Μισό λεπτό προβάδισμα για Latvala στο Μεξικό

- Advertisement -

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευνοϊκές συνθήκες που αντιμετώπισε με καθαρότερο δρόμο από τους αντιπάλους του καθώς ξεκινούσε από την 8η θέση στη σειρά στο χωμάτινο ράλι του Μεξικού ο Jari Mati Latvala κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του σκέλους, 2 επαναλαμβανόμενες, και βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα έχοντας προβάδισμα πάνω από μισό λεπτό από τον Team mate του Sebastien Ogier.

886x498px_vw-20160212-3869Ο τρείς φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής που ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές έχοντας και τον άχαρο ρόλο της «σκούπας» άντεξε το χειρότερο των συνθηκών μέσα από τις σκονισμένες ορεινές ειδικές διαδρομές σε μεγάλο υψόμετρο και ήταν ανίκανος να συγκρατήσει το Latvala. Ο Γάλλος εξασφάλισε μερικά δέκατα του δευτερολέπτου στις τρεις σύντομες ειδικές διαδρομές την Πέμπτη μετά την επίσημη έναρξη του αγώνα στη León, αλλά αντιμετώπισε ένα δύσκολο έργο για να διατηρήσει το αήττητο ξεκίνημα του στη σεζόν του WRC καθώς κέρδισε τους δυό προηγούμενους αγώνες σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία.

8152_flying-ogier-mexico-2016_442_592x333

“Είμαι χαρούμενος με τη διαφορά απόψε,” δήλωσε ο Latvala, με την ολοκλήρωση του σκέλους της Παρασκευής  ο οποίος θα ωφεληθεί  και πάλι από τις οδικές συνθήκες κα στο σκέλος του Σαββάτου στην οδήγηση του Volkswagen Polo R. “Θα πρέπει να είμαι λίγο προσεκτικός και υπομονετικός, γιατί δεν χρειάζεται να πάρω όλο το χρόνο σε μία μόνο φάση.”

Ο Ogier αν και οδήγησε στο όριο ήταν μακριά από τον ομόσταυλό του αλλά δεν απαγοητεύτηκέ. “Είμαι χαρούμενος μέχρι στιγμής. Το απόγευμα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Έχω πιέζει όσο μπορούσα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερα”, είπε.

8088_NEUVILLE-puddle-mexico-2015_551_896x504

Ο Dani Sordo πραγματοποίησε ολόκληρο το σκέλος στην τρίτη θέση όλη την ημέρα σε ένα i20 της Hyundai και είναι 1min 15.6sec πίσω από το πρωτοπόρο. Ο Ισπανός ήταν δυσαρεστημένος με το χειρισμό του αυτοκινήτου του και ήταν κολλημένος συνεχώς στο  γκάζι. Προσπαθούσε να συγκρατήσει το αυτοκίνητο στο δρόμο που παρουσίαζε  νευρικές στιγμές.

8116_MIKKELSEN-shakedown-mexico-2016_667_896x504

Ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen ξεπέρασε τις ταχύτητες του στις μικρές ειδικές στους δρόμου την León, κάνωντας υπέρβαση και στο χειρισμό των προβλημάτων που είχε αναστατώσει τις πιθανότητές του κλεισίματος της διαφοράς του από το Sordo που είναι στα  +31.1sec.

886x498px_vw-20150306-5274Οι Hayden Paddon και Mads Østberg αγωνίστηκαν για την Πέμπτη θέση όλη την ημέρα και χωρίστηκαν με διαφορά 14.8sec κατά την ολοκλήρωση της. Ο Νορβηγός οδηγός εξέφρασε τη λύπη του στην επιλογής τους που έκανα στα ελαστικά της Michelin σήμερα το πρωί. Ο Østberg στην  επισήμανση την απόφαση του είπε «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη επιλογής ελαστικών που έχω κάνει ». Είχε τιμωρηθεί και με 10sec για μια πρόωρη εκκίνηση, ενώ ο οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία ο Paddon είχε καταστρέψει την ανάρτηση του i20 μετά που πέρασε από ένα προστατευτικό τοίχο και έκαψε το χέρι του, ενώ προσπαθούσε να κάνει τις επισκευές. Επίσης, γλίστρησε και σε ένα χαντάκι στην τελευταία ειδική μετά που το αυτοκίνητό του, μυστηριωδώς γέμισε με σκόνη.

8156_TeemuSuninen-Mexico-2016_001_944x531

 

Ο Εσθονός Ott Tanak ολοκλήρωσε την μέρα έβδομος σε ένα Ford Fiesta RS παρά του ότι επέστρεψε στο σέρβις πιστεύοντας ότι σπασμένο διαφορικό, ενώ οι Martin Prokop, Lorenzo Bertelli και ο πρωτοπόρος στην WRC 2 Teemu Suninen συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

8153_Neuville-broken-mexico-2016_552_944x531Ο Βέλγος Thierry Neuville που κέρδισε την εναρκτήρια ειδική διαδρομή αποσύρθηκε στην πρώτη κιόλας ειδική της μέρας, όταν μετά από μια περιστροφή κτύπησε σε μια πέτρα και έσπασε την αναστολή του αυτοκινήτου του, ενώ ο Eric Camilli έχασε πολλά λεπτά μετα από παρακέντηση ελαστικού και αργότερα έχασε την πρώτη και τη δεύτερη ταχύτητα του.

Το δεύτερο σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο του αγώνα. Οι οδηγοί αντιμετωπίζουν έξι χωμάτινες ειδικές στα βουνά βόρεια και ανατολικά της León πριν από δύο σύντομες ειδικές σε πίστα αγώνων μοτοσυκλέτας στη πόλη και ένα τεστ το βράδυ δίπλα από το service park. Θα προσθέσουν έως και 152,40 χιλιόμετρα αγωνιστικής δράσης.

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -