Πέντε αστέρια ασφάλειας για το νέο Opel Astra

- Advertisement -

Στόχος της Opel για την ασφάλεια των αυτοκινήτων της είναι η καλύτερη προστασία οδηγού και επιβατών σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας και στις συγκρούσεις. Από αυτό το στόχο δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση το ολοκαίνουριο Astra. Πρόσφατα κατάφερε να εξασφαλίσει την κορυφαία διάκριση ασφάλειας των πέντε αστεριών από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP.

O Euro NCAP επιβεβαίωσε την αξιοπιστία της συνολικής ασφάλειας του Opel Astra αφού το μοντέλο πέτυχε ψηλές βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες που αξιολογήθηκε, όπως: προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

Μέσα στη στιβαρή καμπίνα επιβατών, που περιβάλλεται από ζώνες απορρόφησης ενέργειας και ελεγχόμενης παραμόρφωσης, το νέο Astra υιοθετεί μία νέα φιλοσοφία για το στάνταρ σύστημα αερόσακων που αποτελείται από εμπρόσθιους αερόσακους για οδηγό και συνοδηγό, πλευρικούς αερόσακους προστασίας θώρακα / λεκάνης και αερόσακους οροφής πλήρους μήκους στην πρώτη και δεύτερη σειρά καθισμάτων. Σε συνδυασμό με προηγμένα συστήματα εμπρός ασφάλειας που περιλαμβάνουν ζώνες ασφαλείας αυτόματης αναδίπλωσης με προεντατήρες, περιοριστές φορτίου και πλαίσια αντιβύθισης ενσωματωμένα στα καθίσματα, το νέο Astra διασφαλίζει μέγιστη προστασία στους επιβάτες και μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος.

OPEL ASTRA -1

Τα υψηλά πρότυπα προστασίας ενηλίκων επιβατών, παιδιών και πεζών του νέου Astra συμπληρώνονται από προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και λειτουργίες υποστήριξης οδηγού όπως: η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), με Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist),  Αυτοματοποιημένο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automated Emergency Braking), Ενσωματωμένη Υποστήριξη Πέδησης (Integrated Brake Assist), το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) και την Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication). Επίσης, το νέο Astra είναι το πρώτο συμπαγές αυτοκίνητο με mono camera από κατασκευαστή μαζικής παραγωγής και είναι επίσης το πρώτο Opel που προσφέρει υποβοηθούμενη πέδηση με βάση δεδομένα που λαμβάνονται μόνο από την camera. Άξια αναφοράς και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως την Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) και IntelliLux LED® matrix light. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία φωτισμού προσαρμόζεται αυτόματα στις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας και πάντα προσφέρει τον καλύτερο δυνατό φωτισμό.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -