Ζαλίζει στο χιονισμένο Μόντε Κάρλο ο Andreas Mikkelsen

- Advertisement -

Ο νορβηγός οδηγός Andreas Mikkelsen ήταν ο μόνος από τα κορυφαία ονόματα που επέλεξε  να χρησιμοποιήσει τέσσερα ελαστικά με καρφιά το πρωί του Σαββάτου. Αυτή η ενέργεια του αποδείχθηκε ακατάλληλη για την εναρκτήρια ειδική της σημερινής μέρας και τον έριξε πίσω περισσότερο από ένα λεπτό, αλλά ήταν τέλεια για τους χιονισμένους δρόμους στις πίστες του σκι στο Ancelle.

Ο οδηγός της Volkswagen στο τιμόνι του Polo R ήταν 2.0sec πιο γρήγορος από το αρχικό ανηφορικό τμήμα, αλλά χρησιμοποίεισαι το κράτημα προς όφελός του στο κατηφορικό τμήμα για να κερδίσει στη 17,13 χιλιόμετρων ειδική 43.9sec. Αυτό ζάλισε τους πάντες.

“Είχαμε την καλύτερη επιλογή ελαστικών σε αυτή την ειδική. Πίεσα πολύ σκληρά για το κατηφορικό τμήμα, αλλά κατά τη διάρκεια των δύο ειδικών δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή », δήλωσε ο Mikkelsen.

 

7699_1_sisteron-2015_896x504 (1)Ο πρωτοπόρος του αγώνα Sébastien Ogier ήταν ταχύτερος στο δεύτερο Polo R ώστε να επεκτείνει το προβάδισμά του σε 30.2sec από το δεύτερο στη γενική κατάταξη Kris Meeke, ο οποίος δέχθηκε ακόμη 10sec στο Citroën DS 3.

“Εμείς γλιστρήσαμε και χτύπησαμε με το πλάι στην εξωτερική στροφή στο χιόνι,” είπε ο Βρετανός. “Ήταν μια απίστευτα δύσκολη φάση και μετά από αυτό το περιστατικό έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου ».

Οι περισσότεροι οδηγοί είχαν μόνο δύο ελαστικά με καρφιά διαθέσιμα και αγωνίστηκαν για το ύπουλο κατηφορικό τμήμα μέχρι το τέλος. Τρίτος ταχύτερος ο Jari-Matti Latvala συνόψισε το καλύτερο: «Δεν ξέρω αν έχω οδηγήσει ποτέ σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Οι φουρκέτες ήταν πολύ ολισθηρές και δύο ή τρεις φορές που είχα να την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω πλήρως το γκάζι για να κρατηθεί το αυτοκίνητο ακριβώς αυτό είχε συμβεί”, δήλωσε ο Φινλανδός.

KrisMeeke-MonteCarlo-2016_001_896x504Ο Dani Sordo ξεπέρασε το πρόβλημα στην ανάρτηση του Hyundai i20 του μετά από την  προηγούμενη ειδική, αλλά ένα άλλο ζήτημα στην αλλαγή ταχυτήτων εμφανίστηκε σε αυτή την διαδρομή. Ο Team-mate του Hayden Paddon  είχε περιστραφεί τρεις φορές, ενώ ο Stéphane Lefebvre έπεσε 25sec με ένα γύρισμα και ο Bryan Bouffier έμεινε κολλημένος σε μια φουρκέτα και χρειάστηκε βοήθεια από τους θεατές για να κάνει επανεκκίνηση στον αγώνα χάνοντας χρόνο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -