Περαιτέρω παγκόσμιους τίτλους για την Citroen και Jose Maria Lopez

- Advertisement -

Με την τελετή της απονομής των επάθλων της FIA που έγινε στο Παρίσι στις 4 Δεκεμβρίου έκλεισε η αγωνιστική χρονιά του 2015. H Citroën Racing  για μια ακόμη χρονιά ήταν πρωταγωνίστρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Aυτοκινήτων Τουρισμού WTCC καθώς κέρδισε τόσο το τίτλον οδηγών με το Jose Maria Lopez όσο και το τίτλο τον κατασκευαστών.

 

general-fia-prize-giving-ceremony-2015-yves-matton-and-jose-maria-lopez-citroen-world-tourΟ Yves Matton επικεφαλής της ομάδας Citroën Racing παραλαμβάνοντας το έπαθλο του πρωταθλητή κατασκευαστών στο WTCC , πήρε το χρόνο για να μας μιλήσει για τις επιτυχίες σε αυτούς τους δυο τίτλους αλλά και να μας δώσει και πρόσφατες ειδήσεις για την εμπλοκή της ομάδας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

WTCC_8448-800x533Όπως και πέρυσι, η Citroën μονοπώλησαν τα βάθρο στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Aυτοκινήτων Τουρισμού WTCC της FIA;

“Θα μπορούσε μάλιστα να αναφέρει κανείς ότι είναι κρίμα που το βάθρο δεν είχε τέσσερα σκαλιά, όπως έχουμε εξασφαλίσει αυτή τη κατάταξη με τις κορυφαίες τέσσερις θέσεις στο πρωτάθλημα. Με τους Jose Maria Lopez, Yvan Muller, Sebastien Loeb και Ma Qing Hua! Είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ  πριν στο WTCC ή τον όμιλο PSA Peugeot Citroen. Εξασφαλίσαμε 21 νίκες από τους 24 αγώνες που έγιναν και η ομάδα έθεσε ένα νέο ρεκόρ για το συνολικό αριθμό βαθμών που συγκέντρωσε σε μια σεζόν. Στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Pechito Lopez έσπασε επίσης και ισοφάρισε πολλά ρεκόρ. Δεν μπορεί να είναι υπερβολική έμφαση, ωστόσο , πρόκειται για μια πραγματική ομαδική προσπάθεια. Υπάρχουν οι οδηγοί, οι μηχανικοί, αλλά θπάρχουν επίσης οι άνθρωποι πίσω από τα παρασκήνια, το έργο των οποίων συχνά περνά απαρατήρητο. Είναι εξίσου σημαντικό και αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο 15ος παγκόσμιος τίτλος για την Citroen, μετά από αυτούς που έχουμε πάρει στα  Ράλι Cross-Country και στο WRC”

citroen-fia-prize-giving3Το πρόσφατο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA εισήγαγε αλλαγές στους κανονισμούς του WTCC. Πώς αισθάνεσαι γι ‘αυτά τα νέα χαρακτηριστικά;

“Μερικές από τις αλλαγές, όπως το MAC3 (κατασκευαστές σε σχέση με τη χρονική στιγμή της έννοια του Ρολογιού), ή την έννοια της έναρξης του αγώνα και ένα κύριο αγώνα επιχειρεί τουλάχιστον  να διερευνήσει νέες ιδέες. Αλλά εμείς «Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν, μετά από μερικές συναντήσεις, αν οι αλλαγές αυτές θα προσθέτουν κάτι  όσον αφορά την κάλυψη από τα ΜΜΕ και το ενδιαφέρον, ενθουσιασμό ή αγωνία. Δεν είμαστε προφανώς σε συμφωνία όσον αφορά τους νέους κανόνες για την αποζημίωση βάρους, την οποία έχουν καταρτιστεί κατά κύριο λόγο να τιμωρήσουν τα Citroën C-Elysée WTCCs. Το σύστημα που ισχύει τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είναι ικανοποιητικό για τα διάφορα μέρη. Αλλά αντί να διαμαρτύρονται, θα ήθελα να δω αυτή την αλλαγή ακόμη περαιτέρω απόδειξη των εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών που έχει η ομάδα, το αυτοκίνητο και οι οδηγοί. Είμαστε επικεντρωμένοι πλέον πλήρως με την εποχή του 2016, ο καθένας έχει ως κίνητρο για να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά, ώστε να μείνουμε μπροστά από τους αντιπάλους μας και να κρατήσουμε τη νίκη μας. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας”

citroen-fia-prize-giving1Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει πολλές αντιδράσεις για το τέλος του Sébastien Loeb, στην Citroën και για τις σχέσεις εργασίας του. Τι να πει κανείς για τους οπαδούς, οι οποίοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν;

” Ο έντονος έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και η αναζήτηση για εντυπωσιακές ιστορίες τους  μπορεί μερικές φορές να υπερεκτιμούν και να νοθεύσουν αντιδράσεις. Ο Seb δεν ήταν «φωτιά », όπως έχει προταθεί από ορισμένες πλευρές.’Εχει υπερωριμάσει ως μέρος του ομίλου PSA Peugeot Citroën και του έχει δωθεί μια νέα πρόκληση με την Peugeot Sport, δεν είναι κάποιο είδος του σχεδίου Β, ενόψει της εξαιρετικής καριέρας του. Ο ίδιος επέλεξε να δεσμευτεί πλήρως για την περιπέτεια στο Rally Dakar και εμείς θα πρέπει να παρακολουθούμε την πρόοδό του με μεγάλο ενδιαφέρον! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό αναμφισβήτητα σηματοδοτεί το τέλος μιας μεγάλης καριέρας στην ιστορία της Citroën Racing. Η αίσθηση της νοσταλγίας θα δώσει σύντομα τρόπο να θυμούνται μερικές μεγάλες μνήμες. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι περήφανος και χαρούμενος που έχουμε εργαστεί μαζί με τον Seb σε διάφορα στάδια της καριέρας του με τη Citroen. ”

WTCC-1695336Η ομάδα PSA Peugeot Citroën ανακοίνωσε πρόσφατα το διορισμό του Jean-Marc Finot ως Διευθυντή του Motorsport Centre of Excellence. Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό για το ρόλο σας;

” Θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016 ο Jean-Marc Finot θα επιβλέπει την ομαδοποίηση των δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού της ομάδας για τις τρεις μάρκες. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, όλοι θα εργάζονται στο χώρο του εργοστασίου Satory στις Βερσαλίες. Η διαχείριση των καταχωρήσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη συνέχεια από τον Xavier Mestelan για την DS Performance και εγώ για την Citroën Racing. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να συγχαρώ τον Xavier για τον διορισμό του. Έχουμε εμπειρίες και απόλαυσα μερικές μεγάλες στιγμές μαζί, τόσο στο WRC και το WTCC, και η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη για την Formula Ε. Θα έχει επίσης έναν ρόλο ως εκπρόσωπος της Ομάδας PSA στον τομέα της ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι το σημείο επαφής με τους κυβερνώντες, τους αναδόχους του πρωταθλήματος και τους άλλους κατασκευαστές, τις ομάδες εργασίας για την ανάπτυξη της κατηγορίας και το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η έξοδος από αυτή την προσέγγιση στο μέλλον θα τροφοδοτήσει τις συζητήσεις στην PSA Peugeot Citroën σχετικά με την τρέχουσα και μελλοντική συμμετοχή της ομάδας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.”

citroen-fia-prize-giving2

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -