Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Χρονιάς 2016

- Advertisement -

Ο δρόμος για την ανάδειξη του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016 συνεχίζεται με τη χθεσινή ανακοίνωση των τριών φιναλίστ στην κάθε μια από τις πέντε κατηγορίες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μετά την ανακοίνωση ξεκίνησε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για τα World car Awards 2016 που θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της  New York International Auto Show (NYIAS), στο Bridgestone Corporation και Autoneum την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016. Οι νικητές του 2016 πέραν από το World car Awards 2016 θα δοθούν  βραβεία και στο, World Luxary car, World Performance Car, World Green Car και World Design car of the years .

image_687_10_Mark_Schienberg,_NY_International_Auto_Show_welcoming_the_audience(1)

Το 2016 σηματοδοτεί την 10η επέτειο της καθιέρωσης αυτού του θεσμού βραβείων  που παρουσιάζονται στη έκθεση της Νέας Υόρκης, και είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τα βραβεία για το παγκόσμιο αυτοκίνητο έχουν διατηρήθει ως τα κορυφαία στην κατάταξή βραβεία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανία που αφθονούν.

Η Παγκόσμια έκθεση της NYIAS κάθε χρόνο παρουσιάζει τις τάσεις του κλάδου στον τομέα της έρευνας αλλά και τα νέα μοντέλα. Η δημοσιογραφική διάσκεψη που προηγείται της ημέρας τύπου αποτελεί την στιγμή που θα ανακοινωθούν και οι νικητές.

Η έκθεση αποτελεί την κορύφωση της όλης διαδικασίας που διαρκεί μια περίοδο έξι μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα μέλη της κριτικής επιτροπής περνούν μέσα από της αυστηρότερες διαδικασίες δοκιμών τα οχήματα που υποβάλλονται να είναι υποψήφια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Autoneum Martin Hirzel τόνισε: «οι σχεδιαζόμενες αλλαγές των κύκλων δοκιμών όπως η διακοπή από το νέο Ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης (NEFC) με την εναρμόνιση του στο παγκοσμίως εναρμονισμένο για ελαφρά οχήματα διαδικασία δοκιμής (WLTP) και την εισαγωγή της οδήγησης των πραγματικών εκπομπών (RDE) θα ευνοήσει την απόδοση και θα ενισχύση τεχνολογίες και προϊόντα όπως τα περιβλήματα μηχανών και την αεροδυναμική σε ενδοδαπέδια συστήματα. Οι πιο αυστηρές διαδικασίες δοκιμής θα μας βοηθήσου να αποκαλύψουμε πλήρως το δυναμικό μας σε πολυλειτουργικά προϊόντα σε σχέση με λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές CO2  στα αυτοκίνητα.»

image_660_WCA-Pasadena-Group-Photos-1Μια κριτική επιτροπή από 73 διακεκριμένους διεθνείς δημοσιογράφους αυτοκινήτων έχει επιλεξεί τους ακόλουθους τρείς κορυφαίους φιναλίστ με μυστική ψηφοφορία, με βάση την εμπειρία τους με κάθε υποψήφια χώρα ως μέρος της εργασίας τους επαγγελματικά. Η διεθνής λογιστική εταιρεία KPMG, ταξινόμησε σε πίνακες τα ψηφοδέλτια των κριτών.

Οι τρείς φιναλίστ για τα  World car Awards 2016 στις πέντε ξεχωριστές κατηγορίες είναι:

World car Awards 2016 Sedan Audi A4 / Audi A4 Avant, Mazda MX-5, Mercedes-Benz GLC

World Luxary car 2016: Audi Q7, BMW 7 σειρές και Volvo XC90

World Performance Car 2016: Coupe Audi R8, Honda Civic Type R και το Coupe Mercedes-AMG C 63

World Green Car 2016: Chevrolet Volt, Toyota Mirai  hydrogen fuel cell και Toyota Prius hybrid

World Design car 2016: Jaguar XE, Mazda CX-3 και Mazda MX-5

Ο δρόμος προς την ανάδειξη του παγκοσμίου αυτοκινήτου ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου από την έκθεση Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη όπου ανακοινώθηκαν τα υποψήφια μοντέλα. Ακολουθήσε μια δοκιμή τεσσάρων ημερών στο Λος Άντζελες όπου οι εκλέκτορες της Βόρειας Αμερικής και Ιαπωνίας οδήγησαν τα αυτοκίνητα και το Νοέμβριο στη Σουηδία βρέθηκαν οι άλλοι εκλέκτορες για να τα οδηγήσουν να τα αξιολογήσουν, και συνεχίζει το ταξίδι με την χθεσινή ανακοίνωση των φιναλιστ. Το ταξίδι τελειώνει στο International Auto Show της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 όταν θα ανακοινωθούν όλοι οι νικητές.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -