Με νίκη θέλει να τιμήσει την 100η συμμετοχή του ο Ogier στο Μεξικό

- Advertisement -

Οι πρωτοπόροι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2016 Sebastien Ogier και ο συνοδηγός του Julien Ingrasia θα κάνουν την 100η εκκίνηση τους στον επερχόμενο αγώνα του WRC. Πρόκειται για το Rally Guanajuato στο Μεξικό που θα γίνει 3-6 Μαρτίου και ο Ogier ελπίζει να τιμήσουν την επέτειο αυτή με ένα ρεκόρ που ισοδυναμεί με νίκη.

Το ζευγάρι έχει πάρει τη νίκη στον αγώνα του Μεξικού τα τελευταία τρία χρόνια, και μια ακόμη νίκη αυτή την εβδομάδα θα ταιριάζει με το δικό της ρεκόρ της Volkswagen για τον αριθμό των συνεχόμενω νικών στο WRC.

Ανίκητη από το Vodafone Ράλι Πορτογαλίας το περασμένο χρόνο, η συγκομιδή της Volkswagen είναι 11 νίκες και αν κερδίσει στο Μεξικό μπορεί να ταιριάζει με το δικό τους ρεκόρ του δίδυμου που είναι  12 συνεχόμενες και επιτεύχθηκαν από τον αγώνα στην Αυστραλία το 2013 και στη Φινλανδία το 2014.

2014 World Rally Championship Round 3 Rally Mexico Worldwide copyright: Mcklein

Το Μεξικό έχει ιδιαίτερες αναμνήσεις για τους Ogier και Ingrasia καθώς από εδώ ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τος στο WRC  το 2008 με μια νίκη στη κατηγορία του Junior Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.” Το Ράλι Μεξικό θα είναι η 100η συμμετόχη της καριέρας μου. Μια νίκη θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε αυτό, αλλά δεν θα είναι εύκολο,” είπε ο Ogier. « Η καριέρα μου ξεκίνησε με μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων εδώ πριν από οκτώ χρόνια που ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Οι τρεις τελευταίες επισκέψεις στο Μεξικό ήταν πολύ επιτυχημένες για εμάς. Ένας από τους βασικούς παράγοντες είναι ο αέρας του βουνού, και η Volkswagen με το Polo R WRC μας αντιμετώπισε πάντοτε πολύ καλά με αυτό. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι και η περίπτωση το 2016. Ο Julien και δεν θα είμαι υπερβολικός σε αυτά έχει αυτοπεποίθηση και θα είναι όπως πάντα επικεντρωμένος, όταν αρχίζει ο αγώνας”.

Sebastien Ogier (FR) / Julien Ingrassia (FR) - Volkswagen Polo WRC

Ο Διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Jost Capito πρόσθεσε: « Η ευκαιρία να διεκδικήσουνε μια δωδέκατη συνεχόμενη νίκη που  ισούται με το δικό μας ρεκόρ μας δίνει λίγο περισσότερο κίνητρο. Ωστόσο, θα έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας κατά το πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς, λόγω του πολύ ισχυρού τομέα εκεί. Εμείς ποτέ δεν δίσταμε και δεν είμασταν μακριά από μια πρόκληση, και δεν το κρύβουμε ανυπομονούμε για τον αγώνα στο Μεξικό. “

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -