Απονομή βραβείων του οργανισμού AUTOBEST 2014

- Advertisement -

Σε μια λαμπρή τελετή στη Βαρσοβία γιόρτασε ο Οργανισμός Autobest τα 13 χρόνια από την ίδρυση του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, απονεμήθηκαν 9 διαφορετικά βραβεία σε αντίστοιχο αριθμό κατηγοριών. 

Σημαντική για την εκδήλωση και ιδιαίτερα τιμητική για τον Οργανισμό Autobest ήταν η παρουσία υψηλών διευθυντικών στελεχών από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, όπως του Δρ Kunibert Schmidt, πρώην Γενικού Γραμματέα του Γερμανικού Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχάνων, μιας εξαιρετικής προσωπικότητας στο χώρου του αυτοκινήτου που κατά την 35χρονη σταδιοδρομία του πέτυχε εξαιρετικά επιτεύγματα. Tou Δρ Ralf Speth, Γενικού Διευθυντή της Jaguar / Land Rover, του Ian Callum, ενός από τους πιο αξιόλογους σχεδιαστές αυτοκινήτων στον Κόσμο και του Byung Kwon Rhiem, Προέδρου της Hyundai Motor  Europe και πολλών άλλων.

AUTOBEST 2014 -2

 Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Hyundai Motor Europe, Byung Kwon Rhim με τον ιδρυτή του Autobest Dan Vardie

Το μεγάλο βραβείο «AUTOBEST 2014» δόθηκε με σύνολο 854 βαθμούς στο Hyundai i10. Με μόνο 4 βαθμούς διαφορά, τη μικρότερη στην ιστορία των AUTOBEST το Peugeot 2008 τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Hyundai Motor Europe, Byung Kwon Rhim, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου. Είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο για τη Hyundai. Αυτό το βραβείο μας κάνει να θέλουμε να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να το πετύχουμε. Προσπαθούμε σε κάθε νέο μας μοντέλο να ενισχύουμε την ποιότητα μας κάτι που και το ίδιο το κοινό απαιτεί και περιμένει από εμάς. Είμαστε πολύ περήφανοι που το νέο μας i10 κέρδισε το βραβείο AutoBest 2014.»

AUTOBEST 2014 -4

O Πέτρος Σουτζιής παραδίδει το βραβείο στον Kunibert Schmidt, εκ μέρος του οργανισμού VDA, της Γερμανικής Ένωσης Κατασκευαστών

Το βραβείο «Company Best 2013» απενεμήθη από τον κύπριο δημοσιογράφο, ιδρυτικό μέλος του AutoBest, Πέτρο Σουτζιή στη Γερμανική Ένωση Κατασκευαστών VDA. Αυτή είναι η πρώτη φορά που διατίθεται αυτό το βραβείο ύστερα από την αλλαγή της στρατηγικής προσέγγισης του οργανισμού Autobest. Προηγουμένως το βραβείο αυτό δινόταν σε κατασκευαστές για τα αποτελέσματα τους στη χρονιά. Τώρα τα μέλη του οργανισμού αποφάσισαν να δώσουν το βραβείο στην VDA που υπό την καθοδήγηση του Matthias Wissmann κατάφερε να βοηθήσει το σύνολο της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου για να πετύχει, όχι μόνο εντός της Γερμανίας , αλλά και στο εξωτερικό εντυπωσιακά αποτελέσματα.

AUTOBEST 2014 -1

Οι νικητές και τα μέλη του οργανισμού Autobest σε αναμνηστική φωτογραφία

Το βραβείο «MANBEST 2013» απενεμήθη στον Δρ. Ralph Speth. Η Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα τον CEO της Jaguar και της Land Rover (JLR) για την επιτυχημένη του στρατηγική, η οποία ενισχύει την εικόνα και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων των δύο εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Το βραβείο «SafetyBest 2013» κέρδισε η Nissan για το σύστημα Nissan Safety Shield που εφάρμοσε στο νέο Nissan Note. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο προηγμένο σύστημα ασφαλείας εφαρμόζεται σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της ασφάλειας.

 

AUTOBEST 2014 -3Hyundai i10 Autobest Car of the Year 2014  

H Porsche παρέλαβε το βραβείο «TechnoBest 2013» για το προηγμένο σύστημα Active Rear Wheel Steering που εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Porsche 911 Turbo. Το νέο σύστημα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ZF προσφέρει ένα πιο ευέλικτο και άμεσο χειρισμό για άνετη και εύκολη οδήγηση στην καθημερινή χρήση.

O Ian Callum, διευθυντής σχεδιασμού της Jaguar πήρε το βραβείο «DesignBest 2013». Το βραβείο αποτελεί φόρο τιμής στο έργο του που αφοσιώθηκε στο να επανατοποθετήσει την σχεδιαστική γλώσσα της Jaguar, παρουσιάζοντας μια νέα ερμηνεία της μοναδικής ιστορίας της βρετανικής φίρμας. Το βραβείο «Ecobest 2013» απονέμεται στο πρόγραμμα Fiat CNG, το οποίο υλοποιεί μια πιο απλή λύση, οικονομικά προσιτή και με λιγότερους ρύπους από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο. Το Chevrolet MyLink είναι ο νικητής του «SmartBest 2013». Το MyLink της Chevrolet επέφερε μέσω ενός smartphone όλες τις δυνατότητες πληροφορικής και ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο, μέσω του συστήματος πλοήγησης, ακόμη και αν βρίσκεσαι μίλια μακριά από τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό.

AUTOBEST 2014 -5

Στιγμιότυπο από το δείπνο κατά την απονομή των βραβείων στη Βαρσοβία

Ο Autobest είναι ο μόνος διεθνώς ανεξάρτητός οργανισμός του οποίου η κριτική επιτροπή επικεντρώνεται στις καλύτερες αγοραστικές επιλογές στο χώρο του αυτοκινήτου που είναι στη διάθεση του μέσου καταναλωτή. Αυτή τη χρονιά τα μέλη της κριτικής επιτροπής προέρχονταν από 15 χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολική Ευρώπης και αντιπροσωπεύουν μια αγορά που υπολογίζεται στα 300,000,000 άτομα. Όλα τα μέλη της επιτροπής είναι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι σε θέματα αυτοκίνησης στη χώρα τους.

 

 

 

 

 

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -