Πετά ο Ogier σταθερά στη πρωτοπορία ο Latvala

- Advertisement -

Δυναμικά ξεκίνησε την 3η μέρα του αγώνα ο Latvala και ταχύτερος και στις τρεις πρώτες ε.δ. της μέρας αύξησε τη διαφορά του από τον Neuville στα 14.8”.

Η τρίτη μέρα περιλαμβάνει 6 ε.δ. τρείς επαναλαμβανόμενες. Την ε.δ. Stein & Wein 1 ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastien Ogier που επανήλθε στον αγώνα κάνωντας χρήση το καθεστώς του Super Rally και βρίσκεται στην 35η θέση της γενικής κατάταξης. Στη μονομαχία Latvala – Neuville ταχύτερος ο φιλανδός κατά 1’ που κατετάγη 3ος. Το δεύτερο ταχύτατο χρόνο έγραψε ο Ισπανός Sordo.

O Sordo κέρδισε την ε.δ. Peterberg 1 μήκους 9.23χλμ με δεύτερο το Latvala και τρίτο τον Ogier που ανέβηκε στη 32η θέση γενικής. Για ακόμη μια ε.δ. ο Neuville γράφει το 4ο ταχύτερο χρόνο και η διαφορά του από τη κορυφή συνεχώς αυξάνεται.

Στο πρώτο πέρασμα στη πιο ενδιαφέρουσα ε.δ. του αγώνα την Arena Panzerplatte μήκους 41.08χλμ που διέρχεται σε δρόμους μέσα στη στρατιωτική ζώνη Baumholder, οι προκλήσεις ήταν πάμπολες καθώς η επιφάνεια της ασφάλτου ποικίλει από την ομαλή άσφαλτο σε σκυρόδεμα και από το λιθόστρωτο σε σπασμένο άσφαλτος. Σε μια περιοχή όπου πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις με εκρήξης και βομβαρδισμούς εύκολα μπορείται να αντιληφθήτε την κατάσταση με διάσπαρτους κρατήρες. Παρά τις παγίδες που έκριβε η συγκεκριμένη ε.δ. ο Ogier πραγματοποίησε ακόμη μια γρήγορη πτήση και ανέβηκε στην 28η θέση γενικής. Ταχύτατος και ο Ισπανός Sordo τερμάτισε 2ος στην ε.δ. και διατηρήτε στην 3η θέση γενικής. Παρά την ατυχία του ο Jari-Matti Latvala, καθώς γλύστρησε σε κάποιο σημείω της ε.δ. “τραυματίζοντας” το αυτοκίνητο του (Polo R) δεν έχασε χρόνο καθώς την ίδια τύχη είχε και ο Neuville που τερμάτισε πίσω του αυξάνοντας έτσι τη διαφορά στα 14.8” Ο Mads Ostberg είναι στη 5η θέση 1. 44” πίσω από τον Hirvonen. Ακολουθεί ο Martin Prokop στην 6η θέση και στις επόμενες θέσεις δίνου τη δική τους μάχη για την WRC 2 κατηγορία ο πρωτοπόρος Kubica και ο Elfyn Evans η διαφορά που τους χωρίζει είναι μόλις 1.4 δευτερόλεπτα.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα: http://www.wrc.com/results/2013/adac-rallye-deutschland/stage-times/?category=wrc&stageno=8

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -