Ανδρέας Θρασυβούλου: Αυτό που κάνω δεν με ευχαριστεί απλά, αλλά είναι και μια μεγάλη αγάπη.

- Advertisement -

Σίγουρα ο Ανδρέας Θρασυβούλου είναι ο νεαρότερος οδηγός του Time Attack στην Κύπρο και πιθανότατα και παγκοσμίως που λαμβάνει μέρος σε αυτή τη μορφή αγώνων με αρκετές διακρίσεις. Αν και είναι μόλις 12 ετών τις επιδόσεις του τις ζηλεύουν αρκετοί συναθλητές τους. Είναι από τα νεαρά ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τόπο μας. Την περσινή χρονιά κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος ξεκίνησε με νέο ατομικό ρεκόρ χρόνου.

TIME ATTACK 1st 30-3-2014 (787)Πρόθυμα ο νεαρός οδηγός μας παραχώρησε την πιο κάτω συνέντευξη.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Θρασυβούλου;

Γεννήθηκα στις  9 Ιουλίου 2001 στην Λευκωσία και είμαι μαθητής γυμνάσιου. Διαμένω στο Γέρι μαζί με την οικογένεια μου και έχω μια μικρότερη αδελφή.

TIME ATTACK 30-3-2014 (N)_1273Ανδρέα τι σε έκανε να ασχοληθείς με τους αγώνες αυτοκινήτου και από ποια ηλικία ξεκίνησες;

Από πολύ μικρή ηλικία συνειδητοποίησα ότι μου άρεσαν τα αυτοκίνητα. Σε αυτό συνέβαλε πολύ το γεγονός ότι ο πατέρας μου ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, επομένως η επαφή μου με τα αυτοκίνητα ήταν συχνή. Επιπλέον, ο πατέρας μου ήταν και ο ίδιος οδηγός και ασχολείτο ενεργά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οπόταν είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ τους αγώνες και την όλη διαδικασία από πρώτο χέρι. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως δεν ήθελα μόνο να παρακολουθώ τους αγώνες, αλλά να λαμβάνω και εγώ μέρος. Μια μέρα πήρα τη μεγάλη απόφαση και το ανακοίνωσα στον πατέρα μου. Όταν έκλεισα τα 11,5 είχα την πρώτη μου επαφή με την πίστα αυτοκινήτων.

TIME ATTACK 1st 30-3-2014 (968)Ήταν δική σου επιλογή να ασχοληθείς με το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή σε παρότρυναν άλλοι;

Ήταν καθαρά δική μου επιλογή να ασχοληθώ με την μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ευτυχώς λόγω της εμπλοκής του πατέρα μου με το συγκεκριμένο άθλημα, όταν εκδήλωσα ενδιαφέρον, με παρότρυνε και ο ίδιος να ασχοληθώ με αυτό.

TIME ATTACK 1st 30-3-2014 (1442)Η οικογένεια σου σε στηρίζει σε αυτό που κάνεις ή υπάρχουν από κάποιους αντιδράσεις;

Η οικογένεια μου με υποστήριξε από την πρώτη στιγμή. Υπήρχαν βέβαια κάποιοι ενδοιασμοί από την πλευρά της μητέρας μου, αλλά βλέποντας πόσο πολύ αγαπούσα αυτό που έκανα, αποδέχτηκε το γεγονός και ήταν πάντα πλάι μου.

TIME ATTACK 30-3-2014 (N)_0380Αυτό που κάνεις σε ευχαριστεί; Βρίσκεις χρόνο να ασχοληθείς χωρίς να παραμελείς τα μαθήματα σου;

Αυτό που κάνω δεν με ευχαριστεί απλά, αλλά είναι και μια μεγάλη αγάπη. Επειδή γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η παιδεία προσπαθώ να μην παραμελώ τα μαθήματα μου και να διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ. Βασικός στόχος μου είναι να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο χρόνο που χρειάζομαι για να ασχολούμαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το διάβασμα, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος του διαβάσματος μου.

TIME ATTACK 30-3-2014 (N)_0419Πόσες ώρες περνάς στο τιμόνι; 

Περίπου 10 ώρες το μήνα.

TIME ATTACK 30-3-2014 (N)_0406Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε καθοδηγεί; Έχεις παρακολουθήσει μαθήματα;

Ο άνθρωπος που με καθοδηγεί δεν είναι άλλος από τον πατέρα μου. Πολλά από αυτά που έχω μάθει τα έχω μάθει από αυτόν και του είμαι ευγνώμων για αυτό. Με έχει στηρίξει σε όλες τις προσπάθειες μου και με ενθαρρύνει κάθε φορά να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό. Επιπλέον, θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν και αλλά άτομα από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που με έχουν βοηθήσει και συμβουλέψει όπως ο Andy Papageorgiou, τον οποίο και θα ήθελα να ευχαριστήσω για όλη τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει μέχρι τώρα.

TIME ATTACK 30-3-2014 (N)_1857Μίλα μας λίγο για τις επιτυχίες σου, με τι αυτοκίνητο τρέχεις και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Στο περσινό πρωτάθλημα είχα πάρει την τρίτη θέση στη κατηγορία R7. Ο καλύτερος χρόνος που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι 01:09:425. Στο πρωτάθλημα οδηγώ Subaru Impreza STI. Οι στόχοι μου όσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα είναι να πάρω τη δεύτερη θέση και γιατί όχι την πρώτη. Στόχος μου είναι να γίνομαι όλο και καλύτερος οδηγός και να κερδίσω την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

TIME ATTACK 30-3-2014 (N)_0420

Είσαι σε ένα άθλημα αρκετά δαπανηρό, πώς τα βγάζεις πέρα, ποιοι είναι οι χορηγοί σου;

Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο άθλημα είναι αρκετά δαπανηρό. Έχω ως κύριο χορηγό την BIKE ALERT αντιπροσώπους των λιπαντικών MOTUL και FERODO RACING  τους οποίους και ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό, αλλά μεγάλο μέρος του κόστους γίνεται με την προσωπική οικονομική συμβολή του πατέρα μου. Ελπίζω μελλοντικά να δουν τις ικανότητες μου και άλλοι χορηγοί, να εμπιστευτούν τις δυνατότητες μου και να επιλέξουν να με χορηγήσουν, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στις πίστες.

TIME ATTACK 1st 30-3-2014 (781)Πώς σε αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοι σου στο σχολείο στις παρέες;

Στο σχολείο οι συνομήλικοι μου πολλές φορές εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Τους κάνει μεγάλη εντύπωση που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο, αλλά κατά τα αλλά δεν αλλάζει κάτι στις σχέσεις μας. Μου συμπεριφέρονται όπως σε όλους τους άλλους.

TIME ATTACK 1st 30-3-2014 (779)Τι μήνυμα θέλεις να τους δώσεις;

Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλα τα παιδιά που αγαπούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό να ασχοληθούν με αυτόν όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό αρχικά και να μην ξεχνάνε ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν πραγματικά το θελήσουν. Και κάτι τελευταίο, να θυμούνται ότι η ταχύτητα σκοτώνει, επομένως εάν κάποιος θέλει να τρέχει ας τρέχει στις πίστες. Η συγκίνηση εκεί είναι πολύ μεγαλύτερη και οι πίστες πολύ πιο ασφαλείς!

 

TIME ATTACK 1st 30-3-2014 (1004)

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,514ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -