Ράλι Σουηδίας: Ο Al Rajhi προηγείται στη WRC2

- Advertisement -

O Σαουδάραβας οδηγός Al Rajhi βρίσκεται επικαφαλής των πληρωμάτων της κατηγορίας WRC2. Εκτός από την επιβράδυνση που είχε για την αποφυγή του Robert Kubica στην ε.δ.8, με το Ford Fiesta RRC είχε μια χωρίς προβλήματα παρουσία στις συνθήκες απόψυξης που επικρατούσαν, στο Ράλι Σουηδίας 2ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, και δημιούργησαν προβλήματα για πολλούς από τους αντιπάλους του του.

“Είναι μια άλλη καλή μέρα, αλλά είναι δύσκολο”, δήλωσε ο Al Rajhi, που είναι σε πορεία να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο που κέρδισε στη Σουηδία την κατηγορία του. “Υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός και είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα πολύ παράξενο καιρό που προκάλεσε μεγάλη φθορά των ελαστικών. Αλλά ευνοηθήκαμε από αυτό κάναμε μια καλή ώθηση, είμαστε στα καλά “πνεύματα” και απολαμβάνουμε αυτό το πλεονέκτημα της πρωτοπορίας.”

Ο Jari Ketomaa σε ένα Fiesta R5 παραμένει ο πιό στενός ανταγωνιστής του Al Rajhi και άρχισαν την ημέρα με ένα καταπληκτικό χρόνο μέσα στη χιονισμένη Lesjofors (SS8) που μείωσε στα 14 δευτερόλεπτα την διαφορά του από την πρωτοπορία. Αλλά ο Φινλανδός οδηγός στη συνέχεια και με το αυξημένο χαλίκι στις ε.δ. οι ελλείψεις σταθερότητας των ελαστικών DMACK αύξαναν την διαφορά που με το τέλος της ημέρας έκλεισε στα 1m29.8sec . «Το πρώτο στάδιο ήταν εντελώς πάγο και χιόνι και τα πάντα ήταν τέλεια, αλλά όταν πρόκειται για χαλίκι η θερμότητα στα ελαστικά ήταν τόση πολύ που απλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα,» εξήγησε ο Ketomaa.

Στην 3η θέση βρισκόταν από το πρωί ο Σουηδός Frendrik  Ahlin αλλά το απόγευμα δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον επερχόμενο Karl Kruuda  που κάλυψε την διαφορά και ανέβηκε τρίτος αφήνωντας τον πίσω του. Ο Εσθονός είναι τώρα πίσω από τον Ketomaa 48.4 δευτερόλεπτα.  Ο Ahlin έκλεισε την ημέρα, τέταρτο, 33,5 sec ακόμα πιο πίσω, με το Yurii Protasof να βρίσκεται 5ος μετά που ξεπέρασε τα προβλήματα του με την κατεστραμμένη ανάρτηση στην SS8. Ο Lorenzo Bertelli είναι στην έκτη θέση μετά από μια ημέρα γεμάτη περιστατικά με το Fiesta R5 του.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -