Επιστρέφει στο ERC το Ράλι Κύπρος το 2014

- Advertisement -

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή το προκαταρκτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2014 και αναμένεται η οριστικοποίηση του τον Δεκέμβριο από την αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜετά από απουσία 15 ολόκληρα χρόνια (1999) το Ράλι Κύπρος επιστρέφει και πάλι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι ένας από τους 12 αγώνες του ημερολογίου και είναι προγραμματισμένος για τις 19 – 21 Σεπτεμβρίου.

STAUROS ANTONIOUΣτο πρωτάθλημα του 2014 θα περιλαμβάνεται και το Ράλι Ακρόπολις που (γιορτάζει τα 60χρονα του) μετά που έμεινε εκτός από το θεσμό του WRC. O Ελληνικός αγώνας θα αποτελεί, τον 4ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).

Σε συνέντευξη του François Ribeiro (Motorsport Development Director, Eurosport Events), που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναφέρει και τα εξής:

“Εργαστήκαμε σκληρά και για αρκετούς μήνες με στόχο την παρουσίαση ενός προγράμματος που να περιλαμβάνει αγώνες με ποικίλες επιφάνειες (ειδικών διαδρομών). Επίσης φροντίσαμε να περιλάβουμε αγώνες που θεωρούνται καθιερωμένοι και αγώνες που κατατάσσονται στους αναδυόμενους. Επίσης περιλάβαμε αγώνες ποιοτικούς, όπως το Ακρόπολις (γιορτάζει τα 60χρονα του) και το Ράλι Κύπρος».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό τη συνέντευξη του Ribeiro, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι αρχικές ενστάσεις των ομάδων, λόγω αυξημένων κόστων μεταφοράς του εξοπλισμού τους στην Κύπρο, ξεπεράστηκαν όταν οι οργανωτές του Ράλι Κύπρος υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν τις ομάδες στα μεταφορικά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ οργανωτική επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα ακόλουθα: «Ήδη από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο ελληνικός αγώνας θα παραμείνει εκτός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για την επόμενη χρονιά, τόσο η FIA όσο και η Eurosport Events, που είναι η εταιρεία πίσω από την επιτυχημένη προώθηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, εξέφρασαν την επιθυμία τους για ένταξη του Ράλι Ακρόπολις στο θεσμό το 2014, κάτι που βρήκε σύμφωνη την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈτσι, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, το Ράλι Ακρόπολις 2014, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Μαρτίου, θα είναι διήμερο, με την πρώτη ημέρα να διεξάγεται σε ασφάλτινες επιφάνειες και τη δεύτερη σε χωμάτινες. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα κάθε ημέρας θα είναι περίπου 120, ενώ ο αγώνας έπειτα και από έγκριση της ΟΜΑΕ θα προσμετρά ως δύο ξεχωριστοί γύροι και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε δεδομένη τη στήριξη της Πολιτείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η διαδρομή θα χαραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ για πέμπτη φορά το Αρχηγείο του Ράλι Ακρόπολις θα στεγαστεί στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Club Hotel Casino Loutraki».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο 2014 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι συμπληρώνει τα 62 χρόνια διεξαγωγής. Στο θεσμό απονέμονται τίτλοι Οδηγών / Συνοδηγών και Ομάδων, ενώ παράλληλα απονέμονται οι αντίστοιχοι τίτλοι για τους συμμετέχοντες με δικίνητα (2WD) και με αυτοκίνητα παραγωγής (Production).

CR-27th-WinerΤο Ράλι Κύπρος προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι από το 1972 και ανέβηκε και στην κορονίδα των επίλεκτων αγώνων με το συντελεστή 20 και αρκετές είναι οι φορές που ο πρωταθλητής Ευρώπης κρίθηκε επί Κυπριακού εδάφους. Μπορεί να βρισκόμαστε σε περιόδους οικονομικής κρίσης αλλά αν το επίσημο κράτος όπως και στην Ελλάδα στηρίξη ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας το οφέλη από αυτό θα είναι πολλαπλάσια από τον τουρισμό και τις ομάδες που θα έρθουν να λάβουν μέρος

Το Πρωτάθλημα περιλαμβάνει δώδεκα γύρους, οι οποίοι για το 2014 είναι οι εξής:

Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2014 (ERC)

1 Jännerrallye (Αυστρία) Άσφαλτος/χιόνι 3 – 5 Ιανουαρίου

2 Rally Liepāja (Λετονία) Χώμα/χιόνι 31 Ιανουαρίου / 2 Φεβρουαρίου

3 Sibiu Rally (Ρουμανία) Χώμα/χιόνι 27 Φεβρουαρίου/1 Μαρτίου

4 Ράλι Ακρόπολις (Ελλάδα) Χώμα/άσφαλτος 28-30 Μαρτίου

5 Circuit of Ireland Rally (Βρετανία) Άσφαλτος 17-19 Απριλίου

6 49ο SATA Rallye Açores (Πορτογαλία) Χώμα 15-17 Μαΐου

7 Geko Ypres Rally (Βέλγιο) Άσφαλτος 19-21 Ιουνίου

8 auto 24 Rally Estonia (Εσθονία) Χώμα 17-19 Ιουλίου

9 Barum Czech Rally Zlín (Τσεχία) Άσφαλτος 29-31 Αυγούστου

10 Ράλι Κύπρου (Κύπρος) Άσφαλτος/χώμα 19-21 Σεπτεμβρίου

11 Rallye International du Valais (Switzerland) Άσφαλτος/χώμα 23-25 Οκτωβρίου

12 Giru di Corsica-Tour de Corse (Γαλλία) Άσφαλτος 6-8 Νοεμβρίου

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -