Νέος ρόλος για τον Alex Wurz στην Toyota Gazoo Racing

- Advertisement -

H TOYOTA GAZOO Racing με χθεσινή ανακοίνωση της είναι περήφανοι που ο Alex Wurz θα αναλάβει ένα νέο ρόλο στην ομάδα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

.Τον περασμένο μήνα μετά τον αγώνα 6ώρες του Μπαχρέιν, στις οποίες ο Alex τερμάτισε στο βάθρο, ήταν ο τελευταίος αγώνας του πίσω από το τιμόνι. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα θέση ως σύμβουλος και πρεσβευτή για την ομάδα.

Με το νέο του ρόλο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας και του οδηγού, καθώς και την προώθηση της υβριδικής τεχνολογίας LMP1 της Toyota στην πίστα αλλά και πέραν από αυτή. Ήδη κατά τη διάρκεια του χρόνου ως οδηγός με την ομάδα, ο Alex έχει κάνει μια σημαντική συμβολή σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές.

Ο Wurz θα συνεχίσει με διάφορες άλλες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του στη Formula 1, ως ο σύνδεσμος των Οδηγών Grand Prix, καθώς και το σχεδιασμό της πορείας και της εκπαίδευσης των οδηγών με την επιχείρησή του.

Toyota_Bahrain_Saturday1__midΗ ανακοίνωση αυτή επεκτείνει την καριέρα του Alex στην Toyota για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη και αναγνωρίζει τη σημαντική θέση που έχει στην ιστορία της ομάδας.

Ήταν ο πρώτος οδηγός που υπογράψε στην ομάδα στο WEC στα τέλη του 2011. Αγωνίστηκε για να πάρει την πρώτη pole της ομάδας και τη νίκη στις 6 ώρες του Σάο Πάολο το 2012, πριν να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 και τον τίτλο των κατασκευαστών.

Ο Toshio Sato, Πρόεδρος της ομάδας ανάφερε: “Είμαι σε πολύ ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι ο Alex θα παραμείνει μαζί μας σε ένα νέο ρόλο. Η εμπειρία και η κατανόηση του υψηλού επιπέδου του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ήδη αποδειχθεί πολύτιμη για εμάς και περιμένουμε να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον. Καθώς και με τη συμβολή που μπορούν να προσφέρουν οι οδηγοί και οι μηχανικοί μας, ως δύο φορές νικητής του Le Mans και άκρως σεβαστή προσωπικότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Alex θα είναι ένας μεγάλος πρεσβευτής για την ομάδα μας. Είμαι χαρούμενος που παραμένει μέρος της οικογένειας TOYOTA GAZOO Racing και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του σε αυτή τη νέα θέση.”

Ο Alex Wurz, Team Σύμβουλος και Πρεσβευτής είπε: «Πάντα εννοείται ότι το τέλος της αγωνιστικής μου καριέρα δεν θα ήταν το τέλος της ενεργούς συμμετοχής μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου με την Toyota. Ζήσαμε πολλά μαζί από την αρχή στην ομάδα και είναι συναρπαστικό να είσαι μέρος της για το μέλλον της ομάδας. Με ένα νέο αυτοκίνητο που έρχεται το 2016 και το WEC να πηγαίνει από τη δύναμη στη δύναμη, υπάρχουν πολλά για να είμαι ενθουσιασμένος για όσο αγωνιζόμαστε να διεκδικήσουμε εκ νέου τη θέση μας στο μπροστινό μέρος.”

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -