Κέρδισε το Ράλι Λιβάνου ο Roger Feghali

- Advertisement -

Roger-Feghali-ROL-2013--1024x682Νικητής του 36ου Ράλι Λιβάνου αναδείχθηκε ο τοπικός οδηγός Roger Feghali με διαφορά 29.1 δευτερολέπτου από το Nasser Al Attiya. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Abdo Feghali.

Η νίκη του Feghali είναι η πρώτη φετινή στο Μεσανατολικό πρωτάθλημα και μπορούμε να πούμε ότι ήρθε με σχετική ευκολία. O 4ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος, το ασφάλτινο Ράλι Λιβάνου ξεκίνησε με την επίσημη τελετή της εκκίνησης και την πραγματοποίηση μιας νυκτερινής ε.δ. στο Λίβανο την Πέμπτη το βράδυ. Την νυκτερινή ειδική διαδρομή μήκους 3,29 χλμ. κέρδισαν οι Nasser Al Attiya- Giovanni Bernacchini με το Ford Fiesta RRC και τέθηκαν επικεφαλής του αγώνα.

Από την Παρασκευή οι Roger Feghali -Joseph Matar με Ford Fiesta πέρασαν επικεφαλής του αγώνα κερδίζοντας τις δυο από τις τρείς ε.δ. που κάλυψε ο αγώνας αφήνωντας δεύτερο το Nasser και τρίτους τους Abdo Feghali – Marc Haddad με το MINI Countryman JCW RRC που κέρδισαν και μια ε.δ. Ο πολυπρωταθλητής αναβάσεων του Λιβάνου με συγκρατημένο και σταθερό οδήγημα έκανε αγώνα τακτικής περιμένοντας τυχό στραβοπάτημα των πρωτοπόρο.

Τελικά το στραβοπάτημα δεν ήρθε καθώς σε άλλο επίπεδο κινήθηκε ο Roger το Σαββάτο και κερδίζωντας και τις τρείς ε.δ. του αγώνα αύξησε μάλιστα τη διαφορά του από το Nasser Η σημερινή μέρα αν και περιλάμβανε 6 ε.δ. (τρείς επαναλαμβανόμενες) και όλοι πίστευαν ότι θα ήταν καθοριστική και για την ανάδειξη του νικητή τελικά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Oι Roger Feghali-Joseph Matar με το Ford Fiesta ξεκίνησαν δυναμικά κέρδισαν τις δυο πρώτες ε.δ. και στη συνέχεια “έσβησαν της μηχανές” αφήνωντας τους Nasser Al Attiya- Giovanni Bernacchini να κερδίζουν τις υπόλοιπες ε.δ. και καθώς είχαν το έλεγχο του αγώνα να πάρουν αυτή τη νίκη. Από τις 13 ε.δ. που περιλάμβανε ο αγώνας 5 κέρδισε ο Nasser, 1 ο Abdo Feghali και 7 ο Roger Feghali.

Από τη πλευρά του ο Nasser με τρείς νίκες στους προηγούμενους αγώνες του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος στο Κατάρ, Κουβέιτ και Ιορδανία δεν ρίσκαρε στο Λίβανο δείχνωντας έτσι ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ακόμη ένας τίτλος.

Ο επόμενος αγώνας του Μεσανατολικού πρωταθλήματος είναι το Ράλι Συρίας και ήταν προγραμματισμένο να γίνει 3-5 Οκτωβρίου αλλά λόγω της έκριθμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα πιθανό να ακυρωθεί. Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος υπολοίπονται ακόμη το Ράλι Κύπρος 2-4 Νοεμβρίου και το Ράλι Ντουμπάι

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 36ου ΡΑΛΙ ΛΙΒΑΝΟΥ

1 Roger FEGHALI -Joseph MATAR Ford Fiesta + 02:33:22.5

2 Nasser Al ATTIYA – Giovanni BERNACCHINI Ford Fiesta RRC + 00:29.1

3 Abdo FEGHALI – Marc HADDAD MINI Countryman JCW RRC + 06:10.7

4 Gilbert BANNOUT-Renaud JAMOUL Ford Fiesta + 12:37.9

5 Tamer GHANDOUR -Selim JLEILATY Mitsubishi Lancer EVO IX + 13:08.1

6 Nicolas AMIOUNI -Chadi BEYROUTHY Mitsubishi Lancer EVO X + 13:42.9

7 Chafic BOULOS – Georges NADER Mitsubishi Lancer EVO X + 16:44.9

8 Misfer AL-MARRI – Nicola ARENA Ford Fiesta RRC + 16:54.1

9 Eddy A.K.- Hugo MAGALHAES Mitsubishi Lancer EVO X + 23:23.9

10 Rodrigue RAHI Mitsubishi Lancer EVO IX + 25:01.4

Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ (μετά από 4 αγώνες)

1 Nasser AL-ATTIYAH (QAT) 93

2 Khalid AL-QASSIMI (ARE) 51

3 Roger FEGHALI (LBN) 43

4 Abdul Aziz AL-KUWARI (QAT) 42

5 Abdulla AL-QASSIMI (ARE) 30

6 Yazeed AL-RAJIHI (SAU) 20

7 Khalid AL-SUWAIDI (QAT) 18

8 Abdo FEGHALI (LBN) 15

9 Gilbert BANNOUT 12

10 Tamer GHANDOUR 10

11Marouf ABU SAMRA (JOR) 8

12 Saeed AL-MOURI (SAU) 8

13 Nicolas AMIOUNI 8

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,381ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -