Ο Πανίκος Πολυκάρπου στο WRC Junior 2014

- Advertisement -

Ο νεαρός Κύπριος ταλαντούχος οδηγός Πανίκος Πολυκάρπου βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση μιας θέσης στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Ο Πολυκάρπου επιλέχθηκε να οδηγήσει ένα Citroen DS3 R3 για τους έξι γύρους του φετινού WRC με την ομάδα της JAGA Motorsport που έχει σαν έδρα την Αυστρία. Ομάδα με την οποία ο Κύπριος οδηγός αγωνίστηκε και στον Ράλι Κύπρος το 2012.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επιτυχία του Κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Κύπριος οδηγός επιλέγεται κατευθείαν από μια ομάδα για να συμμετάσχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κάτι που θα τοποθετήσει τη σημαία της Κύπρου στην κορωνίδα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με τη σειρά του ο Κύπριος οδηγός θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα μικρό μέρος των εξόδων που αφορά κυρίως αεροπορικά εισιτήρια, ασφάλεια και τα προσωπικά έξοδα τόσο του ιδίου όσο και του συνοδηγού του. Ποσό το οποίο ελπίζει να εξασφαλίσει από τοπικές χορηγίες.

CITROEN DS3 R3-2Ο ιδιοκτήτης της Jaga Motorsports, Hannes Jagarinec, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον ταλαντούχο Κύπριο οδηγό με την ανακοίνωση του ονόματος του σαν ο επίσημος οδηγός της ομάδας για το 2014. «Μπορούμε να βοηθήσουμε τον Πανίκο στους έξι αγώνες της φετινής σεζόν. Συνεργαστήκαμε με τον νεαρό οδηγό το 2012 στο Ράλι Κύπρος και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από τις επιδόσεις του όσο και από το χαρακτήρα του», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, και συνέχισε, «αναγνωρίζοντας το ταλέντο του Κύπριου οδηγού, θέλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014».

Με τη σειρά του ο νεαρός πρωταθλητής δηλώνει κατενθουσιασμένος με την επιλογή του σαν ο επίσημος οδηγός της Jaga Motorsport. «ο εργοστασιακό Citroen DS3 R3.«Πρόκειται για μια ευκαιρία ζωής. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσουμε τον απαιτούμενο προϋπολογισμό που θα μου επιτρέψει να λάβω μέρος στο θεσμό».

POLYCARPOU - CITROEN DS3 R3 -1Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Ράλι Κύπρος του 2012 ο Πανίκος Πολυκάρπου, παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε, τερμάτισε πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και με μόλις ένα αγώνα είχε τερματίσει και στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Παράλληλα είχει ονομαστεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού σαν ο «Εθνικός μας οδηγός» στον αγώνα.

Το DS3 R3 που θα έχει στη διάθεση του ο Πολυκάρπου είναι το ίδιο αυτοκίνητου που αγωνίστηκε και στο ράλι Κύπρος του 2012. Πρόκειται για ένα μοντέλο που κτίστηκε με βάση την πολύχρονη πείρα της Citroen στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Βασισμένο στους κανονισμούς της FIA για το γκρουπ R3T, το αγωνιστικό DS3 μοιράζεται το πλαίσιο και την εμφάνιση του μοντέλου παραγωγής. Είναι μπροστινοκίνητο και εφοδιασμένο με ένα υπερτροφοδοτούμενο 4κυλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων που αποδίδει 210 και μια ροπή της τάξης των 350 Nm.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -