Ράλι Κύπρος 2013: Στις 11 Οκτωβρίου ξεκινά η δράση

- Advertisement -

Μόλις οκτώ μέρες μας χωρίζουν από την εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2013, του προτελευταίου γύρου του φετινού πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής. Ένας αγώνας που επιστρέφει στην πόλη και επαρχία της Λευκωσίας ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια. Συμμετέχουν 30 πληρώματα.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που έγινε σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Cyta, οι διοργανωτές του Ράλι Κύπρος έδωσαν όλες τις πληροφορίες για τον Εθνικό μας αγώνα. Όπως είναι γνωστό ο αγώνας αναθεωρήθηκε πριν μερικές μέρες και γι αυτό το λόγο η διοργάνωση προχώρησε σε αυτή τη ξαφνική αλλαγή με στόχο να προσαρμόσει τη διαδρομή σύμφωνα με τη νομοθεσία που αφορά τις δραστηριότητες σε δασικές περιοχές. Και αυτό, μετά που το Τμήμα Δασών αναθεώρησε την αρχική του έγκριση για τον αγώνα.

poster rally provoli«Η προσπάθεια που καταβάλαμε σαν διοργάνωση, ειδικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έφτανε στην κυριολεξία τα όρια του ‘αδύνατου’, δήλωσε η Αλυτάρχης του αγώνα κ. Νάγια Κοντοπούλου και συνέχισε, Μετά την απρόσμενη αυτή εξέλιξη ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου ανταποκρίθηκε άμεσα, και εδώ θέλω να ευχαριστήσω θερμά την οργανωτική επιτροπή που εργάστηκε ασταμάτητα 24 ώρες το 24τετράωρο, πάντα πάνω σε εθελοντική βάση, για τη δημιουργία ενός καινούριου αγώνα. Σύμφωνα με τον καινούριο σχεδιασμό οι ειδικές διαδρομές αυξάνονται από 13 σε 17 έχοντας ένα πιο πεδινό χαρακτήρα με σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερο θέαμα».

 

 

DHMOSIOGR CYPRUS RALLY 3-10-2013 (34)

H Αλυτάρχης του αγώνα κ. Νάγια Κοντοπούλου 

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στη σημασία της κρατικής χορηγίας που καλύπτει την τριετία 2013, 14 και 15. Κάτι που φανερώνει την ακλόνητη πεποίθηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το Διεθνές Ράλι Κύπρος αποτελεί πλέον ένα αθλητικό γεγονός τεράστιας σημασίας με απόδοση και όφελος που υπερκαλύπτει την κρατική δαπάνη.

DHMOSIOGR CYPRUS RALLY 3-10-2013 (26)-1O Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε μεταξύ άλλων. «Το Ράλι Κύπρος δίνει μια σημαντική ευκαιρία στην πόλη μας για τη στήριξη και προώθηση όχι μόνο του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού και του τουρισμού της. Είναι για αυτό το λόγο που παρά τις δύσκολες και αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διανύουμε, προσπαθούμε τέτοιες διοργανώσεις να τις υποστηρίζουμε, να τις διευκολύνουμε και να τις προβάλλουμε. Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες της πόλης μας να αγκαλιάσουν το Ράλι Κύπρος 2013, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην εκκίνηση και να το καθιερώσουν ως ένα από τους σημαντικότερους θεσμούς της πόλης μας».

DHMOSIOGR CYPRUS RALLY 3-10-2013 (19)O Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας Μάρκετιγκ της Cyta κ. Γιώργος Λαμπριανός

Τη Διάσκεψη προσφώνησε ο Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας Μάρκετιγκ της Cyta κ. Γιώργος Λαμπριανός ο οποίος εξέφρασε την ευχαρίστηση του που η Cyta παραμένει «συνοδηγός» του ράλι Κύπρος για μια ακόμη χρονιά. Μεταξύ άλλων δήλωσε, «Ο Οργανισμός μας πέραν του γεγονότος ότι θα είναι χορηγός και της νυχτερινής υπερειδικής διαδρομής η οποία θα ονομαστεί “Cytanet Super Special Stage” και η οποία θα προσελκύσει και φέτος το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των φίλων του Ράλι, έχει φροντίσει ώστε αυτό να προβάλλεται ζωντανά μέσω της Cytavision.»

DHMOSIOGR CYPRUS RALLY 3-10-2013 (39)

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδλεσμου Αυτοκινήτου κος Αντώνης Μιχαηλίδης

Το πρόγραμμα της Παρασκευής παραμένει αναλλοίωτο με τα πληρώματα να εκκινούν στις 19:00 το βράδυ από το χώρο του Μουσείου Λευκωσίας για να κατευθυνθούν προς στη «Cytanet Super Special Stage» στο χώρο του Μακαρίου Σταδίου. Η εκκίνηση της πρώτης ειδικής διαδρομής μήκους 2,24 χιλιομέτρων θα γίνει στις 20:00 κάτω από το φώς των προβολέων και υπόσχεται άπλετη δράση και θέαμα στους φίλους του θεσμού. Μια πραγματική φιέστα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πολλές εκδηλώσεις που θα καλύπτονται ζωντανά από τη Cytavision.

Το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του πρώτου σκέλους του αγώνα που θα περιλαμβάνει πλέον οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες). Πιο συγκεκριμένα, τα πληρώματα θα φύγουν από το Park Ferme με κατεύθυνση τη δεύτερη ειδική του αγώνα που θα γίνει στα Κελλιά μήκους 10,03 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια σειρά έχει η ειδική διαδρομή του Καλού Χωρίου μήκους 14,47 χιλιομέτρων και στη συνέχεια η αμιγώς ασφάλτινη διαδρομή στην Άλασσα (22,84 χλμ.). Η πέμπτη και τελευταία διαδρομή πριν την ανασυγκρότηση θα γίνει στον Κόρνο και θα έχει μήκος 13,13 χιλιόμετρα. Τα πληρώματα θα επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στον προμαχώνα «Ποδοκάταρο» για ανασυγκρότηση και σέρβις για να ξανά ξεκινήσουν για ένα δεύτερο πέρασμα από τις ίδιες ειδικές διαδρομές.

Ο αγώνας την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου αρχίζει και πάλι από τον προμαχώνα «Ποδοκάταρο» στη Λευκωσία με τα εναπομείναντα πληρώματα να κατευθύνονται προς δύο ειδικές στα περίχωρα της Λευκωσίας. Η πρώτη της ημέρας θα γίνει στο Γέρι μήκους 14,17 χιλιομέτρων ενώ η δεύτερη στο Τσέρι μήκους 17,22 χιλιομέτρων. Δύο διαδρομές που προσφέρουν θέαμα, μεγάλες ταχύτητες και μεγάλο πεδίο παρακολούθησης λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα καλύψουν τις ειδικές στην Αγία Μαρίνα (μήκους 11,06 χλμ) και στη Σκαρίνου (17,05 χλμ) για να επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία για το μεγάλο σέρβις της ημέρας. Η επανάληψη των τεσσάρων αυτών ειδικών διαδρομών, το μεσημέρι της Κυριακής, θα φέρει τα πληρώματα στη ράμπα του τερματισμού στο χώρο του Μουσείου Λευκωσίας όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με το χρόνο.

Ο φετινός αγώνας είναι ο πέμπτος και προτελευταίος γύρος για το πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής. Και βάση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε στη ράμπα του τερματισμού το φετινό πρωταθλητή του θεσμού. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι οι κορυφαίοι διεκδικητές του πρωταθλήματος της Μέσης Ανατολής βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης του Ράλι Κύπρος 2013. Συγκεκριμένα η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει τριάντα συνολικά πληρώματα, τα 11 εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό.

Το Διεθνές Ράλι Κύπρος 2013 διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, με τη στήριξη της CNP Ασφαλιστικής και τη χορηγία του Δήμου Λευκωσίας, της Cyta, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Κατάρ.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -