Ράλι Πολωνίας 1η μέρα: Πρωτοπόρος ο Ott Tanak

- Advertisement -

Με την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής μέρας του Ράλι Πολωνίας ο Ott Tanak βρίσκεται επικεφαλής με τους Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon να συμπληρώνουν την τριάδα μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα στις πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές σε αμμώδεις δρόμους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο ο Εσθονός οδηγός οδήγησε εδώ σε αυτό τον αγώνα για τελευταία φορά αυτοκίνητο WRC. Ένα χρόνο μετά  εδώ και για πρώτη φορά ένας οδηγός που χρησιμοποιεί ελαστικά DMACK ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του με ένα Ford Fiesta RS και είναι επικεφαλής του αγώνα με τον Mikkelsen με Volkswagen Polo R να ακολουθεί 4.2sec μετά από 10 ειδικές διαδρομές που κάλυψαν 121,92 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο Paddon είναι 6.0sec πιο πίσω σε ένα i20 της Hyundai.

Ο Tanak πέρασε τον Thierry Neuville που ηγήθηκε του αγώνα μετά την χθεσινή υπέρ- ειδική, στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή σήμερα το πρωί. Ο Mikkelsen, στη συνέχεια πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα και παρέμεινε εκεί μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους. Στην αντεπίθεση που έκανε ο Εσθονός κερδίζοντας τρεις συνεχόμενες ειδικές επέστρεψε στην πρωτοπορία του αγώνα κερδίζοντας συνολικά πέντε από τις 10 ειδικές διαδρομές που έχουν γίνει.

 «Ήταν μια μεγάλη μέρα, ειδικά το απόγευμα όταν βρήκα ένα μεγάλο ρυθμό,” είπε ο  Tanak. «Οι ειδικές ήταν τόσο γρήγορες, και μερικές ήταν αρκετά σκληρές, αλλά ήταν ΟΚ». Αν θέλουμε να κερδίσουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος». Ο Mikkelsen δεν ήταν ποτέ σε θέση να πιέσει και το πλεονέκτημα του δεν ήταν παραπάνω από 3.6sec. Όταν οι μαλακοί δρόμοι έγιναν σε μεγάλο βαθμό rutted σήμερα το απόγευμα, καθώς οδηγήθηκαν για δεύτερη φορά, ήταν δυσαρεστημένος με το χειρισμό του αυτοκινήτου του και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα για να αποκρούσει τον Tanak.
Ο Paddon κέρδισε τρεις ειδικές και δεν ένοιωσε ποτέ άνετα με το αυτοκίνητό του. Άλλαξε το set-up σήμερα το απόγευμα για να προσπαθήσουν να βελτιώσου την ισορροπία, αλλά η διαδρομή ύψος ήταν πολύ χαμηλή για τις βαθιές αυλακιές. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Sébastien Ogier είναι τέταρτο, 16.3sec από το πρωτοπόρο με το Polo R. Ο Γάλλος διατηρούσε ελπίδες για την πρόγνωση καταιγίδας που δεν ήρθε ποτέ και έτσι έχασε κάθε ελπίδα για να αντισταθμείση το μειονέκτημα του ανοίγματος των δρόμων σε χαλαρές συνθήκες. Τελικά η μέρα έμεινε σε ξηρές συνθήκες με τις θερμοκρασίες να αυξάνονται έως τους 27C.

ΟThierry Neuville βρίσκεται πέμπτος, παρά την πτώση των δύο τροχών σε ένα αυλάκι. Ο Jari-Matti Latvala συμπληρώνει την εξάδα. Ο Φινλανδός δεν βρήκε ποτέ ένα καλό ρυθμό και είναι 2.8sec μπροστά από τον Stéphane Lefebvre με το DS 3 ακολουθούμενος από τον ομόσταυλο του Craig Breen περαιτέρω 1.7sec. Οι Eric Camilli και Mads Østberg συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με τα Fiesta RS. Ο Østberg ήταν απογοητευμένος με το ρυθμό του μετά από μια ισχυρή παρουσίαση νωρίτερα αυτό το μήνα στην Ιταλία και έχασε μια χούφτα δευτερολέπτων μετά που είχε μια έξοδο από το δρόμο. Ο Henning Solberg είχε προβλήματα ενδοεπικοινωνίας όλη την ημέρα, ενώ ο Dani Sordo κινδύνευσε σε τέσσερεις διαδοχικά διαδρομές και τελικά βρίσκεται στην 11η θέση.

Αύριο Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα με 124,58 χιλιόμετρα. Οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν δυό σκέλοι κοντά στα σύνορα με το ρωσικό θύλακα του Κάλινινγκραντ, πριν από την Τρίτη και τελική ευθεία μέσα από την σούπερ θπερειδική διαδρομή στο Μικολαίκι

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

1 Ott Tanak / R. Molder                      Dmack WRT Ford Fiesta        11:01:23.02.9

2 Α. Mikkelsen / A. Jaegersynneva     VW Polo R                              +4.23.4

3 H.Paddon / J. Kennard                     Hyumdai i20                           + 10.24.1

4 S. Ogier / J. Ingrasia            VW Polo R                               +16.35.3

5 T. Neuville / N. Gilsoul                     Hyundai i20                             + 20.46.2

6 J.M. Latvala / N. Anttilla                   VW Polo R                               +36.67.7

7 S. Lefebvre / G. Moreau                   Citroen DS3 WRC                   +39.48.8

8 C.Breen/ S. Martin                           Citroen DS3 WRC                   +41.19.6

9 E. Camilli/ B. Veillas                         M-sport WT Ford                     +58.61.5

10 M. Ostberg/ O. Floene                   M-sport WT Ford                     +1:06.71.2

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -