Νικόλας Γεωργίου Πρωταθλητής Ταχύτητας 2013

- Advertisement -

 

Ο Νικόλας Γεωργίου “Chips Junior” είναι ο πρωταθλητής ταχύτητας του 2013 στην Κύπρο. Ο τίτλος αυτός είναι ο πρώτος στην καριέρα του και κατακτήθηκε με πανάξιο τρόπο καθώς ήταν ο νικητής στους 4 από του 7 αγώνες του πρωταθλήματος. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο οδηγό συνάμα και συνοδηγό που έχει όλα τα προσόντα να ακολουθήσει τα αχνάρια του πατέρα του.

Ο Νικόλας Γεωργίου μετά μεγάλης προθυμίας παραχώρησε την πιο κάτω συνέντευξη στην Newsautosport.com

AUTOSPRINT PARALIMNI 22-9-2013 (332)Νικόλα θυμάσαι τους πρώτους σου αγώνες ώστε να αποκτήσεις την αγωνιστική άδεια; 

Και βεβαία τους θυμάμαι γιατί τη περίμενα αρκετά χρόνια μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, ο πρώτος μου αγώνας ήταν όταν ήμουν 16 χρονών και είχα τρέξει με το αδελφό μου Κύρο, οι επόμενοι  2 αγώνες ήταν με τον πρωταθλητή στους αγώνες drift  Πάμπο Χαραλάμπους όπου ήταν από της πιο θεαματικές κούρσες που έχω κάνει.

AOTOCROSS ANTHOUPOLIS 20-01-2013 (502)Υπήρξαν καθόλου οικογενειακές αντιδράσεις από την απόφαση σου να αναμειχθείς με το άθλημά;

Όχι δεν υπήρξαν καθόλου αντιδράσεις. Αντίθετος το περίμεναν με ανυπομονησία και σε κάθε αγώνα που αγωνίζομαι είναι συνεχώς στο πλευρό μου , ένα παράδειγμα επειδή κάνω κάποιες σκέψεις για το 2014 να κάνω ένα διάλειμμα από τι θέση του διαγωνιζόμενου  όλοι  οι οικογένεια μου με παροτρύνει να συνεχίσω να τρέχω.

Έχεις μετανιώσει κάποιες φορές για την ανάμιξη σου με το μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Όχι καθόλου δεν έχω μετανιώσει γιατί μου έμαθαν να το κάνω με αγάπη και να απολαμβάνω την κάθε στιγμή είτε είναι επιτυχία είτε αποτυχία.

 

AYTOCROSS STAYROVOUNI A 10-3-2013 (430)

 

Αξέχαστες στιγμές μέσα από τους αγώνες;

Όταν κατάφερα να πάρω φέτος την πρώτη μου νίκη γιατί την κυνηγούσα παρά πολύ μετά από αρκετές ατυχίες  και όταν κατάφερα να κατακτήσω το φετινό πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας.

AUTOSPRINT PARALIMNI 22-9-2013 (366)Ποια είναι η καθημερινότητα του Νικόλα, και πως επηρεάζετε από την συμμετοχή σου σε αγώνες Ράλλυ

Μπορώ να πω ότι είναι αρκετά βαρυφορτωμένο. Εργάζομαι καθημερινά με τον πατερά μου στην  εταιρεία που έχουμε δημιουργήσει και αρκετά βράδια ασχολούμαι με την ομάδα μου την Antonis-Stavros Racing Team για την προετοιμασία των αυτοκίνητων.  Επίσης αρκετά Σαββατοκύριακα φεύγουν για την προετοιμασία των αγωνιστικών, στις δοκιμαστικές και στους αγώνες, κάτι που με κουράζει αρκετά και με αποτέλεσμα να μην αφιερώνω στην οικογένεια μου το χρόνο που θα ήθελα.

AUTOCROSS PARALIMNI 7-7-2013 NIKON (1349)Ίσως να είσαι από τους νεότερους οδηγούς στο άθλημα ποια είναι η αντιμετώπιση σου από τους συναθλητές σου?

Μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλή και ενθαρρυντική η αντιμετώπιση από τους περισσότερους συναθλητές μου, σίγουρα όμως υπάρχει και η αρνητική και οι υποτιμητική στάση από μια μικρή μερίδα συναθλητών μου αλλά δεν με ενδιαφέρει γατί αυτό με κάνει να πεισμώνω για να γίνω ακόμα καλύτερος.

AYTOCROSS STAYROVOUNI A 10-3-2013 (648)Πόσο επηρεάζει το Νικόλα το γεγονός ότι είναι υιός του Κώστα Γεωργίου Chips στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ;

Από τη μια είναι τιμή μου που ο δικός μου πατέρας κατάφερε να δημιουργήσει ένα αρκετά καλό όνομα στον χώρο του μηχανοκινήτου αθλητισμού, από την άλλοι νιώθω εν μέρει την ευθύνη  να διατηρήσω και να συνεχίσω την παράδοση μέσα από  την βοήθεια και την καθοδήγηση του πατερά μου

 

AUTOSPRINT PARALIMNI 22-9-2013 (336)

 

Στους αγώνες Ράλλυ σε βλέπουμε να είσαι συνοδηγός του Σταύρου Αντωνίου, στους αγώνες ταχύτητας όπου στέφτηκες πρωταθλητής φέτος σε βλέπουμε να είσαι οδηγός, ποια θέση πιστεύεις ότι αρμόζει καλυτέρα στο Νικόλα και γιατί; 

Σίγουρα όλοι προτιμούμε την θέση του οδηγού όμως η κάθε θέση έχει την ομορφιά της, Πιστεύω ότι για να γίνεις ένας ολοκληρωμένος και σωστός οδηγός πρέπει να περάσεις από όλα τα πόστα για να μπορείς να γνωρίζεις τους κανονισμούς, να γράφεις τις σωστές σημειώσεις, να ξέρεις τις αδυναμίες και δυνατότητες του αυτοκινήτου σου και να οδηγείς σωστά, γρήγορα και ασφαλισμένα.

AOTOCROSS ANTHOUPOLIS 20-01-2013 (485)Βλέπεται να έχουν μέλλων οι αγώνες στο τόπο μας;

Μέλλον υπάρχει εάν όσοι ασχολούνται με αυτό το άθλημα το κάνουν  με σεβασμό και αγάπη, είτε αθλητές είτε διοργανωτές, είναι στο χέρι όλων μας να συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται το άθλημα αυτό.

AUTOSPRINT PARALIMNI 22-9-2013 (2303)Πόσο σε ικανοποιεί η αντιμετώπιση του αθλήματος από τα ΜΜΕ;

Όσο αφορά το διαδίκτυο και τον έντυπο τύπο,  μπορώ να πω ότι η αντιμετώπιση και οι προώθηση του αθλήματος είναι ικανοποιητική και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους  για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και σας εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο  ζήλο. Τώρα όσον αφορά την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ,η προώθηση του αθλήματος  είναι σχεδόν ανύπαρκτη. 

AUTOCROSS PAFOU 9-6-2013 (1831)Ποίο είναι το δικό σου μήνυμα που θέλεις να στείλεις προς τα έξω;

(γενικά και τους συνομήλικους σου)

Το μήνυμα που θέλω να στύλω είναι να προσπαθήσουμε όλοι για το καλό του αθλήματος για να μπορούν να ασχοληθούν περισσότεροι  νεαροί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για να σταματήσουν να τρέχουν στου δρόμους και να χάνονται άδικα ζωές. 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -