ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι η προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος

- Advertisement -

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τις 10 Μαρτίου 2014 όταν άρχισε μία μεγάλη προσπάθεια του Τμήματος Τροχαίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού για την Οδική Ασφάλεια. Μιά ομάδα Εθελοντών συγκρότησαν  την Κοινωνική Συμμαχία κατα των οδικών τροχαίων συγκρούσεων που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Επαρχία Λεμεσού.

Σκοπός της Κοινωνικής Συμμαχίας είναι η πραγματοποίηση διαλέξεων /εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, κοινότητες, οργανωμένα σύνολα, εταιρείες, βιομηχανίες, Εθνική Φρουρά, κρατικές και ημικρατικές υπηρεσίες.

Από το 2014 πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα 51 διαλέξεις/εκδηλώσεις και έχουν προγραμματιστεί για τους προσεχείς μήνες άλλες 12 διαλέξεις/εκδηλώσεις.
Στις διαλέξεις/εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια συμμετέχουν πάντοτε το Τμήμα Τροχαίας Λεμεσού, το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μ. Μαυρίκιος που είναι αφιερωμένο στη Μνήμη του Γιώργου Μαυρίκιου, ο σύλλογος μοτοσικλετιστών Λεμεσού EGOPHOBIA, οι Εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Λεμεσού με την κ. Μαρία Παραδεισιώτη Φυσιοθεραπεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία στην Μονάδα Αποκατάστασης τραυματιών του Μελάθρου της ΕΟΚΑ στην Παλώδια, την κ. Δώρα Νεοκλέους Εκπαιδευτής Οδηγών με πολυετή πείρα και τον οδηγό αγώνων  Πανίκο Πολυκάρπου Μέλος της Ακαδημίας νέων διακεκριμένων οδηγών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Αντιπρόσωπος  του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, Πρεσβευτής Οδικής Ασφάλειας, η Οδική Υπηρεσία Κύπρου (ΟΔ.Υ.ΚΥ.) η AUTO ASSISTANCE που μεταφέρει στις διαλέξεις/ εκδηλώσεις  αυτοκίνητο το οποίο είχε εμπλακεί σε οδική τροχαία σύγκρουση στην Επαρχία Λεμεσού και το Ίδρυμα Δρ Γιώτα Δημητρίου The Dancing Queen Foundation, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Μνήμη της Παιδοψυχολόγου Δρ. Γιώτας Δημητρίου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού προς την Ομάδα των Εθελοντών Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού.  Όλα τα μέλη της ομάδας πάντοτε πρόθυμοι σε κάθε μας κάλεσμα με ανιδιοτέλεια, χωρίς οικονομικό ή άλλο όφελος, αρκετές φορές σε βάρος του ελεύθερου χρόνου, της οικογένειας αλλά και της δουλειάς τους, είχαν την ευκαιρία να παραστούν  χθες το μεσημέρι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της Τροχαίας Λεμεσού στην παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σολωμού Σολωμού, του Υπευθύνου Υπαίθρου κ. Μιχάλη Κατσουνωτού, του Υπευθύνου Τροχαίας κ. Μιχάλη Μιχαήλ, του Υπευθύνου Δυστυχημάτων κ. Αιμίλιου Καφά και Μελών της Τροχαίας Λεμεσού.
Ειχαν την ευκαιρία για συζήτηση και ανασκόπηση του έργου που πραγματοποιήθηκε, και τέθηκαν νέοι στόχοι, εντατικοποίηση των προσπαθειών για επίτευξη των στόχων της Κοινωνικής Συμμαχίας για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών τροχαίων συγκρούσεων, αλλά και τη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των μελών της ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το μέλος της ομάδας Πανίκος Πολυκάρπου παρέδωσε μέρος των εισπράξεων από την παρουσίαση του αγωνιστικού αυτοκινήτου του, στη Μαρίνα Λεμεσού στις 13 Φεβρουαρίου 2016, από την οδήγηση σε εξομοιωτή αυτοκινήτου, στα δικά μας Ιδρύματα Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μ. Μαυρίκιος και Δρ Γιώτα Δημητρίου The Dancing Queen Foundation.
Με την ευκαιρία  της Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας προσφέρθηκε και ένα λουλούδι στις Εθελόντριες της Ομάδας και στις γυναίκες μέλη του Αστυνομικού σώματος.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -