Γερμανία: Τυχαία επιλογή αυτοκινήτων για έλεγχο εκπομπών

- Advertisement -

Η γερμανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια της να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά το σκάνδαλο εκπομπών της Volkswagen, καί για να αποφευχθεί νέο dieselgate φέρεται να θέλει να εισάγει ένα σύστημα τυχαίας, αιφνίδιας επιλογή αυτοκινήτων για έλεγχο εκπομπών ρύπων.

Σήμερα, το πρότυπο των δοκιμών εκπομπών στην Ευρώπη απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να διαλέγουν που θα γίνονται οι δοκιμές, ενώ στις Η.Π.Α, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν δικές τους δοκιμές και στέλνουν τα αποτελέσματα στις κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες. Η Γερμανία θέλει να αλλάξει όμως τον παραπάνω τρόπο και σύμφωνα με τη Bild, ο υπουργός Μεταφορών της Χώρας Alexander Dobrindt, κατέθεσε μια νέα πρόταση στη Γερμανική βουλή, στην οποία αναφέρει πως από εδώ και στο εξής θα υπάρχει τυχαία επιλογή αυτοκινήτων όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών για τον έλεγχο των εκπομπών τους. Χαρακτήρισε την πρόταση του, σαν τους αιφνίδιους ελέγχους doping των αθλητών, ενώ είπε για ακόμη μια φορά πως η κυβέρνησή του είναι υπέρ της πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενθαρρύνοντας μάλιστα τους πολίτες της Γερμανίας να προβούν στην αγορά τους.

Ο Dobrindt είπε, πως ένας τρόπος για να πραγματοποιηθούν οι τυχαίες δοκιμές με διαφάνεια, είναι τα αυτοκίνητα να επιλέγονται από τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, με τους τεχνικούς που θα κάνουν τις δοκιμές να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα με διαφανή τρόπο. Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών τόνισε πως αναμένει από την VW να αποκαλύψει πλήρως τις διαδικασίες που οδήγησαν στο σκάνδαλο, με την Volkswagen να ανακοινώνει τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας που διεξάγει, στα μέση του Απρίλη. Μένει να δούμε αν η πρόταση του Dobrindt γίνει νόμος του κράτους της Γερμανίας, και το πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Θα αποφασίσουν και εκείνες κάτι αντίστοιχο;

ΠΗΓΗ: Autoblog.gr

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -