Για άλλα επτά χρόνια παραμένει η Monza στο καλεντάρι της F1

- Advertisement -

Οπως όλα δείχνουν μια από τις πιο ιστορικές πίστες της Formula 1 θα παραμείνει στο καλεντάρι. Ο λόγος για τη Monza, καθώς παρά τις αμφιβολίες που υπήρχαν για το αν θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να παραμείνει στο πρόγραμμα αγώνων μετά το 2016, φαίνεται πως το πρόβλημα λύθηκε.

«Είμαστε κοντά στο να υπογράψουμε νέα συμφωνία για να παραμείνουμε στο καλεντάρι για τουλάχιστον άλλα επτά χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ιταλία, ο πρόεδρος του ACEI, Sticchi Damiani μετά την αλλαγή στη νομοθεσία.

Θυμίζουμε ότι το μέλλον της πίστας της Monza στο καλεντάρι της Formula 1 παρέμενε αβέβαιο για αρκετούς μήνες, η ιταλική κυβέρνηση όμως στάθηκε αποφασισμένη να μην αφήσει την FIA και τον Bernie Ecclestone να βγάλουν την Monza από το καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Autodromo-di-Monza-696x464

Η τρέχουσα σύμβαση ανάμεσα στην διοίκηση της ιταλικής πίστας και στον Ecclestone λήγει στο τέλος του 2016, και με την Λέσχη Αυτοκινήτου της Ιταλίας (ACI) να μην είναι σε θέση να καλύψει τυχόν ελλείμματα στα οικονομικά της πίστας, λόγω των περιορισμών που καθορίζονται από την κυβέρνηση, η Ιταλική κυβέρνηση, πέρασε μια τροποποίηση του άρθρου 183 του νόμου περί σταθερότητας, στην οποία επιτρέπει στην ACI να μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ιταλικό GP, πληρώνοντας μέρος των χρημάτων της σύμβασης φιλοξενίας.

Η αλλαγή αυτή στη νομοθεσία έχει περάσει από την Ιταλική Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια νέα συμφωνία της πίστα της Monza για το Ιταλικό GP, συμφωνία που θα μπορούσε να έχει διάρκεια έως και 7 χρόνια.

Η Μόντσα είναι η πιο γρήγορη πίστα στη Formula 1 και με εξαίρεση το 1980 ήταν στο καλεντάρι όλων των πρωταθλημάτων που έχουν διεξαχθεί.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -