Γιάγκος και Παναγιώτης Γιάγκου: Τρέχουμε από χόμπυ

- Advertisement -

Πατήρ και Υιός Γιάκου για ακόμη μια χρονιά προετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε διεθνές αγώνα ράλι του νησιού μας. Στο ράλι Κύπρος 2013, με αφορμή αυτή τη διπλή συμμετοχή εξασφαλίσαμε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για το  NewsAutoSport.com.

Για την οικογένεια Γιάγκου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι καθαρά χόμπι, και  εμπλεκόμενοι είναι όλοι. Τόσο ο πατέρας Γιάγκος όσο η μητέρα Λίτσα αλλά και ο υιός Παναγιώτης.

AUTOCROSS LEMESOU 14-4-2013 (1453)A_resizeΣτο Cyprus Rally 2013 ο κάθε ένας θα τρέξει με το δικό του Mitsubishi Lancer Evolution 9 με τα χρώματα της Agip των ανταλλακτικών ψάλτης της eventpro καθώς και των δικών τους εταιρειών YIANGOU MOTORSPORTS και YIANGOU MOT.

Ο πατέρας Γιάγκος Γιάγκου 55 χρονών, λαμβάνει μέρος σε αγώνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος σε αγώνες του Μεσανατολικού πρωταθλήματος τόσο στη Ιορδανία το 2007 όπου και τερμάτισε στην 14η θέση γενικής, όσο και στη Συρία την ίδια χρονιά που τερμάτισε 16ος ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες. Την χρονιά 2012 αναδείχθηκε 2ος στο πρωτάθλημα της συμβατικής κατηγορίας Ν στους αγώνες που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου. Στη φετινή διοργάνωση θα έχει για συνοδηγό του τον Πιερή Χουρίδη.

AUTOCROSS LEMESOU 14-4-2013 (1583)A_resizeΟ Παναγιώτης Γιάγκου είναι 31 ετών και ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος από νεαράς ηλικίας. Μόλις 19 ετών πέτυχε και την πρώτη του νίκη σε αγώνα αντοχής Baja του ΚΟΦΑ με ένα SUZUKI VITARA. Στο ενεργητικό του κατέχει ένα ψηλό ποσοστό τερματισμών που ξεπερνά το 81% από του αγώνες που έχει λάβει μέρος ως τώρα. Για ακόμη ένα αγώνα στο μπάκετ του συνοδηγού θα έχει τον Λεωνίδα Χριστοφή.

Τι είναι για σας ένας αγώνας Ράλι;

ΓΙΑΓΚΟΣ απλά χόμπι

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Καθαρά χόμπι απλώς και μόνο για να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα

Πως και ασχοληθήκατε με αυτό το άθλημα και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

ΓΙΑΓΚΟΣ: Λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης καθημερινά με τα αυτοκίνητα. Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να είμαι καλά και να τρέχω σε αγώνες  για ακόμα 20 χρόνια… (να πιάσω σύνταξη πάνω στο τιμόνι)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δεν σας το κρύβω ότι η εμπλοκή του πατέρα μου με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και του γεγονότος ότι ολόκληρη η οικογένεια των ακολουθούσε σε κάθε διοργάνωση με επηρέασε. Στη συνέχεια και με τις σπουδές μου αλλά και την καθημερινή μου επαγγελματική ενασχόληση με τα αυτοκίνητα και καθώς προετοιμάζουμε μόνοι μας τα αυτοκίνητα μας και από χόμπυ για να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα ξεκίνησα να τρέχω. Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να λάβω μέρος και σε αγώνες του εξωτερικού.

Θέλουμε την άποψη σας για το μηχανοκίνητο αθλητισμός στην Κύπρο, οργάνωση αγώνων, ανταγωνισμό, προοπτικές για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, την απουσία χορηγών;

ΓΙΑΓΚΟΣ: Οι διοργανώσεις τον αγώνων δεν είναι και οι πιο τέλειες. Ο ανταγωνισμός λόγω και των διαφόρων προβλημάτων που ταλάνιζαν το άθλημα και τον περιορισμένων συμμετοχών δεν είναι και πολύ έντονος με τις προοπτικές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα η ακόμη και σε χειρότερα δυστυχώς. Είναι η ωμή πραγματικότητα λυπούμε που τα λέω αλλά θα φανεί στο σύντομο μέλλον. Όσο αφορά σύγκριση μεταξύ των κύπριων η ξένων αθλητών το επίπεδο μας είναι μέτριο γιατί δυστυχώς η ευτυχώς ζούμε στην Κύπρο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : Η οργάνωση πιστεύω των αγώνων υστερεί λόγω οικονομικής κρίσης, λόγω μειωμένων συμμετοχών και γενικότερα απουσίας χορηγών από το άθλημα. Χωρίς λεφτά και χορηγούς δεν μπορεί να γίνει ποιοτικός ένας αγώνας. Όπως προανάφερα και ποιο πριν με τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που υπάρχουν στενεύει ο ανταγωνισμός καθώς πολλοί οδηγοί δεν μπορούν οικονομικά να λάβουν μέρος στους αγώνες. Από τη στιγμή που μένουν εκτός μειώνονται οι συμμετοχές και γίνονται αγώνες για λίγους.

Με την επίλυση του προβλήματος που βασάνιζε εδώ και καιρό το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την επανένωση πιστεύω ότι θα γίνονται πιο δυνατοί οργανωτικά αγώνες με περισσότερες συμμετοχές και παράλληλα εύχομαι να λυθεί και όσο πιο σύντομα γίνεται το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης για να επιστρέψουμε στα ράλι των περασμένων δεκαετιών στις χρυσές εποχές του αθλήματος. Όσο αφορά το επίπεδο μεταξύ Κυπρίων και Ξένων βλέπω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά και αυτό λόγο του οικονομικού. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε επί ίσους όρους  τους ξένους οδηγούς και αυτό λόγο του μεγάλου χάσματος που υπάρχει στους προϋπολογισμούς των συναθλητών μας.

ΓΙΑΓΚΟΣ: Η οικονομική κρίση ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς επηρέασε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Το άθλημα του αυτοκινήτου είναι πολύ δαπανηρό και πολυέξοδο, για να μπορέσει κάποιος να ενασχοληθεί με τους αγώνες αυτούς πρέπει να έχει και τον χρόνο και το χρήμα και λόγω και της Κυπριακής πραγματικότητας σε σχέση με την οικονομία γενικότερα τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Ως ένας παλαίμαχος οδηγός με αρκετές συμμετοχές σε αγώνες διαπιστώνεις κάποιες διαφορές σε επίπεδο ανταγωνισμού οργάνωσης αγώνων κ.λ.π

ΓΙΑΓΚΟΣ: Τώρα λόγω της έλλειψης συμμετοχών οι διοργανώσεις δεν είναι και οι ανάλογες. Υπάρχουν έντονες διαφορές μεταξύ των αθλητών λόγου του οικονομικού τομέα. Χωρίς ένα σεβαστό ψηλό οικονομικό προϋπολογισμό οι επιδόσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και το ίδιο ισχύει και για την οργάνωση των αγώνων ειδικά με την έλλειψη χορηγών.

Πως βλέπεται την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τα ΜΜΕ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Μέτρια ως και πολύ φτωχή λόγω του ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Σε αυτή την φάση θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που έστω και μέσα από την ιστοσελίδα σας μας δίνεται το δικαίωμα να προβληθούμε και μακάρι να συνεχιστεί το ενδιαφέρον σας αυτό.

ΓΙΑΓΚΟΣ: Πολύ φτωχή και αδιάφορη. Θέλω και εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την προβολή που μας κάνετε μέσα από την newsautosport.com και να σας ευχηθώ καλή αρχή και καλή συνέχεια. Μακάρι να σας ακολουθήσουν και άλλοι γιατί μέσα από τις συνεντεύξεις που σας παραχωρούμε γίνεται κάποια προβολή του αθλήματος που σιγά – σιγά και δυναμώνοντας ίσως να είναι η αρχή της επιστροφής των χορηγών στους αθλητές.

Σας ικανοποιεί η μέχρι τώρα εμφάνιση σας στο τοπικό πρωτάθλημα;  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, μπορούσα και καλύτερα και ευελπιστώ στο μέλλων σε κάτι καλύτερο.

ΓΙΑΓΚΟΣ: Κάπως περιορισμένη λόγω του ότι δεν ακολούθησα πρωτάθλημα γιατί πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός τρέχουμε για εμάς και για το χόμπυ μας.

Έχουν μέλλον οι αγώνες αυτοκινήτου στο τόπο μας; 

Αν δεν έρθουν χορηγοί να στηρίξουν τόσο τους αθλητές όσο και τους οργανωτές, να φτιάξουν κάτι καλύτερο δεν βλέπουμε να υπάρχει οποιαδήποτε βελτίωση αλλά σιγά – σιγά θα βαδίζουμε προς το χειρότερο….

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -