Παρουσιάστηκε η McLaren MP4-31

- Advertisement -

Μία ημέρα πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών και την εκκίνηση της αγωνιστικής δράσης στη Formula 1, η McLaren παρουσίασε την MP4-31, τον διάδοχο της κάκιστης MP4-30, η οποία ανάγκασε τη βρετανική ομάδα να τερματίσει στην 9η θέση της βαθμολογίας. Τα πράγματα αναμένεται να είναι βελτιωμένα φέτος, αλλά κανένας δεν ξέρει για την ώρα πόσο ανταγωνιστικό και αξιόπιστο θα είναι το νέο μονοθέσιο.

Ο σκούρος περσινός χρωματισμός που είδαμε από το Ισπανικό Grand Prix μέχρι το τέλος της σεζόν παραμένει, με τη διαφορά πως το κόκκινο χρώμα από το ρύγχος και μέχρι την περιοχή των καθρεπτών, που σχημάτιζε ουσιαστικά το λογότυπο της McLaren, δεν υπάρχει, εν αντιθέσει με τα sidepods και το επάνω μέρος του κάλυμμα του κινητήρα.

Όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε πιθανώς να βλέπουμε και αύριο, ο σχεδιασμός των μονοθεσίων παρουσιάζει μικρές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, ακόμα και στην περίπτωση της McLaren. Το ρύγχος δεν έχει αλλάξει, παραμένοντας κοντό, ενώ η περιοχή γύρω από το λογότυπο της Honda έχει αποκτήσει ένα πιο καμπυλωτό σχέδιο.

100-696x464Η εμπρός αεροτομή φαίνεται πως έχει μεταφερθεί αυτούσια από την περσινή σεζόν, αφού δε βλέπουμε να υπάρχουν διαφορές, κάτι που ισχύει και για τα brake ducts. Η ανάρτηση στον εμπρός άξονα παραμένει διάταξης push-rod, με το σύστημα S-Duct, ένα από τα πιο καινοτόμα της τελευταίας δεκαετίας, να συνεχίζει να βρίσκεται στο μονοθέσιο.

Κοιτώντας προς τα πίσω, τα pod wings και barge boards δεν έχουν αλλάξει από την MP4-30, την ώρα που οι εισαγωγές αέρα στα sidepods έχουν αποκτήσει ένα πιο τριγωνικό σχεδιασμό, έχοντας παράλληλα λίγο μικρότερο μέγεθος. Πάνω από τις εισαγωγές, συνεχίζουν να βρίσκονται οι μορφοποιητές του αέρα, μόνο που πλέον είναι 3 και όχι 4 όπως βλέπαμε στην MP4-30. Τα στηρίγματα των καθρεπτών δεν έχουν αλλάξει, με το μικρό αεροδυναμικό βοήθημα στην περιοχή να δίνει ξανά το παρών.

asfasf-696x513Μία από τις εμφανείς αλλαγές είναι η εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού, διότι έχει πιο καμπυλωτό σχήμα σε σχέση με το περισσότερο τριγωνικό που βλέπαμε πέρυσι. Ο σχεδιασμός και το μέγεθος των sidepods δεν έχει αλλάξει από την περσινή σεζόν, με το πίσω μέρος να παραμένει πολύ λεπτό, βοηθώντας στη βελτίωση της ροή του αέρα στην περιοχή.

Ελαφρώς αλλαγμένο το κάλυμμα του κινητήρα, όντας εξομαλυσμένο στην κορυφή του, πάνω από το λογότυπο της Mobil 1. Η πίσω ανάρτηση είναι για μία ακόμα χρονιά pull-rod, όταν η πίσω πτέρυγα είναι ίδια με αυτή που βλέπαμε στους τελευταίους αγώνες, με το monkey seat να μη βρίσκεται για την ώρα στη θέση του, όπως συνέβαινε και πέρυσι.

ΠΗΓΗ: Autoblog.gr
afafd-696x411

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -