Νικητής ο Κώστας Κωνσταντίνου στον πρώτο αγώνα Αναβάσεων

- Advertisement -

Κάλλιον αργά παρά ποτέ λέει μια Κυπριακή μας παροιμία η οποία πηγαίνει γάντι για την περίπτωση μας. Από αμέλεια δε γράψαμε τίποτα για τον πρώτο αγώνα ανάβασης που διοργανώθηκε  την Κυριακή 24 Απριλίου στα Λεύκαρα και απολογούμαστε.

Το φωτογραφικό υλικό από τον πρώτο αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by EKO που έγινε στα Λεύκαρα με την συμμετοχή 20 πληρωμάτων μας παραχωρήθηκε από τους Rally Fans Cy  τους οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Anavasi-3Τα κείμενα είναι από την Offsite auto που ήταν ο χορηγός επικοινωνίας τους οποίους επίσης ευχαριστούμε.

Με τα φαβορί Γιάννη Καπετάνιο και Δημήτρη Λάμπρου να αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Κώστας Κωνσταντίνου άρπαξε την ευκαιρία και οδηγώντας στο όριο κέρδισε τον αγώνα. Η πολύ καλή διαδρομή ήταν μήκους 4.1 χιλιομέτρων με εντυπωσιακές στροφές για τους θεατές. Μοναδικό πρόβλημα κάποιες καθυστερήσεις από ατυχήματα στην εκκίνηση και κατά τη διαδρομή τα οποία επιμήκυναν τη διάρκεια του αγώνα.

Anavasi-15Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιάννης Καπετάνιος έδειξε ότι θα είχε και πάλι τον πρώτο λόγο με μοναδικό αντίπαλο τον Δημήτρη Λάμπρου ο οποίος έτρεξε στη δοκιμαστική με παλιά ελαστικά. Ήταν όμως και οι δύο άτυχοι. Ο Καπετάνιος έσπασε στην γραμμή της εκκίνησης και δεν μπόρεσε να γράψει χρόνο, ενώ ο Δημήτρης Λάμπρου είχε πρόβλημα και αποχώρησε στην πρώτη διαδρομή.

Anavasi-12Από κει και πέρα, άνοιξε ο δρόμος για τον Κώστα Κωνσταντίνου με Nissan Sylvia της ομάδας της ENEOS ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο του πρώτου νικητή. Με χρόνο 02:21.429 έγραψε τον ταχύτερο γύρο της μέρας και πήρε την πρωτιά του αγώνα.

Anavasi-13Δεύτερος με ίδιο αυτοκίνητο ήταν ο Φαίδωνας Ιάσωνος της ομάδας της ENEOS με ταχύτερο χρόνο 2.24.452. Στην τρίτη θέση γενικής ήταν ο “Doctor” Αβράμης Αβραάμ με Nissan Pulsar ο οποίος ως συνήθως οδήγησε στο όριο γράφοντας χρόνο 2.24.612.

Anavasi-8Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην κατηγορία RCE2 ήταν ο Αλεξάνδρου Σάββας με συνοδηγό τον Χρύσανθο Νικολάου και το πολύ δυνατό Mitsubishi Colt ο οποίος έγραψε χρόνο 2.28. Πέμπτος ήταν ο Γιάννης Φούρναρης με το πανέμορφο Escort Mk1 ο οποίος ήταν και πρώτος στην κατηγορία RCE1 με χρόνο 2.31.291. Δεύτερος στην κατηγορία RCE2 ήταν ο Νικόλας Ευγενίου με το πανέμορφο Subaru Impreza της OMF Tyres – Hankook με χρόνο 2.31.502.

Anavasi-2Πρώτος στην κατηγορία RCS2 και στην κατηγορία 2WD S ήταν ο Χρήστος Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Γιώργο Κάττο με το καλά προετοιμασμένο M3 της Motul και χρόνο 2.34.

Anavasi-7Την πρώτη θέση στα «μικρά» της κατηγορίας RCS1 πήρε ο πρωταθλητής στα καρτ, Στέλιος Κυθρεώτης με το Honda Civic Type R της HP Motorsport και τον εντυπωσιακό χρόνο 2.36, ο οποίος οδήγησε εντυπωσιακά κυρίως στα κλειστά κομμάτια το Honda.

Anavasi-10Πρώτος στην κατηγορία RC2 ήταν ο Ευτύχιος Τρύφωνος με το Mitsubishi Lancer Evo 8 και χρόνο 2,38.

Δεύτερος στην κατηγορία RCS1 ήταν ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το δυνατό VW Golf και χρόνο 2.41. Ο Κωνσταντινίδης είχε μια έξοδο στη δεύτερη καλή «πληγώνοντας» το Golf και αποχωρώντας από τη συνέχεια του αγώνα.

Anavasi-11Ένα Peugeot 206 με οδηγό τον Μιχάλη Διομήδους και συνοδηγό τον Αντρέα Τσιάκκα ήταν πρώτο στην κατηγορία RC4 με χρόνο 2.48 ενώ τρίτος στην κατηγορία RCS1 ήταν ο Χάρης Πέρικκος με το Honda Civic Type R της HP Motorsport.

Anavasi-9Nα σημειώσουμε επίσης τις συμμετοχές των “Lauda” με το κλασικό BMW και το Honda CRX του Νικόλα Καφφά με συνοδηγό τον Μιχάλη Καλαθά.

Να ευχαριστήσουμε τον Πάμπο Χαραλάμπους και τους αδελφούς Θεοδώρου για τα υπέροχα περάσματα οπως και τον Μιχάλη Σοφοκλέους με το Golfακι του.

Anavasi-6Ο θεσμός των αναβάσεων πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης. Η εφημερίδα Offsite Auto προσπάθησε σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να ξεκινήσει και πάλι το θεσμό και το πέτυχε.

Anavasi-5Το κομμάτι της επικοινωνίας έχει δυναμώσει, ενώ σίγουρα οργανωτικά κατά τη διάρκεια του αγώνα χρειάζεται μια καλύτερη προσπάθεια και οι οδηγοί, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να βελτιωθεί ο συνολικός χρόνος του εκάστοτε αγώνα.

Anavasi-4Το βέβαιο είναι ότι η ανάβαση παραμένει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά μηχανοκίνητα αθλήματα και πως η προσπάθεια όλων των αθλητών και των ιθυνόντων πρέπει να ενταθεί με στόχο την βελτιστοποίηση των αγώνων.

Βασικός χορηγός του πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι η ΕΚΟ και η ΕΚΟ Racing 98. Χορηγοί ήταν τα λιπαντικά Castrol και η Online πλατφόρμα Deliveryman.com.cy.

OFA Hill Climb 2016 Final Results

Anavasi-14

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -