Βιβλική καταστροφή στη περιοχή Σολέας

- Advertisement -

Εγκληματική αμέλεια και ανικανότητα έχουν επιφέρει σχεδόν βιβλική καταστροφή στην περιοχή της Σολέας. Αυτά ως αποτέλεσμα όχι φυσικών φαινομένων ή έστω απλά ανθρώπινης αμέλειας αλλά ανικανότητας ενός κράτους κατ’ επίφαση σύγχρονου και κατά τα άλλα όπως συνήθως λέγεται «ευρωπαϊκού».

Fire-1

Η τεραστίων πυρκαγιά στην περιοχή που ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ξεγύμνωσε μαζί με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Τροόδους- και φυσικού πνεύμονα ολόκληρης της Κύπρου- και την ανεπάρκεια του κράτους…

Οι ευθύνες των κυβερνώντων βαρύτατες αφού: η -λόγοις- επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσα από την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων έγινε στην πράξη σε βάρος και του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών πνευμόνων που διαθέτει η μικρή μας χώρα.

Fire- Millers oil

Μαζί και χώρια από τις λοιπές «εκπτώσεις» στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό, μεγάλα θύματα κι αυτά της λιτότητας.

Τα γεγονότα και δεδομένα – βοούν και τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα και ο λαός μας θρηνεί δυο ανθρώπινα θύματα και μετρά πληγές μιας τρομακτικής καταστροφής.

Δεν πρόκειται να σταθώ στα πολλά και βασανιστικά ερωτήματα τα οποία μας έχουν φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση καθώς θα μας δοθεί ο χρόνος σε μετέπειτα στάδιο.

Fire- AccidentΘέλω όμως να σταθώ στον καθοριστικό ρόλο του εθελοντισμού που έπαιξε στην διάσωση της υπόλοιπης φύσης, αλλά και ανθρωπίνων ζωών.

Άνθρωποι- υπεράνθρωποι, που για ώρες πολλές που έμοιαζαν με αιώνες έδιναν άνισες μάχες με τις φλόγες μέχρι να επιχειρήσουν τα πτητικά μέσα και στις δικές τους περιοχές ευθύνης.

Fire-3Από όλα τα μέρη της Κύπρου άνθρωποι, οργανισμοί,  εταιρείες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο οργανωμένα ή και ατομικά κάθε ηλικίας με τσάπες φτυάρια, χτενιές ψεκαστήρες ακόμα και με τα ίδια τους τα χέρια κρατώντας κλωνία πάλευαν με τις φλόγες την ώρα που τα πτητικά μέσα επιχειρούσαν.

Fire-Δεκάδες εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πρόσφεραν νερό και φαγητό σε όλους αυτούς τους εθελοντές που έδιναν τη δική τους μάχη.

Σε αυτούς βρέθηκε και η δικιά μας ιστοσελίδα η Newsautosport.com που δεν το έκανε γιατί ήθελε να πάρει προβολή αλλά γιατί το ένοιωθε πραγματικά. Γιατί για να υπάρχει είναι η αγάπη της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Γιατί μέσα σε αυτές τις περιοχές ένοιωσε χαρές και μεγάλες συγκινήσεις είδε ιερά τέρατα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γράφουν με το πέρασμα τους μέσα από τις ειδικές διαδρομές της Ασίνου- Αγίος Θεόδωρος, Κούρδαλι -Αγιά Ειρήνη- Ασίνου, Σπήλια  ιστορία.

fire-5Πραγματικά ο κάθε φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού τέτοιες στιγμές θλίβεται πραγματικά για το μεγάλο κακό που έχει γίνει στην περιοχή και καθώς ένοιωθε την πραγματικά καταστρεφόταν ήταν εκεί.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι κάποιους που είδαμε να δρουν στην περιοχή με το δικό τους τρόπο να τους εκφράσουμε και δημοσίων τα συγχαρητήρια μας όπως της Millers Oils, Reaction, του Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου ( ΚΟΦΑ 4Χ4) καθώς και της εταιρείες Psaltis Eneos Oil που μοίραζαν νερό.

Fire- Eneos

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -