Αντέχει την πίεση ο Neuville μετά την ε.δ. 12

- Advertisement -

Μετά την ολοκλήρωση τριών ειδικών για τη σημερινή μέρα στο Ράλι Σαρδηνίας ο Βέλγος Thierry Neuville με το Hyundai i20 εξακολουθεί να κρατά την πρωτοπορία του αγώνα με τον Jari- Matti Latvala να πιέζει και να καταφέρνει με την ολοκλήρωση της μαραθώνιας ειδικής διαδρομής 12 Monde Lerno (44,26χλμ) να μειώνει σημαντικά την διαφορά.

Η Monde Lerno αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος διαδρομή του αγώνα και αποτελεί ένα συνδιασμό νέων δρόμων που χρησιμοποιούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με κομμάτι 22 χλμ από τη προηγούμενη χρονιά. Η διαδρομή αποτελείτο από αρκετά άλματα με πιo δημοφιλές το διάσημο Micky που είναι στα μισά της διαδρομής και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του WRC. Τα αυτοκίνητα περνούν από το σημείο αυτό πετώντας ψηλά καθώς ο δρόμος κυριολεκτικά χάνεται μακριά κάτω σε αυτό το σημείο. Η επιφάνεια της διαδρομής κυμαίνεται από ομαλή μέχρι και τραχεία σε κάποια σημεία με λεπτή σκόνη να σμίγει με χαλίκι και όλα είναι πιθανά να συμβούν και να καθορίσουν τον αγώνα.

8963_neuville-crowd-2016_777_944x531Ο Neuville παραπονέθηκε για θέματα χειρισμού στο πίσω μέρος του Hyundai i20 του και απέδωσε σε αυτό το συμβάν την απώλεια περίπου επτά δευτερόλεπτα από τον φινλανδό που μείωσε την διαφορά σε 2.9sec πριν οι οδηγοί επιστρέψουν για ξεκούραση και σέρβις στα αυτοκίνητα τους.

“Είχα προβλήματα ώστε να κρατήσω το αυτοκίνητο στη καθαρή γραμμή και ίσως αυτό να μου στοίχησε την απώλεια χρόνου καθώς προς το τέλος ήμουν πολύ προσεκτικός. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο”, δήλωσε ένας καταπονημένος Neuville μετά τα 44,26 χιλιόμετρα στην μαραθώνια ειδική.

Ο Latvala ήταν ο δεύτερος ταχύτερος, και ο Φινλανδός είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του να χρησιμοποιήσει ένωση σκληρού ελαστικού στο μπροστινό μέρος και μαλακό στο πίσω μέρος του Volkswagen Polo R.

8950_LATVALA-srad-banner-2016_999_944x531Η μάχη για την Τρίτη θέση γενικής έχει ενταθεί με τους Sébastien Ogier, Mads Østberg και Andreas Mikkelsen να χωρίζουν μόλις 3.2sec. Ο Ogier εξακολουθεί να ανοίγει δρόμο και σήμερα στους άλλους οδηγούς και παραδέχθηκε ότι σχεδόν 15sec  χάνει ο ίδιος στο καθαρισμό του δρόμου από το χαλαρό χώμα στην επιφάνεια, ενώ Ο Østberg κάλυψε την διαφορά από το Mikkelsen και πέρασε στην τέταρτη θέση και είναι μόλις 0,3  δευτερόλεπτα πίσω από το ηγέτη του πρωταθλήματος.

Ο Østberg κέρδισε την ειδική αλλά πιστώνεται με μια καθυστερημένη αλλαγή στα ελαστικά. Μετά που είδε ότι ο Ogier επέλεξε μαλακή γόμα ελαστικού, Ο Νορβηγός  εγκατέλειψε γρήγορα το σχέδιό του  για να κάνει το ίδιο και να βάλει σκληρό λάστιχο στο μπροστινό μέρος του Ford Fiesta RS του.

Ο Dani Sordo εξέφρασε τη λύπη επιλέγοντας μαλακό ελαστικό για το Hyundai i20 του, αλλά διατήρησε την έκτη θέση, περισσότερο από ένα λεπτό μπροστά από το Fiesta RS του Ott Tanak, και Henning Solberg που είναι περαιτέρω λεπτό πίσω στην όγδοη θέση σε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο.

8962_KevinAbbring-Italy-2016_001_944x531

Οι υπόλοιποι οδηγοί καθυστέρησαν αρκετά να βγούν από την ειδική μετά από ατύχημα στο Fiesta RS του Lorenzo Bertelli. Ο συνοδηγός του Simone Scattolin μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς ελέγχους.

Ο Kevin Abbring καθυστέρησε περισσότερο από επτά λεπτά μετά από μια διπλή διάτρηση στα ελαστικά του i20 του, ενώ ο ηγέτης της WRC 2 Esapekka Lappi 3 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση σταμάτησε και δεν ξέρουμε αν αποχώρησε από τον αγώνα.

Περισσότερα νέα σε λίγο. Παραμείνετε συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com.

Χρυσόστομος Κυλίλης

SebOgier-Italy-2016_001_896x504

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -