Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

- Advertisement -

Ο 19χρόνος πιλότος σκόραρε 7 βαθμούς στο ZANDVOORT της Ολλανδίας και ανέβηκε στην 12η θέση μεταξύ 21 οδηγών στην γενική κατάταξη και έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα με το δεύτερό του αγώνα στο πρωτάθλημα SMP F4 NEZ by FIA.

Στο πιλότο της SMP Racing προστέθηκε και ο ένα βαθμός που είχε εξασφαλίσει στο Σότσι. «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Πήγα πάρα πολύ καλά στις δοκιμές που έγιναν Πέμπτη – Παρασκευή αλλά και στην πρώτη κούρσα το Σάββατο, όχι όμως και στις δύο κούρσες που έγιναν την Κυριακή (15/5). Οπωσδήποτε μπορούσα να επιστρέψω με πιο πολλούς βαθμούς» δήλωσε ο Βλαδίμηρος, η συγκομιδή του οποίου ήταν η ένατη καλύτερη μεταξύ των 20 διαγωνιζόμενων στο Zandvoort.

«Όπως επεσήμανα  μετά το Σότσι, νιώθω ότι διαθέτω την ταχύτητα για ν’ ακολουθήσω τον ρυθμό των πρώτων. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο  Zandvoort και πιστεύω θα φανεί και στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος, που είναι στην ίδια πίστα (2-5 Ιουνίου)».

Zandvoort - Review (1)Στην στενή και τεχνική πίστα του Zandvoort έγιναν τρεις βαθμολογούμενες κούρσες, μια το Σάββατο και δύο την Κυριακή που μας πέρασε ενώ οι νεαροί πιλότοι συμμετείχαν και σε δοκιμές εξέλιξης συνολικής διάρκειας τριών ωρών και ελεύθερα δοκιμαστικά 80 λεπτών. Στις δοκιμές ο Βλαδίμηρος σημείωνε σταθερά 4ο και 5ο χρόνο ενώ προκρίθηκε 9ος για την πρώτη κούρσα. Ήταν σταθερά πίσω από τους Ολλανδούς που βρίσκονταν εντός έδρας και πρώτος μεταξύ των πρωτοεμφανιζόμενων στο πρωτάθλημα.

Τη συμμετοχή του Βλαδίμηρου στηρίζουν τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil, οι εταιρίες INTERTAXAUDIT, ALCO Filters, Eurofast, τα εργαλεία KS Tools, το Global College, το εστιατόριο Akakiko, τα καταστήματα PetroSports και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

H Kυριακή δεν ξεκίνησε καλά για τον Τζιωρτζή, καθώς ένα πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων του αυτοκινήτου, του στέρησε τη δυνατότητα να συμπληρώσει αρκετούς γύρους στα προκριματικά για τον τρίτο αγώνα τον οποίον ξεκίνησε 18ος και ολοκλήρωσε 10ος. Στο δεύτερο αγώνα ξεκίνησε 7ος, θέση που κατέλαβε στον πρώτο αγώνα. Όμως βροχή τον έριξε πίσω, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να ανέβει καθώς συνέχιζε με ελαστικά βροχής την ώρα που η πίστα είχε στεγνώσει. Τελικώς τερμάτισε 14ος. Ήταν η μόνη κούρσα που δεν πήρε βαθμό.

«Η πίστα είναι δίπλα στον Ατλαντικό και οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται συνέχεια. Στη δεύτερη κούρσα τρέχαμε με λάστιχα για βροχή ενώ η πίστα είχε στεγνώσει με αποτέλεσμα τα λάστιχα να φθαρούν  και να μην υπάρχει κράτημα. Στη τρίτη βαθμολογούμενη κούρσα τρέξαμε πολύ λίγο, καθώς μεγάλο διάστημα της έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Κληθήκαμε να συνεχίσουμε με ελαστικά για στεγνό ενώ η πίστα ήταν βρεγμένη κάτι που δεν με βοήθησε καθόλου. Γενικότερα τίποτα δεν πήγε καλά την Κυριακή και πάλι καλά που ήρθε ο ένας βαθμός» εξηγεί ο οδηγός της SMP Racing.

Το πρωτάθλημα SMP Formula 4 North Europe Zone, που είναι πιστοποιημένο από την FIA, περιλαμβάνει συνολικά επτά γύρους σε Ρωσία, Ολλανδία, Σουηδία και Φιλανδία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.vladimirostziortzis.com και στο www.smpf4championship.com.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -