Ποινή 10 δευτερολέπτων στον Rosberg

- Advertisement -

Όπως σχεδόν σε οποιαδήποτε επαφή στην πίστα, έτσι και σε αυτή των Lewis Hamilton και Nico Rosberg στο Spielberg, οι αγωνοδίκες έριξαν τα φώτα τους. Μετά από αρκετή ανάλυση στις κινήσεις του Γερμανού (μόνο αυτόν εξέτασαν), αποφάσισαν τελικά ότι η άμυνά του ήταν υπέρ το δέον σκληρή, με την τιμωρία να είναι άμεση συνέπεια.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας τιμωρήθηκε με επιπλέον 10 δευτερόλεπτα στον συνολικό του χρόνο, ωστόσο η τέταρτη θέση παραμένει στα χέρια του, καθώς ο Daniel Ricciardo είδε την καρώ σημαία μετά από 14 δευτερόλεπτα. Η σχετική ανακοίνωση από τους αγωνοδίκες  αναφέρει πως ο Rosberg είναι ξεκάθαρα αυτός που ευθύνεται για ό,τι έγινε, αναφέροντας: “ Έχουμε λάβει ως ελαφρυντικό το γεγονός πως ο οδηγός του μονοθέσιου 6 (Nico Rosberg) επιβράδυνε σημαντικά και προσπάθησε να μετριάσει τον κίνδυνο για τους άλλους οδηγούς και τα άλλα μονοθέσια.

F1- MercedesΈχοντας λάβει υπόψη τα εκτενή στοιχεία που δόθηκαν από τους δυο οδηγούς, αλλά και το video και τα στοιχεία της τηλεμετρίας, είναι προφανές ότι το μονοθέσιο 44 (Lewis Hamilton) ήταν μπροστά από το μονοθέσιο 6 (Rosberg), περισσότερο από ότι δίπλα-δίπλα, και ο οδηγός του μονοθέσιου 44 θα μπορούσε να στρίψει εντός πίστας στην στροφή 2, αν δεν υπήρχε η σύγκρουση. Το μονοθέσιο 6 δεν άφησε στο μονοθέσιο 44 «αγωνιστικό χώρο» και ως εκ τούτου ο οδηγός του μονοθέσιου 6 είναι υπεύθυνος για τη σύγκρουση.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -