Πάνω από 300 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι το 2015

- Advertisement -

318.9 εκατομμύρια λάτρεις του ράλι συντονίστηκαν τηλεοπτικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) της FIA μέσα στο 2015. Κάτι που επέφερε και μια αύξηση της τάξης του 30% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Οι πιο πάνω αριθμοί είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποίησε η Eurosport – που είναι και ο διοργανωτής των εκπομπών του ERC – με την εταιρεία Repucom.

podium ambiance 15 LUKYANUK Alexey ARNAUTOV Alexey Mitsubishi Lancer EVO X action  during the 2015 European Rally Championship ERC Estonia Rally, from July 17th to 20th 2015 at Tallinn, Estonia. Photo Francois Flamand / DPPI

Η μελέτη ανέδειξε επίσης πως η συνολική ώρα τηλεοπτικού υλικού του ERC πέρυσι άγγιξε τις 1081 ώρες σε 81 διαφορετικά κανάλια παγκοσμίως. Από τους 318.9 εκατομμύρια θεατές, οι 107 συντονίστηκαν απευθείας με το Eurosport το οποίο θα συνεχίσει την κάλυψη στην φετινή χρονιά του θεσμού.

McGonigle-800x533Οι πιο πάνω αριθμοί δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της προβολής που τυγχάνουν οι χώρες που φιλοξενούν ένα αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χώρες τις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος.

04  BREEN CRAIG IRL Scott Martin  GBR Peugeot 208 T16 Peugeot Rally Academy Ambiance podium during the 2015 European Rally Championship ERC Liepaja rally,  from February 6 to 8th, at Liepaja, Lettonie. Photo François Flamand / DPPI

Ο Jean-Baptiste Ley, Γενικός Συντονιστής του ERC, δήλωσε: «Είμαστε πανευτυχής με την δημοσιότητα του ERC και την άνοδο που έδειξε το ενδιαφέρον του κόσμου από τότε που ανέλαβε η Eurosport Events την προώθηση του πρωταθλήματος από το 2013. Το ERC TV και τα προγράμματα του προβάλλονται σε ακόμη 80 διαφορετικά κανάλια σε 160 χώρες. Το να διαγωνιστεί κάποιος στο ERC χρειάζεται αρκετά οικονομικά μέσα και το γεγονός πως πάνω από 318 εκατομμύρια παρακολούθησαν το πρωτάθλημα από το σπίτι τους αποτελεί δικαίωση για όλους τους χρηματοδότες και εταιρείες που επένδυσαν στο ERC και στις ομάδες του μέσα στο 2015. Μια από αυτές ήταν και η MICHELIN και η Pirelli αλλά και όλες οι χώρες που διαφημίστηκαν σε όλο τον κόσμο όπου και αν ταξιδεύει το ERC. Η κάλυψη των media παραμένει το ποιο αναπόσπαστο κομμάτι του θεσμού και της εξάπλωσης του στο ευρύτερο κοινό.»

03  ALEXEY LUKYANUK BLR Chervonenko Yevhen  BLR Ford Fiesta Chervonenko Racing  Action during the 2015 European Rally Championship ERC Liepaja rally,  from February 6 to 8th, at Liepaja, Lettonie. Photo François Flamand / DPPI

Το πρωτάθλημα ERC 2016 ξεκίνησε ήδη στους Κανάριους Νήσους με το 40ο Rally Islas Canarias. Εκεί όπου ο Ρώσος Alexey Lukyanuk πήρε μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του θεσμού με ένα Ford Fiesta R5. Επόμενος γύρος για το ERC θα είναι το ράλι Ιρλανδίας που θα γίνει στις 7-9 Απριλίου. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Ράλι Κύπρος θα είναι ο δέκατος και τελευταίος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι και θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Rokland-800x533

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -