Ράλι Πολωνίας SS13: «Σκουπίζει» ο Tanak

- Advertisement -

«Σκουπίζει» και συνεχίζει ακάθεκτος την κυριαρχία του στο Ράλι Πολωνίας ο Εσθονός Ott Tanak που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις τρεις πρωινές ειδικές της σημερινής μέρας. Αποστασιοποιήθηκε από τους Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon.

O Ott Tanak μετά τη νίκη του στην ειδική Goldap ξεπέρασε σε ταχύτητα τους αντιπάλους του και στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές Stanczyki και Babki και έφτασε στην ζώνη αλλαγής ελαστικών με ένα προβάδισμα 18.0sec με το Ford Fiesta RS του.

9132_tanak-fly-poland-2016_887_896x504“Η επιφάνεια στην προηγούμενη ειδική ήταν μαλακή, αλλά αυτό ήταν όλο καθώς τα ελαστικά μας λειτούργησαν καλά. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τον τερματισμό το απόγευμα της Κυριακής. Αυτές είναι σωστές ειδικές και οι ταχύτητες είναι υψηλές, ώστε η συγκέντρωση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ψηλότερη, “ είπε.

9120_AndreasMikkelsen-Poland-2016_001_896x504Ο Mikkelsen ήταν δεύτερος και τρίτος στις δύο διαδρομές για να διευθύνει τον Paddon καθώς είναι 6.9sec μπροστά του, αλλά η απογοήτευση του νορβηγού με τη χαλαρή επιφάνεια στο δρόμο ήταν προφανής.

«Ήμουν στο μέγιστο παντού. Δεν μπορούσα να πάω πιο γρήγορα, όχι ένα bit. Πρέπει να αναλαμβάνουμε μεγάλους κινδύνους για την καταπολέμηση της κορυφής, αν θέλουμε – και θέλουμε πολύ. Οι γραμμές γίνονται καθαρότερες για τα επόμενα αυτοκίνητα που ακολουθούν. Έχουμε ένα καλό set-up οπότε ας δούμε αν θα είναι το ίδιο στο δεύτερο loop επειδή αυτό είναι που θα καθορίσει το σημερινό αποτέλεσμα”, είπε ο οδηγός του Volkswagen Polo R.

Τρίτο και πέμπτο ταχύτερο χρόνο εξασφάλισε ο Paddon και κράτησε την πίεση  του ώστε να είναι δεύτερος αλλά είναι αρκετά νευρικός ο Νεοζηλανδός. “Το αυτοκίνητο κινείται πολύ και προσπαθώ να το κρατήσω καθαρό, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε ακόμη πετύχει. Είμαστε πάνω στην οδήγηση και την παρέα με τα χαντάκια πάρα πολύ»,είπε.

9118_ThierryNeuville-Poland-2016_001_896x504Ο Thierry Neuville έσπασε το λεβιέ ταχυτήτων του Hyundai i20 του, ο οποίος έπεσε στο χώρο που είναι τα πόδια του. Ο βελγική καταγωγής οδηγός είναι τέταρτος, ενώ ο Jari-Matti Latvala ανέβηκε στην Πέμπτη θέση παρά την υπέρβαση που είχε σε μια διασταύρωση και μια διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, ο Φινλανδός είναι πιο ευτυχισμένος με την ταχύτητα του σήμερα.

Αντίθετα, ο ομόσταυλος του Sébastien Ogier περιγράφει το πρωινό πέρασμα από τις ειδικές ως «καταστροφή». Υπομένοντας το χειρότερο από τις χαλαρές αμμώδεις συνθήκες, είναι στην έκτη θέση 0.2sec πίσω από τον Latvala και 3.8sec μπροστά από τον Stéphane Lefebvre, ο οποίος ήταν δεύτερος ταχύτερος στην ειδική Babki. Οι Craig Breen, Eric Camilli και Mads Østberg συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Παραμείνετε συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για περισσότερα νέα από τον αγώνα στην Πολωνία σε λίγο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -