Επικράτηση Chips Junior στο ΟFA TRIAL RALLY SPRINT

- Advertisement -

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτι πρωτόγνωρο σε ένα αγώνα ταχύτητας που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου την Κυριακή 12 Ιουνίου στην περιοχή Γέρι. Νικητής σε αυτό το πρωτοποριακό αγώνα ο Νικόλας Γεωργίου Chips Junior με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου.

IMG_8925Δεύτερος ο Μάριος Παναγιώτου με Βασίλη Χριστοδούλου ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι  Γιάννος Ιωαννίδης “Pepsis Junior” και Αντρέας Τσιάκκας.

DSC_3263Ο Νικητής του αγώνα μετά την ολοκλήρωση του ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα ακόλουθα:

IMG_8263«Ακόμα ένας αγώνας για φέτος έφτασε στο τέλος του και μας βρήκε νικητές. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου που έλαβαν μέρος στον αγώνα και πολλά συγχαρητήρια στον ΟΦΑ για την άψογη διοργάνωση του αγώνα και για την ευκαιρία που μας έδωσε να απολαύσουμε κάτι πρωτόγνωρο. Ελπίζω πως θα δοθεί συνέχεια σε τέτοιου είδους αγώνες» και συμπλήρωσε.

DSC_3216 DSC_3066«Κλείνοντας θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην ομάδα μου Antonis &stavros Racing Team για την βοήθειας τους και γιά την παραχώρηση του αυτοκινήτου και ειδικά στον φίλο μου Σταύρο Αντωνίου ο οποίος ήταν στο πλευρό μας, στον πολύ καλό συνοδηγό μου Αντώνη Χρυσοστόμου καθώς και τους χορηγούς μου που είναι συνεχώς στο πλευρό μου. Psaltis Auto Parts, Eneos Cyprus, M&M Frangos eng.&contr Ltd, Yokohama Cyprus, C.N. Chips Security Ltd και VP Racing Fuels in Cyprus»

DSC_2984 DSC_3742 IMG_8218 DSC_3942 IMG_8301Δημοσιεύουμε τα πιο πάνω όχι γιατί δεν είχαμε τίποτα να γράψουμε για τον αγώνα, αλλά για να συγχαρούμε την ενέργεια του Νικόλα που σε πραγματικά δύσκολους καιρούς που περνά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στο τόπο μας ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης κάποιες εταιρείες βρίσκουν τον τρόπο να στηρίζουν τους αθλητές και αυτοί με τη σειρά τους να κρατούν ζωντανούς τους αγώνες.

DSC_2999 DSC_3048Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας δημοσίευμα σε αυτό τον αγώνα που έγινε για πρώτη φορά από τον ΟΦΑ το κάθε πλήρωμα (οδηγός – συνοδηγός) είχε την ευκαιρία να τρέξει τρεις φορές την καθορισμένη διαδρομή των 8.2 χιλιομέτρων στην περιοχή Γερίου αλλά χρονομετρήθηκε στις δυο που είχε επιλέξει από την αρχή ο ίδιος πριν από το ξεκίνημα του αγώνα και για να αναδειχθεί ο νικητής είχαμε πρόσθεση των δυο επιλεγμένων χρονομετρημένων διαδρομών.

PIT_8478 PIT_8324 PIT_8301 PIT_8266 PIT_8243 PIT_8213Η συγκεκριμένη διαδρομή επέτρεψε στα 16 πληρώματα που δήλωσαν αρχικά συμμετοχή τελικά διαγωνίστηκαν μόνο 14 να αναπτύξουν πολύ μεγάλες ταχύτητες και το παραμικρό λάθος από ένα πλήρωμα είχε μεγάλο κόστος.

PIT_8399 PIT_8084 PIT_8029 PIT_7985

Παράλληλα ο όλος σχεδιασμός της διαδρομής επέτρεψε και στους θεατές να παρακολουθούν τους διαγωνιζομένους για μεγάλη απόσταση. Τονίζουμε ότι το κάθε πλήρωμα έτρεχε μόνο του στην πίστα.

PIT_8147 PIT_8016 PIT_8119 PIT_8000Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την επικράτηση του Νικόλα Γεωργίου “Chips Junior” που είχε για συνοδηγό του για πρώτη φορά τον Αντώνη Χρυσοστόμου και είχαν επιλέξει να χρονομετρηθούν στο δεύτερο και τρίτο τους πέρασμα από την διαδρομή.

PIT_7971 PIT_7945 PIT_7916 PIT_7797Αυτό δεν εμπόδισε καθόλου το πλήρωμα που δεν πιέστηκε από τα άλλα πληρώματα και αποδείχθηκε στο τέλος το μεγάλο φαβορί με την άνετη επικράτηση τους. Αξίζει να τονιστεί ότι στο δεύτερο τους πέρασμα και πρώτο χρονομετρημένο αν και είχαν σκασμένο ελαστικό 2 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, κατάφεραν να γράψουν χρόνο απλησίαστο από τους άλλους.

PIT_7931 IMG_9107 PIT_7659 IMG_9083 IMG_8969Ο παλαιός πρωταθλητής ταχύτητας Μάριος Παναγιώτου με συνοδηγό τον Βασίλη Χριστοδούλου είχαν δείξει από νωρίς τις προθέσεις τους και ήθελαν την διάκριση. Μάλιστα στο πρώτο τους δοκιμαστικό πέρασμα «κτύπησαν» και τον ταχύτερο χρόνο. Άτυχοι στάθηκαν όμως στο δεύτερο τους πέρασμα καθώς είχαν σκασμένο ελαστικό στα μέσα της διαδρομής όπου και έχασαν πολύτιμο χρόνο. Στην συνέχει βελτίωσαν τον χρόνο τους και θριαμβευτικά πήραν την 2η θέση γενικής.

PIT_7629 IMG_9049Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου στην 3η θέση γενικής πλασαρίστηκαν οι Γιάννος Ιωαννίδης “Pepsis Junior” και Αντρέας Τσιάκκας μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

IMG_8324 IMG_8473 IMG_8497 IMG_8452Νικητές στην κατηγορία RCST2 ο Μιχάλης Γεωργίου με συνοδηγό τον Πάμπο Καλαμαρά που αποτέλεσαν και μια από τις εκπλήξεις του αγώνα. Κατέλαβαν και την 4η θέση στη γενική κατάταξη με το γερασμένο Evolution 3.

IMG_8922 IMG_8694 IMG_8392Ο Παναγιώτης Κυριάκου με συνοδηγό του τον Σωκράτη Χριστοδούλου στο Subaru Impreza τερμάτισαν στην 5η θέση γενικής αναδείχθηκαν όμως νικητές στην  κατηγορία RC2 σύμφωνα με την προκύρηξη του αγώνα.  

IMG_8279

DSC_3942

Στην 6η θέση γενικής και νικητές στην κατηγορία RC6.1 πλασαρίστηκαν οι Μιχάλης Στυλιανού / Κώστας Λαός οι οποίοι αν και είχαν ένα πολύ καλό πέρασμα στην πρώτη δοκιμαστική, στην πρώτη τους χρονομετρημένη προσπάθεια στο 2ο χιλιόμετρο ένα κλαταρισμένο ελαστικό τους στέρησε ότι όνειρα είχαν για κάτι καλό, συμβιβαζόμενοι στην θέση την οποία πέτυχαν.

 

Ακολούθησαν στην έβδομη θέση γενικής και στην δεύτερη της κατηγορία RC2 οι Γιώργος Παφίτης και Μιχάλης Βασιλείου.

PIT_7944Νικητής στην κατηγορία RC3 με κίνηση στους δυο τροχούς ο Ζαχαρίας Μανώλη με τον συνοδηγό του Ανδρέα Βαρνακίδης που πλασαρίστηκαν στην τιμητική 8η θέση γενικής σε μια ειδική διαδρομή η οποία ευνοούσε τα αυτοκίνητα με υψηλή ταχύτητα.

Την δεύτερη θέση στην RC6.1 εξασφάλισαν οι Σωκράτης Σωκράτους και Κώστας Ευριπίδου που στην συνολική κατάταξη κατετάγησαν στην 9η θέση.

PIT_7901Ο Ηλίας Πιερή “Pieri Junior” συνεχίζει να εκπλήσσει με το εξαιρετικό οδήγημα του. Στέφθηκε νικητής στην κατηγορία RCST1 και πρώτο μεικτό πλήρωμα καθώς είχε για συνοδηγό την Μαρία Σταυρίνα Βασιλείου.

PIT_8016Πλασαρίστηκαν και στην πρώτη δεκάδα. Αξιοσημείωτο για το νεαρό Ηλία το γεγονός ότι επέλεξε να μετρήσουν τα δυο πρώτα περάσματα του και για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι όποιο αυτοκίνητο και να έχει στην κατοχή του είναι πάντα ανταγωνιστικός και συνάμα θεαματικός. Στην συνέχεια στάθηκαν άτυχοι καθώς ένα βραχυκύκλωμα στο αυτοκίνητο τους προκάλεσε μικρή φωτιά που τους ανάγκασε να σταματήσουν.

IMG_8910Τους ακολούθησε ακόμη ένα μεικτό πλήρωμα οι Ανδρέας και Μάριος Ξενοφώντος που κέρδισαν την δεύτερη θέση στην κατηγορία RCST1.

DSC_3216

Νικητές στην κατηγορία RC4 οι Yiaroslav Κυριάκου μαζί με τον Κυριάκο Κυριάκου που κατέλαβαν και την 12η θέση γενικής. Ακολούθησαν στην 13η θέση οι Roman Starikovich με συνοδηγό τον Zoli στο Desert Warrior.

Στους άτυχους του αγώνα ο Χριστάκης Κοκίας με συνοδηγό τον Αντρέα Κιττίρα οι οποίοι στο δεύτερο τους πέρασμα είχαν μία έξοδο. Το αποτέλεσμα είχαμε μικροτραυματισμό του Αντρέα, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα.

IMG_8497Σε δηλώσεις τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Φ.Α. συνεχάρησαν όλα τα πληρώματα που έλαβαν μέρος στον αγώνα και ευχαρίστησαν τις εταιρείες Α.T Car Repair, Vienna bakeries, Miller oils, Yokohama Tires, Falken Tires, A.Kittiras, Marios P και την AKP Auto Parts Ltd γιατί χωρίς την χορηγία τους ο αγώνας αυτός δεν θα ήταν εφικτός.

Με το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές, στο Δημαρχείο Γερίου

IMG_8627

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -