Ράλι Αφροδίτη: 15 πληρώματα στην εκκίνηση

- Advertisement -

Η επαρχία Πάφου φιλοξενεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου τον πέμπτο γύρο του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος ράλι. Το ράλι Αφροδίτης διοργανώνει το ομώνυμο Σωματείο της πόλης και τα 15 συνολικά πληρώματα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές.

Έναν αγώνα όπου οι «Chips» και Έλενα Πιερή χρειάζονται μόλις μερικούς βαθμούς για να σφραγίσουν το φετινό τίτλο. Το πλήρωμα ξεκινά με τον αριθμό ένα στις πόρτες του και τους Σταύρο Αντωνίου και «Chips Junior» να ακολουθούν από τη δεύτερη θέση. Τα δύο πληρώματα της Αντώνης & Σταύρος Auto Service τρέχουν σε ένα δικό τους αγώνα με κύριο στόχο τους βαθμούς αφού μαθηματικά ο τίτλος κρίνεται μεταξύ των δύο αυτών οδηγών.

PARALIMNI(159)

Δύο τοπικά πληρώματα βρίσκονται στις επόμενες θέσεις. Πρόκειται για το Δημήτρη Παπασάββα που θα έχει το Σάββα Λαό στη θέση του συνοδηγού και τον Παρασκευά Παρασκευά που θα τρέξει με τον Γιάννη Ευριπίδου. Τους δύο Παφίτες οδηγούς ακολουθεί ο Πρόδρομος Προδρόμου ενώ με δύο Evo VI θα τρέξουν τόσο ο Λεωνίδας Λεωνίδου όσο και ο νεαρός Μάριος Παναγιώτου. Σταύρος Κλεοβούλου και Στέλιος Ηλία θα αγωνιστούν με το Lancer Evo III ενώ τη δεκάδα στην εκκίνηση θα κλείσουν οι Πάρης Κακουρής και Δώρος Θεοδώρου. Ο τελευταίος ηγείται και των αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς.

PARALIMNI(103)

Το ράλι θα είναι διήμερο με την εκκίνηση να δίδεται το Σάββατο στις 11:00 το πρωί από το χώρο του Δημαρχείου στην Πάφο. Τα πληρώματα θα πρέπει να καλύψουν 237,91 χιλιόμετρα με τρεις ειδικές διαδρομές μήκους 81,7 χιλιομέτρων. Οι ειδικές είναι Βρέτσια –Μονασιήλακας (34,76 χλμ), Μονασιήλακας – φράγμα Κανναβιού (11,85 χλμ) και ξανά η διαδρομή των 34 χιλιομέτρων Βρέτσια –Μονασιήλακας. Τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην Πάφο για την ανασυγκρότηση στις 17:20 το απόγευμα του Σαββάτου.

PARALIMNI (971)

Η επανεκκίνηση του αγώνα και συγκεκριμένα η πορεία προς τις υπόλοιπες τρεις ειδικές διαδρομές θα γίνει στις 08:00 το πρωί της Κυριακής με τα πληρώματα να έχουν να καλύψουν τις διαδρομές Αναδιού –Σταυρός (13,23 χλμ), Σταυρός – φράγμα Κανναβιού (15,67 χλμ) και Αναδιού –Αναδιού (10,34). Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να φτάσει στη ράμπα του τερματισμού στις 13:09 το μεσημέρι της Κυριακής. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται από τις τεχνικές ειδικές διαδρομές της επαρχίας Πάφου, κάτι που αναμένεται να προσφέρει άπλετο θέαμα στους φίλους του αθλήματος.

AUTOSPRINT PARALIMNI 22-9-2013 (709)

 

 

 

 

PARALIMNI_Papasavas (1829)

 

 

 

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, μετά τους τέσσερις αγώνες που διεξήχθησαν ο Κώστας Γεωργίου «Τσιπς» κρατά την πρωτοπορία με 112 συνολικά βαθμούς ενώ στη βρίσκεται σταθερά ο Σταύρος Αντωνίου με 68 βαθμούς. Δύο οδηγοί που αποσπάστηκαν στη βαθμολογία ύστερα από τη μεγάλη τους επιτυχία στον Εθνικό μας αγώνα αφού ήταν και οι μόνοι που κατάφεραν να βρεθούν στη ράμπα του τερματισμού. Ο Γιώργος Εγγλέζου έμεινε στους 25 ύστερα από τη νίκη του στην πρεμιέρα στο Παραλίμνι, που ήταν και ο μοναδικός αγώνας που έλαβε μέρος. Ο Ζήνωνος που με τους βαθμούς που πήρε στη Λεμεσό κατάφερε να ανεβεί στην τέταρτη θέση γενικής. Σάββας Σάββα, Χρίστος Λιμνιώτης και Κώστας Ζήνωνος ακολουθούν με 18 βαθμούς.

Βαθμολογία
(4ος γύρος)
1 Κώστας Γεωργίου «Τσιπς» 112
2 Σταύρος Αντωνίου 68
3 Γιώργος Εγγλέζου 25
4 Σταύρος Ζήνωνος 20
5 Σάββας Σάββα 18
6 Χρίστος Λιμνιώτης 18
7 Κώστας Ζήνωνος 18
8 Κυριάκος Κυριάκου 15
9 Μιχάλης Ποσείδιας 12
10Πέτρος Παντελή 10
11 Αντρέας Χαραλάμπους 10

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -