Πέτρος και Χρύσος Παντελή: Για την οικογένεια τα ράλι είναι τρόπο ζωής

- Advertisement -

Τα αδέλφια Πέτρος και Χρύσος Παντελή για ακόμη μια χρονιά δηλώνουν παρών στο Διεθνές Ράλι Κύπρος 2013.

Ο Πέτρος είναι 33 χρονών και έχει στο ενεργητικό του πάρα πολούς αγώνες αυτοκινήτου στη Κύπρο και μερικούς αγώνες στο εξωτερικό. Από τους αγώνες στο εξωτερικό έλαβε μέρος σε δυό αγώνες του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος με ένα εργοστασιακό Skoda Fabia κατηγορίας Ν2 το 2005

Στους τοπικούς αγώνες διαγωνίστηκε με αρκετές επιτυχίες στη δικήνητη κατηγορία με ένα Toyota Yaris A5 όπου και κατέκτησε αρκετά πρωταθλήματα.

PanteliΤα τελευταία τέσσερα χρόνια διαγωνίζεται με συμβατικά αυτοκίνητα 4Χ4 στην ομάδα Ν. Η μεγαλύτερη του επιτυχία καταγράφετε στο Διεθνές Ράλι Τροόδους 2009 όπου κατέλαβε την 2η θέση γενικής κατάταξης και αναδείχθηκε και πρώτο Κυπριακό πλήρωμα. Στο πάλμαρε του καταγράφεται και νικητής στην κλάση Α5 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2001 που είχε για συνοδηγό του τον Πόλυ Ναπολέωντος στο Toyota Yaris

Ο Χρύσος Παντελή αν και έχει διαγωνιστή σε πολλά ράλι σαν οδηγός επιλέγει να ακολουθεί τον αδελφό του στη θέση του συνοδηγού.

RALLY FOINIKOUDES_panteli (635)AΜε την ευκαιρία της συμμετοχής τους στο φετινό Cyprus Rally παραχώρησαν μια μικρή συνέντευξη στην Ιστοσελίδα μας newsautosport.com

Τι είναι για σας ένας αγώνας Ράλι;

Για εμάς ένας αγώνας ράλι είναι τρόπος ζωής. Αυτό έχουμε μάθει να κάνουμε από πάρα πολύ μικρήν ηλικία. Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με οτιδήποτε άλλο άθλημα εκτός από τους αγώνες αυτοκινήτου όπου ακολουθούσαμε τον πατέρα μας από τα πρώτα μας βήματα σε όλους τους αγώνες που λάμβανε μέρος.

Πως και ασχοληθήκατε με αυτό το άθλημα και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Όπως προαναφέρα πιο πάνω από τα πρώτα μας βήματα είμασταν κοντά στο άθλημα.  Ο πατέρας μας και ο θείος μου ο Κώστας και ο Σάββας Παντελή είναι εμπλεκόμενοι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό πριν από πολλά χρόνια. Λόγο αυτής της εμπλοκής που τους ακολουθούσαμε συνεχώς δεν ήταν και δύσκολο να ενασχοληθούμε με αυτό το σπορ. Άλλωστε δεν υπήρξε εμπόδιο από την οικογένεια αλλά ενθάρυνση καθώς για την οικογένεια Παντελή ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι τρόπος ζωής.

P.PanteliΘέλουμε την άποψη σας για το μηχανοκίνητο αθλητισμός στην Κύπρο, οργάνωση αγώνων, ανταγωνισμό, προοπτικές;

Από το θέμα οργάνωσης αγώνων περιμένουμε πολύ περισσότερα. Δείνουμε πίστωση χρόνου στους οργανωτές για τα γνωστά προβλήματα που υπήρχαν στο χώρο. Ελπίζουμε από τη νέα χρονιά να γίνονται σωστοί αγώνες

Το επίπεδο των Κύπριων οδηγών πως το κρίνεται. Μπορούν να ανταγωνιστούν τους ξένους; 

Έχει αποδειχθεί ότι το επίπεδο των Κυπρίων οδηγών είναι πάρα πολύ ψηλό. Το αν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ξένους αυτό κρίνεται πάντοτε από το οικονομικό κομμάτι του αθλήματος. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες έχουμε κύπριους οδηγούς που θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τους ξένους.

Την άποψη σας για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, την απουσία χορηγών; 

Σίγουρα για όλους μας υπάρχουν πολλές δυσκολίες λόγο της οικονομικής κατάστασης που επικρατοί στον τόπο μας και έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον χώρο του αθλήματος μας. Βασικά οι χορηγοί είναι από το χώρο του αθλήματος που προέρχονται, σπανίζει να εισέλθουν νέοι.

Πως βλέπεται την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τα ΜΜE;

Το ενδιαφέρο για το άθλημα πιστεύω πως έχει ανανεωθεί ξανά. Ειδικά στο Διεθνές Ράλι Κύπρος τα ΜΜΕ  δείχνουν κάποιο ενδιαφέρων. Εδώ όμως θέλω να ευχαριστήσω και εσάς που με την δική σας θέληση και αγάπη προς το άθλημα προβάλλεται τους αγώνες και τους διαγωνιζόμενους

Με τι αυτοκίνητα θα λάβετε μέρος στο φετινό Ράλι Κύπρος;

Φέτος η εταιρεία μας COSTAS PETROU & SONS MOTORS LTD λαμβάνει μέρος με δυο αυτοκίνητα Mitsubishi Lancer Evo 10 στην συμβατική κατηγορία Ν. Στο ένα αυτοκίνητο θα είμαστε τα αδέλφια Πέτρος και Χρύσος Παντελή και στο άλλο το ζεύγος Παύλος και Έλενα Παύλου.

Πέτρο σας ικανοποιεί η μέχρι τώρα εμφάνιση σας στο Κυπριακό πρωτάθλημα;  

Η φετινή μας εμφάνιση ήταν καθαρά άτυχη. Είχαμε τις προυποθέσεις για να είμαστε μπροστά στο πρωτάθλημα όμως οι ατυχίες μας άφησαν πολύ πίσω. Η διέξοδος μας είναι να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Cyprus Rally.

Έχουν μέλλον οι αγώνες αυτοκινήτου στο τόπο μας;

Όσο υπάρχει αγάπη για το άθλημα υπάρχει και το μέλλων… Ελπίζουμε πως η ομοσπονδία θα βρεί τρόπους να βοηθήσει τους νέους αθλητές να εξελιχθούν. Λάβαμε πολλές υποσχέσεις με τη δημιουργία της αλλά δυστυχώς ακόμη περιμένουμε.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -