Ολοκληρώθηκαν οι αναγνωρίσεις των ειδικών στο Ράλι Μόντε Κάρλο

- Advertisement -

Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τις τελευταίες τρείς μέρες την Δευτέρα, Τρίτη και σήμερα Τετάρτη ανάλωσαν τις μέρες τους στις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών του Ράλι Μόντε Κάρλο.

7699_1_sisteron-2015_896x504 (1)Φρόντισαν να πάρουν τις τελευταίες τους σημειώσεις σε σχέση με τις συνθήκες των δρόμων και σε ποιά κατάσταση βρίσκονται που θα καλύψουν σε πλήρη ταχύτητα αργότερα αυτές τις μέρες που θα είναι ο αγώνας σε εξέλιξη καθώς αρχίζει αύριο βράδυ με δυο νυκτερινές ειδικές διαδρομές

Η ομάδα του wrc.com έκανε και αυτή τις αναγνωρίσεις τις καθώς ήταν και αυτοί έξω για τους δικούς τους ελέγχους καταγράφοντας με τις κάμερες τις μαγικές στιγμές που μπορείτε και εσείς να απολαύσετε μέσα από το κείμενο αυτό.

7706_title-picture-2016_888_592x333Σας μεταφέρουμε τις τελευταίες πληροφορίες από την οργάνωση του αγώνα:

Δελτίο καιρού: Αναμένεται μια απαλή απόψυξη
Αυτό το ράλι είναι διάσημο και απρόβλεπτο για την γρήγορη μεταβολή των καιρικών συνθηκών του χειμώνα και οι ειδικές διαδρομές Hautes-Alpes και Alpes-Maritimes έδειξαν αυτό το στοιχείο. Οι ειδικές διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη είναι ένα καλό παράδειγμα, Στο πέρασμα της SS1 ήταν τελείως ξηρή, ενώ το πέρασμα από την SS2 καλυπτώταν κατά 85% με χιόνι και πάγο. Σε γενικές γραμμές, η υπό το μηδέν θερμοκρασίες έχουν δώσει τη θέση τους σε θερμό καιρό αυτή την εβδομάδα, και αν και υπήρχε  περισσότερο χιόνι και πάγο σε αυτές τις αναγνωρίσεις από πέρυσι, η αίσθηση είναι ότι πολλά από αυτά θα έχουν λιώσει, ιδίως στα χαμηλότερα υψόμετρα, από τη φορά του ράλι. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι ειδικές SS4 / SS7 παρουσιάζουν περισσότερο πάγο. Σε αντίθεση, η εικόνα είναι κάτω από 22 χιλιόμετρα στην SS13 (Sisteron – Thoard).

Πονοκέφαλος τα ελαστικά  

Το Ράλι Monte είναι διαβόητο για τις πολύπλοκες επιλογές ελαστικών και εφέτος μοιάζει σαν να είναι ακόμη μια χρονιά που δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Οι Οδηγοί του WRC θα έχουν ένα μέγιστο όριο από 20 μαλακά ελαστικά και 24 υπερ-μαλακά ελαστικά ασφάλτου στη διάθεσή τους, καθώς και 12 χειμερινά ελαστικά χωρίς καρφιά και 24 με καρφιά. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μέγιστο αριθμό 39 από αυτές τις 80 επιλογές ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι περισσότερες από τις ειδικές ήταν ένα μίγμα από ξηρή και υγρή άσφαλτο με μπαλώματα του χιονιού, λάσπης και πάγου κάπου ενδιάμεσα.

7701_3_meeke-and-Loeb-s-stage-2016_896x504Οι οδηγοί στηρίζονται σε σημειώσεις πάγου και θα αξιοποιούν πληροφορίες για τα ποσοστά πάγου στα σημεία της διαδρομής που θα υπάρχουν. Αυτή η ποικιλία χιονιού πάγου λάσπης και ξηρότητας σημαίνει ότι σπάνια υπάρχει ένα ελαστικό που θα ταιριάξει στην παρτίδα. Αντι αυτού το όνομα του παιχνιδιού είναι ο συμβιβασμός ώστε να βρούν ένα ελαστικό που θα προσφέρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας στο ολισθηρό και τις επιδόσεις στο στεγνό. Ακούγεται απλό, αλλά τι θα επιλέξει για το κάθε τμήμα είναι επιλογή του κάθε πληρώματος.

7702_4_New-Stage-down-2016_896x504Επιστροφή του Giant Killer 

Στις ειδικές του Σαββάτου το Les Costes na Chaillol ήταν αυτό που έκανε τους γάλλους οπαδούς να στενάζουν πέρυσι που μετά από ένα καλό ξεκίνημα στο σπίτι της η Citroen, με την επιστροφή του ηγέτης της Sébastien Loeb, χτύπησε τις ράγες με το αριστερό πίσω τροχό και τραυμάτισε το DS 3. Αμέσως μετά, τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο ομόσταυλός του Kris Meeke υπέστη μια παρόμοια μοίρα. Εδώ μοιάζει να είναι οι ίδιες οι συνθήκες φέτος. Πληθώρα προσοχή απαιτείται από τις αναγνωρίσεις και περισσότερη κατα τη διάρκεια του αγώνα.

7703_4_summit-new-2015_896x504Γαλλική Σκανδιναβία 

Η νέα ειδική διαδρομή St Leger-les-Melezes – La Neuve Bâtie που θα γίνει το Σάββατο θυμίζει περισσότερο Ράλι Σουηδίας που μας έχει έρθει νωρίς. Πρώτον, είχε περισσότερο χιόνι εδώ από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο στάδιο στο Monte, ιδίως στην κορυφή του Col de Moissière, αλλά αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι η σουηδική αίσθηση της καθόδου που ακολουθεί μέσα από το χιόνι που καλύπτει το δάσος Sapet. Είναι εντελώς εκτός του χαρακτήρα με τον υπόλοιπο αγώνα και μοιάζει με την ειδική Värmlan του επόμενου μήνα.

7704_5_CDT_896x504Μια νέα στροφή στην Turini

Την Κυριακή από τη La Bollène – Vésubie na Peira Cava (SS16) τα πληρώματα κατά τη διάρκεια του αγώνα θα περνούν την κορυφή 1607m του Col de Turini, ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του ΠΠΡ. Το φετινό νέο πέρασμα της Turini αλλάζει ελαφρώς, με μια 3 χιλιόμετρων προσθήκη δια μέσου της κορυφής του βουνού με την κατάβαση μέχρι το τέλος. Οι θεατές θα πρέπει να κάνουν την προετοιμασία τους για τους παραδοσιακούς αγώνες χιονοστιβάδας στην κορυφή του Col και ίσως χρειαστεί να φέρουν τις δικές τους προμήθειες καθώς δεν υπήρχε πολύ χιόνι κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων.

7696_OSTBERG_ditch-monte-2015_944x531 (1)

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -