Μυστήρια σχέδια BMW που παραπέμπουν σε σενάρια…

- Advertisement -

Στις 4 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν σε ιστοσελίδες της Κίνας τα σχέδια που δημοσιεύουμε και εμείς σήμερα τα οποία είναι τα επίσημα σχέδια από ένα διαγωνισμό ευρεσιτεχνίας της BMW, σύμφωνα με το PCauto.com.cn.

Aυτά είναι τα επίσημα σχέδια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέση η BMW στον οργανισμό Εμπορικών Σημάτων στην Κίνα γράφει το PCauto.com.cn. Φημολογείται ότι πρόκειται για ένα μελλοντικό “i” όχημα, ίσως ακόμη και το i5 που εδώ και καιρό ακούστηκε ότι θα αποτελέσει το τρίτο μέλος της οικογένειας “i”, αλλά μπορεί να είναι και μακριά από την αλήθεια.

Η είδηση έχει αναπαραχθεί και άρχισαν τα σενάρια ότι η Βαυαρική εταιρεία φαίνεται να πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα προκειμένου να είναι έτοιμη έως το 2020 να βάλει στην παραγωγή το δικό της υδρογονοκίνητο όχημα.

BMW-design-patent-750x500Το BMW Blog, επικαλούμενο πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της γερμανικής φίρμας στο Μόναχο, έρχεται με δικές του δημοσιεύσεις να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των συγκεκριμένων σχεδίων. Με τη διαφορά, όμως, ότι πρόκειται καθαρά για ένα «ερευνητικό όχημα, το οποίο δεν πρόκειται να μπει στη παραγωγή με τη συγκεκριμένη μορφή», όπως χαρακτηριστικά επικαλείται το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Οπως και να έχουν όμως τα πράγματα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα δεν είναι σύμπτωση, πρέπει να είναι γεγονός αλλά ίσως χρειαστούν κάποιες βδομάδες ακόμη. Δεν μένει παρά να περιμένουμε ώστε οι ιθύνοντες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τα σχέδια που έχουν δει την δημοσιότητα…

Σύμφωνα δε με τους κινέζους το αυτοκίνητο διαθέτει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο στο Miramas.

BMW-patent-design-BMW-i-750x500Το χεράκι τους σε αυτά τα σχέδια τονίζει η πηγή μας  «Οι μηχανικοί της BMW με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχουν βάλει το χεράκι τους σε μερικά πράγματα. Έτσι, φυσικά, υπάρχει κάποια υποστήριξη του τμήματος σχεδιασμού, αλλά ένα μοντέλο προς την παραγωγή δεν θα φύγει απευθείας από το τμήμα σχεδιασμού, όπως αυτό.”

Οι σχεδιαστικές παραπομπές στο εμπρός μέρος, με τα χαρακτηριστικά «νεφρά» των Βαυαρών, πράγματι παραπέμπουν σε μοντέλο της BMW. Στις απεικονίσεις που χρησιμοποιούνται διακρίνουμε συνδυασμό σχεδιαστικών στοιχείων από τα BMW i8 και i3. Ιδιαίτερα στην διάταξη των τριών θυρών, αν κρίνουμε από τα δύο καπάκια πόρτας από την πλευρά του αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα, όμως, δυσκολευόμαστε και εμείς με τη σειρά μας να πιστέψουμε πως το συγκεκριμένο σχήμα, που θυμίζει έντονα σε πολλά του σημεία το Toyota Mirai θα μπορούσε στη μορφή του αυτή να ενταχθεί αρμονικά στο στόλο των μοντέλων της οικογένειας «i».

Ας μην ξεχνάμε πως οι δύο εταιρείες Toyota και BMW εδώ και καιρό εργάζονται από κοινού σε πολλά projects ανταλλάσοντας στο πλαίσιο αυτών πολλές από τις τεχνολογίες τους.

Μια παροιμία μας λέει “αν εν μηλιά θα ανθίσει” για αυτό δεν μένει παρά να περιμένουμε ώστε οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα σχετικά με τα σχέδια που δημοσιεύουμε σήμερα…

Θυμίζουμε μόνο ότι το επόμενο αυτοκίνητο BMW i φημολογείται ότι θα φθάσει περίπου το 2020, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα χρησιμοποιήσει τον υβριδικό κινητήρα κυψελών καυσίμου ή μια πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -