Ξεκίνησε η παραγωγή του Infiniti Q30 στο Sunderland

- Advertisement -

Ιστορική μέρα η σημερινή για την Infiniti καθώς ξεκίνησε την παραγωγή του νέου συμπαγούς μοντέλου της του Q30 στο Sunderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αποτελει το πρώτο όχημα που κυλά επίσημα από τη γραμμή συναρμολόγησης μετά από 23 χρόνια σε αυτή την κλίμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

4. Trim and Chassis 9Τα πρώτα νέα οχήματα Infiniti Q30 που είναι χτισμένα στην Ευρώπη και προωρίζονται για την παγκόσμια αγορά είναι τώρα στην παραγωγή στις νεόδμητες εγκαταστάσεις της μάρκας στο Sunderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από μια επένδυση 250 εκατομμυρίων στερλινών που έχει δημιουργήσει και 300 νέες θέσεις εργασίας για την υποστήριξη της υψηλής ποιότητας.

2. Body Shop 4Τα πρώτα οχήματα παραγωγής στην Ευρώπη για την Infiniti πρόκειται να εξαχθούν από το Sunderland στης ΗΠΑ και την Κινα.

Το Q30 της Infiniti είναι το πρώτο συμπαγές μοντέλο, είναι επίσης το πρώτο όχημα της μάρκας που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ευρώπη. Ως μέρος του συνολικού σχεδίου ανάπτυξης της, τα οχήματα της Infiniti κατασκευάζονται τώρα σε πέντε εργοστάσια σε τέσσερις χώρες σε τρεις ηπείρους.

4. Trim and Chassis 3Ο Trevor Mann, Chief Performane Officer της Nissan Motor Corporation, σήμερα ενώθηκε μαζί με τον Roland Krueger, πρόεδρο της Infiniti Motor Company, και το 6700 άτομα ισχυρό εργατικό δυναμικό στο Sunderland για να σηματοδοτήσουν το τελευταίο ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση της Infiniti.

1. Press Shop 3Μιλώντας ο Mann ανάφερε: «Σήμερα ξεκινάμε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Infiniti, και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για να ξεκινήσω από εδώ στο εργοστάσιο Sunderland της Nissan που έχει πάνω από 30 χρόνια  ιστορίας. Το Sunderland έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι γνωστό για την παροχή υψηλής ποιότητας, κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινήτα, και θεωρείται ως μία μονάδα παραγωγής παγκόσμιας κλάσης με εξειδικευμένο και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό».

2. Body Shop 1Και συμπλήρωσε : «Για την προετοιμασία του εργοστασίου για την παραγωγή του Q30, έχουμε επενδύσει 250 εκατομμύρια λίρες εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το γεγονός αυτό δημιουργεί περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραγωγή του Q30 ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά πριμοδότησης μας στη κατασκευή οχημάτων στο Sunderland, και οι εξαγωγές προς τις παγκόσμιες αγορές, όπως η Κίνα και η Βόρεια Αμερική σηματοδοτούν την επόμενη φάση της επέκτασης της Infiniti και ένα νέο κεφάλαιο για το εργοστάσιο μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

4. Trim and Chassis 1Η απόφαση για την κατασκευή του Q30 στη Βρετανία έγινε το 2012 σε αναγνώριση των εξαιρετικών ποιοτικών προτύπων που επετεύχθη από το εργατικό δυναμικό στο Sunderland εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε, το ταξίδι της εγκατάστασης με την Infiniti έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά premium κατασκευαστές αυτοκινήτων, με ένα άνευ προηγουμένου πρόγραμμα κατάρτισης για 4.000 υπαλλήλους στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πελατών της Infiniti.

3. Paint Shop 2Το εργατικό δυναμικό περιλαμβάνει επίσης μια επίλεκτη ομάδα από νεοπροσληφθέντες  κύριος τεχνίτες. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής, εξασφαλίζουν σε κάθε ένα Q30 να πληροί τα πρότυπα ασφάλειας παραγωγής της Infiniti.

Οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, που καλύπτου 25,000τ.μ στο εργοστάσιο του Sunderland περιλαμβάνουν – πλήρη σύστημα αυτοματισμού 100%, όπου 134 νέα ρομπότ συγκόλλησης με ακρίβεια λέιζερ έχουν εγκατασταθεί για να δημιουργούν το ιδιαίτερα άκαμπτο αμάξωμα, που αποτελούν ένα από τους λόγους που τα επίπεδα έντασης ήχου στην καμπίνα του Q30 είναι εξαιρετικά χαμηλές.

3. Paint Shop 5Μετά που το Q30 έχει συγκολληθεί, περνά πάνω στην ενσωματωμένη γραμμή της μονάδας 2 για τη διαμόρφωση και την τελική συναρμολόγηση του, όπου μια δεύτερη επέκταση του εργοστασίου 14,500 τ.μ. έχει χτιστεί. Η διαδικασία κατασκευής έχει προσαρμοστεί ώστε να εξασφαλίσει ότι κάθε Q30 γίνεται εξιδικευμένα στο Trim & Chassis τμήμα από το οποίο οι φορείς Infiniti εκτελούν 1.191 διαφορετικές εργασίες για την ολοκλήρωση κάθε μοντέλου.

Ο Roland Krueger ανέφερε: ” Το Q30 έρχεται σε μια σημαντική στιγμή ευκαιρίας για την Infiniti. Μετά από μια περίοδο ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως, μπαίνουμε σε μια νέα κατηγορία με το Q30. Αυτή η νέα δραστική συμπαγής κατηγορία θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη στρατηγική μας για να γίνει μια κορυφαία στη βαθμίδα παγκόσμια μάρκα πολυτελείας.”

Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Infiniti Q30 ήταν ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός και τα τεχνικά κέντρα της μάρκας στο Paddington και το Cranfield, στο Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα. Με την επέκταση του δικτύου λιανικής πώλησης της Infiniti στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εισαγωγή της παραγωγής Q30 στο Sunderland δείχνει την ισχυρή δέσμευση της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Q30 Hero1 HiResΗ Infiniti είναι το πρώτο νέο αυτοκίνητο μάρκας που πρόκειται να κατασκευαστεί σε αυτή την κλίμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 23 χρόνια, υποστηρίζεται από μια επιχορήγηση £ 9,2 εκατομυρίων από μέρους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Ο Γραμματέας του Ηνωμένου Βασιλείου της Επικρατείας Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, ο Rt Hon Sajid Javid MP, ανάφερε: «Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας μας είναι η πιο παραγωγική στην Ευρώπη και ότι αυτό δεν είναι μικρό μέρος προς τα κάτω στο δρόμο της κυβέρνησης και της βιομηχανίας και έχουν εργαστεί μαζί για να αναπτύξουν της προηγμένη βιομηχανοποίηση. Η σημερινή ανακοίνωση παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της Northern  Powerhouse, με τη Nissan Sunderland να παράγουν μοντέλα που δεν έκαναν ποτέ έξω από την Ιαπωνία, την Κίνα ή τις ΗΠΑ.

“Η επένδυση £ 250.000.000 όχι μόνο εξασφάλισε 300  νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, αλλά θα ενισχύσει επίσης τις εξαγωγές μας, ακόμη περισσότερο όταν το ποσό της πριμοδότησης του Infiniti QX30 μοντέλου περάσει στην παραγωγή το επόμενο έτος.”

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -