Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από ποδηλάτη 102 ετών

- Advertisement -

Απίστευτο αλλά αληθινό δεν πρόκειτα για παραμύθι είναι πραγματικότητα. Ο λόγος για ένα υπεραιωνόβιο Γάλλο ποδηλάτη που στα 102 του χρόνια κινείται κάνοντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Λέμε νέο παγκόσμιο ρεκόρ καθώς έσπασε προηγούμενο δικό του ρεκόρ και ελπίζει στο μέλλων να το καταρρίψει και πάλι.

Centenarian cyclist Robert MarchandΠρόκειται για τον γηραιότερο ποδηλάτης στον κόσμο τον Robert Marchand που ζει στη Γαλλία και συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ του, το ένα μετά το άλλο …κατάφερε να καλύψει απόσταση 26,927 χιλιομέτρων σε μία ώρα…, 2,5 χιλιόμετρα περισσότερα δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ, που επίσης κατείχε ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια.

Robert Marchand-4Ο Robert Marchand είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και τρέχει τα 100 χιλιόμετρα σε τέσσερις ώρες και 17 λεπτά. Υπο τις επευφημίες λοιπόν αρκετών φίλων θεατών, και τρελαμένων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, που βρέθηκαν στο νέο Εθνικό ποδηλατοδρόμιο της Γαλλίας, που άνοιξε τις πόρτες του για την πραγματοποίηση αυτού του ρεκόρ. Δεν σταματήσαν να φωνάζουν και να χειροκροτούν εκείνη που βρέθηκαν στην πίστα, και μάλιστα κάποιοι, δεν δίστασαν να οδηγήσουν ακόμη και 600 χλμ. για να παρευρεθούν στο γεγονός. Πρώην Πυροσβέστης το “τρελό αγόρι”, τερμάτισε δύσκολα τα τελευταία μέτρα της υπερπροσπάθειάς του, με ένα πλατύ χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό του, έπεσε στις ανοιχτές αγκαλιές των κριτών που τον βοήθησαν να σταθεί στα πόδια του, καθώς έτρεμαν από την υπερπροσπάθεια.

Robert Marchand«Ήταν πολύ καλό, αν και στο τέλος δυσκολεύτηκα» δήλωσε γεμάτος χαρά ο υπεραιωνόβιος ποδηλάτης!

Ναι, μόνο παραμύθι δεν μπορεί να είναι ο άθλος του Robert Marchand όπου απτόητος αρνήται να παραδωθεί στην δίνη του χρόνου, που φαινομενικά μόνο δείχνει να τον παραμονεύει. Δημιουργόντας μία ειδική κατηγορία άνω των 100s, η πάγκόσμια Ομοσπονδία ποδηλασίας UCI, έδωσε την ευκαιρεία στον τρομερό εκπρόσωπο των ποδηλατικών πεντάλ, να μεγαλουργήσει, δημιουργόντας συνθήκες που θα παρακινήσουν αρκετούς “νεαρούς”της ηλικίας του να τολμήσουν το ακατόρθωτο.

Robert Marchand-2

Απίστευτη τόλμη, μεγάλη δίψα για την ζωή, εκπληκτική τρέλα ακόμη και στα 102 έτη! Παράδειγμα πρός μίμηση ο Robert Marchand, έδωσε την μυστική συνταγή για το σταμάτημα του χρόνου. Βλέπεται η επανεκκίνηση που χρειάζονται αρκετοί συνάνθρωποί μας είναι ψυχική, και όχι σωματική. Κάπου εκεί κουράζεται και γερνάει ο άνθρωπος! Η καθημερινότητα είναι ένας αγώνας για επιβίωση που δίνουν ανεξαιρέτως όλοι οι άνθρωποι. Άλλοι καταφέρνουν να κερδίσουν την μάχη ,και άλλοι να μένουν “αιχμάλωτοι” περιμένοντας τις εφεδρείες να τους λυτρώσουν. Ευτυχώς που ακόμη και στα 102 τους “κάποιοι”….. αρνούνται να είναι αιχμάλωτοι σε μιά ανούσια ζωή.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -