Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κάρτινγκ Daytona 2014

- Advertisement -

Το παγκύπριο πρωτάθλημα Κάρτινγκ επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (Cyprus ΑΑ), το οποίο μας χάρισε κορυφαίους οδηγούς, με διεθνή καριέρα.

Μετά από 3 χρόνια  απουσίας του Καρτινκ οι ιθύνοντες της πίστας Daytona στην Λευκωσία και με τις ευλογίες του ΚΣΑ αναλαμβάνουν να διοργανώσουν τέσσερις κατηγορίες, την ROK MINI, την ROK Junior, την ROK Senior και την κορυφαία κατηγορία σε ταχύτητα την KZ2 οι οποίες θα απαρτίζουν το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κάρτινγκ Daytona.

Ετσι θα ονομάζεται και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού με το καλημέρα οι συμμετοχές θα είναι 25. Συγκεκριμένα,  έχοντας ήδη πέραν των 14ων  συμμετοχών στην κατηγορία ROK Senior και πέραν των 8 στην κατηγορία KZ2, καθώς και τις κατηγορίες ROK Junior και πολύ πιθανών και την ROK MINI οι ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές.  «Οι κόποι και οι προσδοκίες μας δικαιώθηκαν πριν καν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου των διοργανωτών Αλέξανδρος Ρουμελιώτης .

Συνεχίζεται ο 1ος αγώνας την Κυριακή 16 Μαρτίου

Δυστυχώς  ο πρώτος αγώνα που ήταν προγραμματισμένος  να γίνει  την Κυριακή 9 Μαρτίου αν και ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις διακόπηκε στη συνέχεια για λόγους ασφαλείας μετά τις ραγδαίες βροχές που έπεσαν. Πρόλαβαν όμως και έγιναν τα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες κούρσες.

Οι οργανωτές του αγώνα θα συνεχίσουν τον αγώνα της Πρεμιέρας την ερχόμενη Κυριακή 16 Μαρτίου και πάλιν στην πίστα της Daytona εκεί όπου θα φιλοξενηθούν όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος.

Η επιτροπή αγώνων του Κυπριακού συνδέσμου αυτοκινήτου και οι άνθρωποι της Daytona, έβαλαν στόχο η νέα σεζόν στο Κάρτινγκ να είναι απόλυτα επιτυχημένη, θέτοντας σαν προτεραιότητα τον υγιή ανταγωνισμό και το χαμηλό κόστος εισήγαγαν κάποια πρωτόγνωρα στοιχεία όπως το δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα με αποδεδειγμένα αναμφισβήτητους κανονισμούς, που εξασφαλίζεται και από την συμμετοχή του ΑΑ (FIA-CIK), μηχανές ROK με το χαμηλότερο κόστος αγοράς,   χαμηλό και ελεγχόμενο κόστος συντήρησης, με διαθέσιμο τιμοκατάλογο για όλα τα ανταλλακτικά και τα εργατικά, την εισαγωγή του θεσμού του «Επισήμου μηχανικού», τα ελαστικά σε προσιτή τιμή  με δικαίωμα χρήσης χρησιμοποιημένου σετ για τον αγώνα και το χαμηλό κόστος συμμετοχής ανά αγώνα.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κάρτινγκ Daytona  θα αποτελείτε από 6 αγώνες, με τον κάθε αγώνα να περιλαμβάνει ένα προκριματικό σκέλος 7 λεπτών και 2 τελικά σκέλη (18 και 20 γύρους αντίστοιχα).

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κάρτινγκ Daytona 2014

1ος αγώνας Ξεκίνησε την Κυριακή 9  Μαρτίου   συνεχίζεται στις 16 Μαρτίου

2ος αγώνας  την Κυριακή  6  Απριλίου

3ος αγώνας Κυριακή  11  Μαΐου

4ος αγώνας Κυριακή  1  Ιουνίου

5ος αγώνας Κυριακή  6  Ιουλίου

6ος αγώνας Κυριακή 7  Σεπτεμβρίου

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -