Μισό εκατομμύριο μοτοσικλέτες BMW GS με κινητήρα boxer από το εργοστάσιο της BMW

- Advertisement -

Οι μοτοσικλέτες της BMW εμπνέουν το πάθος για ταξίδια περιπέτειας  στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη. Πριν από μερικές βδομάδες πέρασε από τις γραμμές παραγωγής η 500.000η  μοτοσικλέτα BMW της σειράς R  με επίπεδο δικύλινδρο (boxer) κινητήρα. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την  R 1200 GS.

BMW Motorrad-2Από το 1969 κατασκευάζονται μοτοσικλέτες για την παγκόσμια αγορά στο Berlin-Spandau, ενώ από το 1980 η παραγωγή περιλαμβάνει και μοντέλα BMW Motorrad GS με κινητήρα boxer.

Το φθινόπωρο του 1980, η BMW Motorrad παρουσίασε την R 80 G/S (Gelande/Strasse) μία μηχανή που συνδύαζε   την  εκτός και εντός δρόμου  χρήση.  Μια μοτοσικλέτα που ξεκίνησε με κυβισμό 798cc και ισχύ  50 ίππων έχει εξελιχθεί σε μία συναρπαστική high-tech ταξιδιωτική enduro με τη μορφή της  νέας υδρόψυκτης πλέον R 1200 GS LC με   κυβισμό 1170 cc   απόδοση  125 ίππους και ροπή της τάξης των 125 Νm  , και όλα αυτά σε  διάστημα τριών δεκαετιών. Επιπλέον, προστέθηκαν προηγμένης  τεχνολογίας  περιφερειακά όπως ενεργή  ανάρτηση D-ESA   που ρυθμίζει αυτόματα ανάλογα με το οδόστρωμα  και ηλεκτρονικά συστήματα όπως ABS, και ASC  έλεγχος πρόσφυσης cruise control και προ εγκατάσταση συστήματος πλοήγησης . Αυτή η συνεχιζόμενη και πάνω απ’ όλα σταθερή εξέλιξη των μοντέλων BMW GS  είναι ο κύριος λόγος που έχουν αναδειχθεί σε παγκόσμια best-seller στην κατηγορία των ταξιδιωτικών endurο και όχι μόνο.

BMW Motorrad-3Ο Stephan Schaller, Πρόεδρος της BMW Motorrad δήλωσε: «Συνδυάζοντας δυνατότητες street, off-road και καθημερινής χρηστικότητας, η BMW Motorrad δημιούργησε ένα νέο είδος ταξιδιωτικής enduro με τη μορφή της R 200GS.  Η GS με επίπεδο δικύλινδρο (boxer) κινητήρα, έγινε συνώνυμο αυτής της κατηγορίας. Τα εξαιρετικά ταλέντα των μοντέλων GS με κινητήρα boxer – δυναμική συμπεριφορά, ικανότητα offroad, άνεση και αντοχή– εξελίσσονται συνεχώς και μεταφέρονται με μεγάλη επιτυχία σε άλλες μοτοσικλέτες της BMW Motorrad.»

BMW Motorrad-4Ο Marc Sielemann, Επικεφαλής του Εργοστασίου της BMW Motorrad στο Βερολίνο δήλωσε: «Είναι προνόμιο για το εργοστάσιό μας να συνεχίζουμε την επιτυχημένη ιστορία της θρυλικής flat-twin GS. Με τον προηγμένο υγρόψυκτο κινητήρα , ένα νέο στάδιο εξέλιξης επιτεύχθηκε πέρσι. Η παραγωγή μισού εκατομμυρίων μονάδων  επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η boxer GS αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδη λίθο στην παραγωγή μοτοσικλετών μας περισσότερο από ποτέ.»

BMW Motorrad -1

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -