Πανίκος Πολυκάρπου: Ένα λαμπρό αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού

- Advertisement -

Ο Πανίκος Πολυκάρπου είναι ένα από τα αστέρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού του τόπου μας. Άρχισε να λάμπει από το 2011 όταν στα είκοσι του χρόνια καταγράφηκε ως ο νεαρότερος πρωταθλητής ταχύτητας στην Κύπρο. Την περσινή χρονιά είχε επιλεγεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ως ο εκπρόσωπος της Κύπρου στο γκρουπ της Μέσης Ανατολής και μαζί με άλλους 18 νεαρούς οδηγούς από τη Μέση Ανατολή παρακολούθησε σειρά μαθημάτων για να διεκδικήσει την θέση στο FIA Intitute Academy for Young Drivers. Φέτος ο νεαρός συμπατριώτης μας δέχθηκε πρόταση από την Αυστριακή Jaga Motorsport και συμμετέχει στο θεσμό του Junior WRC.

POLYCARPOU - CITROEN DS3 R3 -1Ποιός είναι όμως ο νεαρός 23χρονος οδηγός που κάνει φέτος το μεγάλο του άλμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Γεννήθηκε στο χωριό Επισκοπή της Επαρχίας Λεμεσού στις 27 Ιανουαρίου 1991. Από μικρός ήταν μέσα στο αίμα του το αυτοκίνητο είτε σαν άθλημα είτε σαν επάγγελμα λόγω του πατέρα του ο οποίος είναι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκίνητων στην Επισκοπή αλλά και βετεράνος οδηγός αγώνων ταχύτητας. Τον βοηθούσε στο μαγαζί αλλά ούτε και έχανε αγώνα του.

PANICOS POLYCARPOU -1Οι γενικές ασχολίες του Πανίκου είναι η γυμναστική, η μουσική (παίζει μπουζούκι) ενώ κύριες ασχολίες του είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός απο όλες του τις πλευρές (οδηγός, θεατής, μηχανικός).

Τελείωσε το Λύκειο το 2008 και συνάμα υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία για δύο χρόνια. Απολύθηκε το 2010  και φοίτησε στο τμήμα μηχανολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε…

TIGER RALLY 22-2-2014 (N) (123)Τα πρώτα βήματα σου στους αγώνες; 

Τα πρώτα μου βήματα ήταν το 2009 όταν απέκτησα την πολιτική άδεια οδήγησης μου όπου μου επιτράπηκε να αρχίσω τους αγώνες. Αργότερα, μέσα στο 2009, έτρεξα και τους τρεις υποχρεωτικούς αγώνες για αρχάριους για να μπορέσω να αποκτήσω την αγωνιστική άδεια.

Η στήριξη της οικογένειας σου σε αυτό που κάνεις; Πως και αποφάσισες να αναμειχθείς με το μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Το αγωνιστικό αίμα τρέχει στην οικογένεια ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι το στήριγμα μου σε κάθε μου κίνηση. Η αγάπη μου γενικά για το αυτοκίνητο και η εμπλοκή του πατέρα μου στους αγώνες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο. Αναμείχθηκα με το άθλημα λόγω του γεγονότος αυτού καθώς ο πατέρας μου έχει πάθος με το άθλημα και έτσι μεγάλωσα με αυτό.

CYPRUS RALLY 11-10-2013_0741Η πορεία σου όλα αυτά τα χρόνια; 

Από μικρός ξεκίνησα να οδηγώ από 10 χρονών και μέχρι τα 15 ο πατέρας μου μου αγόρασε το πρώτο μου αγωνιστικό αυτοκίνητο ένα Lada Samara. Σιγά σιγά ξεκίνησα να μαθαίνω τα μυστικά του αθλήματος μέχρι τη στιγμή που έβγαλα την άδεια οδηγού. Περίμενα με πάθος την στιγμή για να καθίσω σαν οδηγός σε αγωνιστικό και πριν έρθει αυτή η στιγμή έκανα τα πάντα σε ότι είχε σχέση με το ράλι, παρακολουθούσα συνεχώς αγώνες, έπαιζα συνέχεια παιχνίδια ράλι στον υπολογιστή και τίποτα άλλο δεν υπήρχε στο μυαλό μου.

Η στιγμή που οδήγησα για πρώτη φορά αγωνιστικό στα 14 μου δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Στην πορεία αφού πήρα την αγωνιστική άδεια οδήγησης έλαβα μέρος σε διάφορα τοπικά πρωταθλήματα με διάφορες επιτυχίες.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (148)Σε είδαμε να τρέχεις σε αγώνες Ράλι και Ταχύτητας. Ποιό από αυτά τα είδη αγώνα σε εκφράζει καλύτερα; 

Tο καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του αξία. Ο λόγος που με είδατε να τρέχω περισσότερο σε αγώνες ταχύτητας είναι λόγω της έλλειψης χρόνου που είχα στη διάθεση μου, λόγω σπουδών, καθώς οι αγώνες ταχύτητας απαιτούν λιγότερη προετοιμασία. Φυσικά θα προτιμούσα να τρέχω μόνο αγώνες ράλι γιατί ο χρόνος επαφής σου με το αυτοκίνητο είναι περισσότερος γεγονός που το λατρεύω.

Σημαντικότερες επιτυχίες καριέρας;

Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου σημειώθηκε το 2011, καθώς κέρδισα το Παγκύπριο Πρωτάθλημαν ταχύτητας ( χωμάτινου σπριντ) σε ηλικία 20 χρονών όντας ο νεότερος οδηγός που κερδίζει το θεσμό στην Κύπρο. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε με την οικογένεια μου να μην ακολουθήσω κάποιο πρωτάθλημα λόγω των σπουδών, παρά μόνο κάποιους επιλεκτικούς αγώνες όπως το Ράλι Κύπρου. Την επόμενη χρονιά, μετά από συνομιλίες με την Geo. Pavlides & araouzos ltd, που είναι οι αντιπρόσωποι της Citroen στην Κύπρο, συμφωνήσαμε να φέρουμε ένα DS3 R3T για το Ράλι Κύπρος όπου πήγαμε αρκετά καλά, τερματίζοντας δεύτεροι στην κατηγορία μας.

Αγαπημένες ειδικές διαδρομές και πίστες;

Ένα από τα αγαπημένα μου ράλι είναι το ράλι Ακρόπολις λόγω των διαδρομών ανάμεσα στα όμορφα δάση της Ελλάδας. Απο τις προσωπικές μου εμπειρίες στην Ελλάδα η αγαπημένη μου διαδρομή είναι το Κεφαλάρι ενώ στη Κύπρο είναι η διαδρομή Σταυροβουνίου.

Αξέχαστες στιγμές αγώνων; 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 2011 όταν έτρεχα στο τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος και όποιος κέρδιζε θα ήταν και ο πρωταθλητής. Μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν δεύτερος και έχανα το πρωτάθλημα ενώ στην τελευταία κούρσα με πάρα πολύ ψυχραιμία η οποία δεν μπορώ να εξηγήσω, γιατί επρέπε να ήμουν είδη αρκετά αγχωμένος, κατάφερα να κερδίσω τον αγώνα με αρκετή διαφορά, έτσι και το πρώτο μου πρωτάθλημα.

Πρόσφατα είχες επιλεγεί από την ομοσπονδία ως ο εκπρόσωπος της Κύπρου για μια θέση στο FIA Institute Academy for Young Drivers. Μίλησε μας για αυτή σου την εμπειρία.

Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα, καθώς έμαθα πολλά και βελτιώθηκα σε πολλούς τομείς. Είχα την ευκαιρία να μάθω αρκετα πράγματα γύρω απο τους αγώνες όχι μόνο περί οδηγικής ικανότητας, αλλά και σωστής διατροφής και γυμναστικής. Γενικά με βοήθησε.

Πιστεύεις ότι αυτό σε βοήθησε στο να ανοίξουν οι πόρτες για το J-WRC; 

Δεν είχε κάποια σχέση αυτή η πρόταση από την ομάδα με την εμφάνιση μου στην Ακαδημία γιατί η πρόταση έγινε λόγω της συνεργασίας μας με την ομάδα το 2012 στο ράλι Κύπρος. Κατά κύριο λόγο, η πρόταση αυτή έγινε, όταν έγινε η σύγκριση μου με άλλους οδηγούς που έτρεξαν μαζί τους, με βάση τις εμπειρίες που είχα με το αυτοκίνητο και με βάση τις μετρήσεις που καταγράφει η ίδια η Citroen Racing, έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι θέλοντας να μου δώσουν αυτή την ευκαιρία με αντίκτυπο την προβολή στο Παγκόσμιο επίπεδο.

Τα συναισθήματα σου για τη συμμετοχή σου στο J-WRC;

Είναι κάτι το οποίο δεν είναι αληθινό για μένα, όταν καθίσω στο κάθισμα για την πρώτη διαδρομή τότε θα ξεκινήσει και το όνειρο. Είναι μια τρομερή ευκαιρία για μένα και κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω.

PANICOS POLYCARPOU-2Σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας σου, στάθηκαν δίπλα σου οι ιθύνοντες του σπορ της χώρας;

Γενικά περνάει δύσκολα το σπορ στην Κύπρο αλλά έχουν δώσει υπόσχεση πως θα με βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Ευελπιστώ πως θα κρατήσουν το λόγο τους γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για μένα όσο και για το άθλημα στη Κύπρο. Είναι επίσης, μια ακόμη ευκαιρία να ακουστούμε σα χώρα στο εξωτερικό.

Πόσο επηρέασε το άθλημα η οικονομική κρίση; Γνωρίζοντας το πόσο πολυέξοδο είναι το κόστος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό πως τα βγάζεις πέρα;

Αυτό το καιρό γενικά όλοι δυσκολεύονται, ακόμα και μεγάλες επειχηρήσεις. Αν δεν είχα αυτές τις ευκαιρίες αυτή την στιγμή θα επικεντρωνόμουν στις σπουδές, όμως έτσι ευκαιρίες δεν μπορούμε να τις χάνουμε, οπότε κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να πετύχω αυτούς τους στόχους.

Θέμα Προβολής; Πόσο σε ικανοποιεί η αντιμετώπιση που τυγχάνει το άθλημα από τα ΜΜΕ; 

Τα μακροχρόνια πρόβληματα του αθλήματος και η ύπαρξη στο χώρο δυο ξεχωριστών πρωταθλημάτων είχαν κουράσει τον κόσμο, οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να καλύψουν όλους αυτούς τους αγώνες, έτσι σιγά σιγά η προβολή χάθηκε, μαζί και οι χορηγοί αφού δεν είχαν κάποιο όφελος από αυτό, έτσι κατά συνέπεια και οι αθλητές να μην μπορούν να τρέξουν για οικονομικούς λόγους αλλά και για εκτίμηση αφού παρέμεναν οι αφανείς ήρωες.

TIGER RALLY 22-2-2014 (483)Ένας ακόμη λόγος είναι ότι στην Κύπρο δυστυχώς για πολλά συμφέροντα ασχολούνται οι πάντες με το ποδόσφαιρο και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό μπορούν να προβληθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό όπως π.χ. το Cyprus Rally που προβάλει την χώρα μας σε πολλά εκατομμύρια κόσμο, όμως δεν έχω δει κανένα να το εκμεταλλευτεί. Επίσης στην Κύπρο έχουμε καταξιωμένους αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας όμως ποτέ δεν έχουν φανεί σε κάποιο πρωτοσέλιδο γιατί πολύ απλά τα πρωτοσέλιδα τα κρατούν για το ποδόσφαιρο.

Με την επίλυση των προβλημάτων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και την πραγματοποίηση κοινού πρωταθλήματος πιστεύω ότι το άθλημα θα αναβαθμιστή και θα του δωθεί και η ανάλογη προβολή τουλάχιστο από τις ιστοσελίδες που συνεχώς αυξάνονται. Τα έντυπα και τα τηλεοπτικά κανάλια δυστυχώς μας αγνωούν.

Πώς συνδυάζεις σπουδές και οδήγηση στους αγώνες

Όταν υπάρχει αγάπη και πάθος σε αυτό που κάνεις όλα γίνονται, τρέχοντας στους αγώνες μου έδινε το στόχο να είμαι συγκεντρωμένος και στα μαθήματα μου θεωρώντας το ως αντάλαγμα, κάνοντας αυτό που αγαπάς έχεις την διαθεση να κάνεις τα πάντα έτσι κατάφερα να έχω αρκετά καλους βαθμούς στην σχολή μου, παράλληλα τρέχωντας στους αγώνες

TIGER RALLY 22-2-2014 (674)Το δικό σου μήνυμα; 

Το δικό μου μήνυμα προς τους συναθλητές μου, είναι οτι επιλέξαμε ένα αρκετά απαιτητικό άθλημά το οποίο χρειάζεται αρκετή δουλειά και από τους διοργανωτές και από τους οδηγούς έτσι θα πρέπει να δουλεύουμε ομαδικά και να μην βλέπει ο καθένας το συμφέρον το, έτσι θα δώσουμε ένα κίνητρο στους νέους που λατρέυουν την ταχύτητα αν είμαστε οργανωμένοι να μας ακολουθήσουν.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,514ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -