Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός του ΚΕΝ Λάρνακας

- Advertisement -

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός από τη Λευκωσία, που κατετάγη στο ΚΕΝ Λάρνακας και χθες βράδυ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αφού υπέστη θερμοπληξία.

Σήμερα το πρωί τον εθνοφρουρό επισκέφθηκαν στην ΜEΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας που βρίσκεται στον 7ο όροφο, ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Διοικητής του ΚΕΝ Αντισυνταγματάρχης  Αντρέας  Ζωνιάς.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης ανέφερε ότι υπήρχε «ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό χθες το βράδυ. Ενας νεοσύλλεκτος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο και αφού έτυχε των Πρώτων Βοηθειών από την γιατρό του ΚΕΝ μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης».

KEN Larnacas

Πρόσθεσε ότι «ο εθνοφρουρός παρακολουθείται από τους γιατρούς και η κατάσταση του παρά το ότι έχει σταθεροποιηθεί σε σχέση με χθες βράδυ, εξακολουθεί να είναι σοβαρή».
Σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός απάντησε πως «έχει διαταχθεί έρευνα κάτω από ποιες συνθήκες έχει συμβεί το περιστατικό».
Σε ερώτηση κατά πόσον ο εθνοφρουρός ενδεχομένως να πάσχει από κάτι άλλο που ούτε ο ίδιος γνώριζε ο κ. Φωκαϊδης απάντησε πως «αυτό μόνο οι γιατροί μπορούν να το πουν. Θα γίνει ενημέρωση από τους γιατρούς».
Ερωτηθείς κατά πόσον μετά το χθεσινό περιστατικό θα δοθούν οδηγίες στα ΚΕΝ προκειμένου οι νεοσύλλεκτοι να μην κάνουν ασκήσεις, ειδικά σε μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, ο Υπουργός είπε πως «υπάρχουν οδηγίες, απαγορεύεται η άσκηση κατά τις μεσημβρινές ώρες».

ken-larnakas

Σημείωσε ότι «έχουν δοθεί και νεότερες οδηγίες έτσι ώστε, ακόμα περισσότερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο κατά τις μεσημβρινές ώρες παρά το γεγονός ότι με πάγιες διαταγές απαγορεύεται η άσκηση κατά τις μεσημβρινές ώρες, κάτι που εφαρμόζεται».
Σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός απάντησε πως «γίνονται οι ασκήσεις στους νεοσυλλέκτους οι οποίες προβλέπονται από το πρόγραμμα. Αυτές τις μέρες είναι κυρίως ασκήσεις βηματισμού, χαιρετισμοί και γενικά προετοιμασία για την ορκωμοσία».
Ερωτηθείς κατά πόσον το περιστατικό με τον εθνοφρουρό έγινε κατά τις μεσημβρινές ώρες, απάντησε πως «δεν γνωρίζουμε, αυτό θα διαφανεί μέσα από την έρευνα».
(ΚΥΠΕ)

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -