Αύριο η εκκίνηση του CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013

- Advertisement -

Τα τείχη της Λευκωσίας φιλοξενούν τα 26 πληρώματα του CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013. Τα πάντα πλέον είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που φέτος αποτελεί τον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής. 

Τα πληρώματα θα εκκινήσουν αύριο στις 19:00 το βράδυ από το χώρο μπροστά από το Μουσείο Λευκωσίας με τα αυτοκίνητα στη συνέχεια να κατευθύνονται προς το Μακάριο Στάδιο όπου θα διεξαχθεί η φαντασμαγορική «Cytanet SuperSpecial Stage» των 2.24 χιλιομέτρων.

Πριν όμως ξεκινήσουν επίσημα τα χρονόμετρα του αγώνα μας, στον χώρο της «Cytanet SuperSpecial Stage» οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κλασσικά μοντέλα που άφησαν ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου, πλαγιολισθήσεις με αυτοκίνητα τύπου Drift αλλά και ένα αγώνα τύπου Time Attack. Μια διαδρομή που θα μεταδίδεται ζωντανά από τη πλατφόρμα της Cytavision.

CR_2012 (1680)Το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του πρώτου σκέλους του αγώνα που θα περιλαμβάνει πλέον οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες). Πιο συγκεκριμένα, τα πληρώματα θα φύγουν από το Park Ferme με κατεύθυνση τη δεύτερη ειδική που θα γίνει στα Κελλιά μήκους 10,03 χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια σειρά έχει η ειδική διαδρομή του Καλού Χωρίου μήκους 14,47 χιλιομέτρων ενώ επόμενος σταθμός για τα αυτοκίνητα θα είναι η αμιγώς ασφάλτινη διαδρομή στην Άλασσα (22,84 χλμ.).

RALLY FOINIKOUDES_panteli (635)AΗ πέμπτη και τελευταία διαδρομή πριν την ανασυγκρότηση θα γίνει στον Κόρνο και θα έχει μήκος 13,13 χιλιόμετρα. Τα πληρώματα στη συνέχεια θα επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στον προμαχώνα «Ποδοκάταρο» για ανασυγκρότηση και σέρβις. Μετά το τέλος του σέρβις θα βγουν έξω ξανά για να πραγματοποιήσουν το δεύτερο πέρασμα από τις ίδιες ειδικές διαδρομές.

WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2013Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 θα ξεκινήσει και πάλι την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, από τον προμαχώνα «Ποδοκάταρο» στη Λευκωσία με τα εναπομείναντα πληρώματα να κατευθύνονται προς δύο ειδικές στα περίχωρα της Λευκωσίας.

Η πρώτη της ημέρας θα γίνει στο Γέρι μήκους 14,17 χιλιομέτρων ενώ η δεύτερη στο Τσέρι μήκους 17,22 χιλιομέτρων. Δύο διαδρομές που προσφέρουν θέαμα, υψηλές ταχύτητες και μεγάλο πεδίο παρακολούθησης λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Στη συνέχεια τα πληρώματα θα καλύψουν τις ειδικές στην Αγία Μαρίνα (μήκους 11,06 χλμ) και στη Σκαρίνου (17,05 χλμ) για να επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία για το καθιερωμένο μεγάλο σέρβις της ημέρας. Η επανάληψη των τεσσάρων αυτών ειδικών διαδρομών, το μεσημέρι της Κυριακής, θα φέρει τα πληρώματα στη ράμπα του τερματισμού στο χώρο του Μουσείου Λευκωσίας όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με το χρόνο.

Ο πολύ-πρωταθλητής του θεσμού Nasser Al Attiyah βρίσκεται γερά στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στη ράμπα του τερματισμού να έχει στα χέρια του το ένατο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 θα αποτελέσει και τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος του οποίου πρωτοπόροι είναι οι Κώστας Γεωργίου «Chips» και η Έλενα Πιερή με 62 βαθμούς.

Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, με τη στήριξη της CNP Ασφαλιστικής και τη χορηγία του Δήμου Λευκωσίας, της Cyta, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Κατάρ.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,042ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -