Ράλι Πολωνίας ε.δ.19: Έκοψε ρυθμό ο Tanak

- Advertisement -

Όλο και πιο κοντά στην πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι βρίσκεται ο Ott Tanak καθώς αντέχει την πίεση και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρωτοπορία του Ράλι Πολωνίας.

Ο Εσθονός ξεκίνησε την σημερινή μέρα που περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές κάπως συγκρατημένα χωρίς να αναλαμβάνει καθόλου ρίσκα. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον πλησιέστερο του αντίπαλο τον Andreas Mikkelsen να ανακτήσει 2.4sec στην πρώτη ειδική διαδρομή Baranowo και περαιτέρω πλεονέκτημα 0,3 δευτερόλεπτων στην σύντομη ειδική Sady που ακολούθησε. Το χάσμα ανάμεσα στο δίδυμο βρίσκεται πλέον στο 18.6sec καθώς απομένει μια επανάληψη των δύο αυτών διαδρομών μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.

9131_MIKKELSEN-wood_poland-2016_592x333Οι απίστευτα ψηλές θερμοκρασίες της χθεσινής μέρας αποτελούν παρελθών καθώς είχαμε βαρετή βροχή κατά τη διάρκεια της νύκτας και στις σημερινές διαδρομές μαζεύτηκε στάσιμο νερό σε ορισμένα σημεία και το κράτημα στους αμμώδεις δρόμους ήταν φτωχό σε ορισμένα τμήματα, αλλά πολύ καλύτερο από αυτό που ανέμεναν οι διαγωνιζόμενοι.

“Τα πάντα είναι σε καλή κατάσταση»,  είπε ο Tanak.  “H πρώτη ειδική ήταν τόσο δύσκολη και ολισθηρή και το set-up στο αυτοκίνητο ήταν πάρα πολύ σκληρό.Αλλά η πρόσφυση ήταν πολύ καλύτερη στην επόμενη ειδική. Τώρα μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητο στο σέρβις. Πρέπει να το μαλακώσουμε λίγο και να μάθουμε από το χθες. “

Ο Mikkelsen είχε μια καθαρή κίνηση στο Volkswagen Polo R. «Το set-up ήταν πραγματικά καλό. Είναι εύκολο στην οδήγηση και αυτό είναι αυτό που ψάχνουμε σε αυτές τις συνθήκες »,  δήλωσε ο Νορβηγός.

Ο Hayden Paddon πέτυχε πέμπτο χρόνο και στις δυο ειδικές με το Hyundai i20, και ο Νεοζηλανδός πιστεύει ότι το set-up ήταν μακριά από το ιδανικό. “Έχουμε το αυτοκίνητο αρκετά μαλακό, γιατί περίμενα να είναι πολύ ολισθηρό. Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα “  εξήγησε. Η διαφορά του Paddon από τον Mikkelsen ανήλθε σε 12.9sec και είναι 20.0sec μπροστά από τον ομόσταυλο του Thierry Neuville, ο οποίος έχασε χρόνο όταν έχασε ένα chicane που προκάλεσε προβλήματα για αρκετούς οδηγούς.

9068_paddon-helmet-2016_778_896x504

Ο Dani Sordo συγκρούστηκε με τις προστατευτικές μπάλες σανού εκεί και ολοκλήρωσε με το ψυκτικό υγρό να διαρρέει από το μπροστινό μέρος του i20 του.

Χειρότερο όμως  πρόβλημα αντιμετώπισε ο Stéphane Lefebvre που περιστράφηκε άγρια στην διαδρομή και το πίσω μέρος του DS 3 του προσέκρουσε βίαια σε ένα δέντρο και ως αντίκτυπο έσπασε την πίσω ανάρτηση και έχασε πέντε λεπτά καθώς κινήθηκε αργά μέχρι το τέλος.

9079_StephaneLefebvre-Portugal-2016_001_896x504

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -