Ο Michel Nandan σχολιάζει την πορεία του νέου Hyundai i20 World Rally Car

- Advertisement -

Το ολότελα νέο Hyundai i20 World Rally Car  έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τόσο στον εναρκτήριο αγώνα στο Μόντε Κάρλο όσο και στη Σουηδία ανέβηκε στο βάθρο.

Ανεμος αισιοδοξίας περιλαμβάνει μέχρι στιγμής την ομάδα ιδιαίτερα με τη δεύτερη θέση του Hayden Paddon στη Σουηδία, αλλά έχουν υπάρξει και προβλήματα, κυρίως η απώλεια χρόνου του Thierry Neuville στη Σουηδία, όταν το αυτοκίνητό του, έχασε την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το δημοσιογραφικό επιτελείο του WRC.com ζήτησε από τον κύριο υπεύθυνο της ομάδας της Hyundai Michel Nandan να απαντήση ένα ερωτηματολόγιο για τις σκέψεις του για τη σεζόν μέχρι τώρα.
Αυτή τη μίνι συνέντευξη αναδημοσιεύουμε και εμείς σήμερα.

Ερ: Δύο αγώνες έχουν γίνει μέχρι τώρα, πώς αξιολογήθηκε η απόδοση του νέου i20; 
MN: «Είναι δύσκολο να κρίνουμε την απόδοση μας, αλλά μέχρι στιγμής δεν πήγαμε και τόσο κακά. Καταφέραμε να κάνουμε κάποιες καλές στιγμές, αλλά πρέπει ακόμα να βελτιωθεί, γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε, λείπει ένα κομμάτι. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είμαι σχετικά ικανοποιημένος.”

Ερ: Μπορείτε να εξηγήσετε το πρόβλημα που έπληξε το αυτοκίνητο του Neuville στη Σουηδία; 
MN: “Ήταν κάτι που σχετιζόταν με το real differential cooler. Τόσο η κορώνα όσο και το cooler ήταν εντάξει, αλλά η τοποθέτηση μεταξύ των δύο μονάδων έγινε χαλαρή και το λάδι διέρρευσε. Από τη στιγμή που έχουμε μεταβάλει τον τρόπο της τοποθέτησης που είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο, πιστεύω να μην μπορεί να χαλαρώση πάλι. ”

Ερ: Έχουν γίνει οποιεσδήποτε άλλες τεχνικές αλλαγές στα αυτοκίνητα που σχεδιάζονται για το ράλι στο Μεξικό;
MN: «Όχι. Θα τρέξουν με κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις εκεί, αλλά τεχνικά η προδιαγραφή του υλικού, κινητήρα, ανάρτηση και ούτω καθεξής είναι ακριβώς το ίδιο όπως στη Σουηδία”
 
Ερ: Η σεζόν ξεκίνησε με δύο εξειδικευμένα ράλι στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία. Πότε νομίζετε ότι θα πάρετε μια πραγματική εικόνα της απόδοσης σε σχέση με το νέο αυτοκίνητο με τον ανταγωνισμό;
MN: «Νομίζω ότι οι ειδικές του Μεξικού θα μας δώσου μια ιδέα, αλλά το υψόμετρο κάνει μια μεγάλη διαφορά στη διαχείριση του κινητήρα. Εντάξει, είναι αλήθεια αυτό, κάναμε κάποιες δοκιμές στην απόδοση σε υψόμετρο, αλλά το καλύτερο ράλι για να δώσει μια πραγματική σύγκριση θα είναι το Ράλι Πορτογαλίας. Η Αργεντινή είναι μια άγνωστη γιατί τόσα πολλά εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες στις ειδικές. Αν είναι τόσο τραχιά η διαδρομή όσο ήταν πέρυσι τότε θα έχουμε άλλα θέματα να λύσουμε και το set-up με το αυτοκίνητο θα είναι ένας συμβιβασμός ”
Ερ: Πώς είναι οι προδιαγραφές για τα αυτοκίνητα του 2017 και οι αλλαγές που έρχονται μαζί
MN:” Είμαστε ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, αν και ορισμένα τμήματα έχουν κυκλοφορήσει.  Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα είμαστε στο κομμάτι όπου το σχέδιο είναι να έχουν το πλήρη αυτοκίνητο έτοιμο τον Ιούνιο, αλλά σίγουρα θα δοκιμάσουμε κάποια εξαρτήματα πριν, και στη συνέχεια, στο  αυτοκίνητο του 2016.”

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -