Ράλι Μόντε Κάρλο: Απολαμβάνει την πρωτοπορία στην WRC 2 ο Quentin Gilbert

- Advertisement -

Ο Γάλλος Quentin Gilbert, ο περσινός πρωταθλητής  WRC Τζούνιορ και WRC 3, στο τιμόνι ενώς DS3 R5 για πρώτη φορά στην πρεμιέρα του WRC στην κατηγορία την οποία τρέχει την WRC 2 απολαμβάνει την πρωτοπορία του αγώνα με την ολοκλήρωση της πρώτης νυκτερινής μέρας που περιλάμβανε δυο ειδικές διαδρομές.

Την πρώτη ειδική διαδρομή κέρδισε ο Γάλλος Julien Maurin και την δεύτερη ο Elfyn Evans με το τέλος όμως της μέρας ο Quentin Gilbert βρέθηκε να είναι μπροστά με διαφορά λιγότερη από 10s  από τον εμπειρογνωμόνων της ασφάλτου Maurin, ενώ στη Τρίτη θέση ακολουθεί  ο Armin Kremer από την Γερμανία που είναι +13.5s πίσω στο τιμόνι του Skoda Fabia R5.

Όλων τα μάτια ήταν στραμμένα στον βρετανό Elfyn Evans κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων  διαδρομών καθώς ο οδηγός της  M -Sport προσπαθεί να προσαρμοστεί  πίσω από το R5 αγωνιστικό μετά την απώλεια της θέσης στο  World Rally Car με την ομάδα του Malcolm Wilson στο τέλος του προηγούμενου  έτους. Ο Evans είχε έναν εφιάλτικό πρώτο στάδιο  που τον έριξε 55s μετά από μια εμπρός αριστερή παρακέντηση ελαστικού. “Ένιωσα να πηγαίνω πραγματικά πολύ γρήγορα, εγώ καθώς δεν υπήρχαν φουρκέτες ή περικοπές στην ειδική  πριν να  γίνει η παρακέντηση, »εξήγησε. « Ήταν ένα περίεργο πράγμα αλλά έγινε. ” Ο Evans δεν τα έβαλε κάτω και δεν απαγοητεύτηκε πίεσε στην SS2 κέρδισε την ειδική διαδρομή και από την όγδοη θέση στην κατηγορία βρέθηκε τέταρτος με την ολοκλήρωση της μέρας και είναι πίσω στο παιγνίδι. Στην κατηγορία αυτή λαμβάνουν μέρος και δυο ελληνικά πληρώματα οι Λάμπρος Αθανάσουλλας με συνοδηγό τον Ν. Ζακχαίο στο  Skoda Fabia R5  που με το τέλος της πρώτης μέρας είναι στην 11η θέση της κατηγορίας ενώ ο Ιορδάνης Σερτερίδης βρίσκεται στην 13η θέση της κατηγορίας

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -