Ράλι Πολωνίας SS11: Διπλασίασε το προβάδισμα του ο Tanak (video)

- Advertisement -

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τη σημερινή μέρα ο Εσθονός Ott Tanak  στο 73ο Ράλι Πολωνίας, κέρδισε την ειδική διαδρομή 11 (Goldap 1) 14.75 χλμ  και διπλασίασε το προβάδισμα του έναντι του Andreas Mikkelsen.

O Ott Tanak  επέλεξε το μείγμα σκληρής γόμας στα ελαστικά DMACK που έχει στο Ford Fiesta RS και η επιλογή αυτή απόδωσε πολύ καλά πέτυχε το γρηγορότερο χρόνο μέσα από το χαλαρό έδαφος στους δρόμους στην ειδική Goldap, στο βόρειο άκρο της Πολωνίας. Ήταν ταχύτερος κατά 4.2sec από τον Hayden Paddon με τον Mikkelsen να είναι πίσω 6.7sec στην τρίτη θέση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το προβάδισμα της Παρασκευής από 4.2sec έχει πάει στα 10.9sec.

Οι δρόμοι ήταν πιο τεχνικοί από εκείνους που αντιμετωπίσαμε νοτιότερα χθες και το χοντρό χαλίκι στην επιφάνεια τους προσέφερε ένα πλεονέκτημα σε εκείνους τους οδηγούς που ξεκινούσαν από τις πίσω θέσεις στις διαδρομές.“Μπορούσα να δω πιό καθαρές γραμμές το οποίο είναι καλό για μας και είχα μια τέλεια ειδική. Έχουμε σκληρά ελαστικά στο αυτοκίνητο και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δουλεύει για μας σωστά», δήλωσε ο Tanak.

O Νορβηγός Mikkelsen ξεκινούσε τρίτος στις ειδικές ενώ πέντε θέσεις υψηλότερα ο Tannak και ήταν ρεαλιστικό για τα προβλήματα που αντιμετώπισε με πιό ακάθαρτο δρόμο.“Προσπάθησα να οδηγήσω τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσα, αλλά δεν ήταν τόσο καθαρός ο δρόμος και ήταν δύσκολο για μένα. Δεν ήταν ανθρώπινο να είμαι σε θέση να αμφισβητήσω εδώ τον Tanak», είπε.

Ο Paddon μείωσε στα 3.5sec την διαφορά του από το Mikkelsen, ο Νεοζηλανδός ενισχύεται από ένα καλύτερο χειρισμό στο Hyundai i20.«Κάναμε αλλαγές χθες το βράδυ και το αυτοκίνητο είναι ακριβώς όπως μου αρέσει. Είναι απλό στην οδήγηση σήμερα το πρωί! “, είπε.

Ο οδηγός που κάνει την «σκούπα» για τους άλλους είναι ο Sébastien Ogier που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις χαλαρές συνθήκες στους δρόμους. Ο Γάλλος ήταν ένατος στο τιμόνι του Volkswagen Polo R και έπεσε πίσω από τον Thierry Neuville στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Βέλγος Neuville αισθάνθηκε ότι ο ρυθμός των σημειώσεων του ήταν πολύ αργός για τους γρήγορους δρόμους του αγώνα.

Παραμείνετε συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για περισσότερα νέα από τον αγώνα σε λίγο. Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει επτά συνολικά ειδικές διαδρομές.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -