Μια μοναδική έκθεση για τα 70 χρόνια της Vespa

- Advertisement -

Στο St Tropez της Γαλλίας, συγκεντρώθηκε όλη η ιστορία ενός από τα πλέον δημοφιλή δίτροχα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 70 χρόνια της Vespa.

mostra_vespa_-_70_years_young_1

Παράλληλα από τις άλλες εκδηλώσεις έγινε και η μεγάλη έκθεση των 70 χρόνων της Vespa, από τις 2 έως 5 Ιουνίου στο St Tropez, στην όμορφη και κομψή αίθουσα Salle Jean Despas του Boulevard Vasserot. Η πραγματοποίηση της έκθεσης συνέπεσε με τις Vespa World Days 2016, που φέτος φιλοξενήθηκαν στο Cote D’Azur.

mostra_vespa_-_70_years_young_3Πρωταγωνιστής της έκθεσης Vespa – 70 Years Young υπήρξε το σκούτερ που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σύντομα έγινε σύμβολο ελευθερίας και περιπέτειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας πρεσβευτής της Ιταλίας, που πάντα, από όπου κι αν πέρασε, σε διαφορετικά έθνη και εποχές, έφερε χαρά, διασκέδαση και επιθυμία για εξερεύνηση κι ανακαλύψεις.

Η έκθεση με συνδυασμό μεγάλων εικόνων και δώδεκα οχημάτων, αφηγήθηκε την ιστορία της Vespa από τη γέννησή της μέχρι σήμερα. Οι εικόνες προέρχονταν από το ιστορικό αρχείο της Piaggio, από ημερολόγια, αφίσες και διάσημες διαφημίσεις της Vespa. Άλλη μία συλλογή εικόνων, ακριβώς στο κέντρο της έκθεσης, προσέγγιζε συναισθηματικά το όχημα, απεικονίζοντας την εξέλιξη της Vespa από τεχνολογική και κατασκευαστική άποψη.

mostra_vespa_-_70_years_young_4Στις 23 Απριλίου 1946, η Piaggio κατοχυρώνει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Vespa. Μέσα στην ιστορία των 70 χρόνων της, και με πάνω από 18 εκατομμύρια οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους των πέντε ηπείρων – ενάμιση εκατομμύριο έχει κατασκευαστεί και πωληθεί παγκοσμίως κατά την τελευταία δεκαετία – η Vespa ενώνει νέους ανθρώπους από μακρινές και διαφορετικές κουλτούρες σε ένα κοινό πάθος.

Η Vespa, η πρώτη πραγματικά παγκόσμια μάρκα στον τομέα της μετακίνησης, αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των γενεών, αλληλεπιδρώντας με διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας διαφορετικά πολιτισμικά φαινόμενα, χαρακτηριστικά της πραγματικότητας στην οποία αναδείχθηκε και η ίδια παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Ηγήθηκε κοινωνικών κινημάτων ηθικών, μουσικών και νέων. Συντρόφευσε χώρες και ηπείρους στην ανάπτυξή τους ενώ βοήθησε στην επιτάχυνση της οικονομικής τους ευημερίας.

mostra_vespa_-_70_years_young_5 (1)Σήμερα η Vespa είναι το πιο διάσημο και αγαπητό δίτροχο στον κόσμο, ένα σύμβολο στιλ, σχεδιασμού και προηγμένης τεχνολογίας, και – χάρη σε μία πλήρη γκάμα που συνδυάζει τέλεια την παράδοση με το νεωτερισμό –  βιώνει μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της. Μέσα σε μία δεκαετία η Vespa τριπλασίασε την παραγωγή της: 58.000 Vespa κατασκευάστηκαν το 2004, το 2006 άγγιξε τις 100.000, φθάνοντας τις 170.000 πωλήσεις Vespa παγκοσμίως το 2015.

Πηγή: Drive.gr

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -