Σε τρείς αγώνες του WRC θα τρέξει ο Kevin Abbring

- Advertisement -

Ο Ολλανδός οδηγός Kevin Abbring θα λάβει μέρος στους επόμενους δυο Ευρωπαϊκούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Πορτογαλλία και την Σαρδηνία με την Hyundai Motorsport να επιβεβαιώνει ένα πρόγραμμα τριών αγώνων για τον οδηγό δοκιμών της.

Ωστόσο, ο Kevin Abbring και ο συνοδηγός του Seb Marshall δεν θα πάρουν στα χέρια τους το i20 του World Rally Car προδιαγραφών 2016. Αντ ‘αυτού, θα χρησιμοποιούν το ίδιο αυτοκίνητο με την μηχανή του 2015 που οδήγησε ο Hayden Paddon στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo.

Ο Abbring θα είναι μέρος της δεύτερης ομάδας της Hyundai mobis World Rally Team στο Vodafone Rally de Portugal που θα γίνει το Μάη 19 – 22 και στο Rally Italia Sardegna που θα γίνει τον Ιούνιο 9 – 12. Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ομάδα ο τρίτος αγώνας που θα λάβει μέρος.

Η 27χρόνος Ολλανδός οδηγός έχει φέτος την ευθύνη δοκιμής του νέου R5 αγωνιστικού που θα είναι διαθέσιμο για του πελάτες της Hyundai, η οποία όπως έχει ανακοινώσει θα το περάσει για homologation το καλοκαίρι. Έτρεξε όσο πιο ψηλά μπορούσε στη δεύτερη θέση στον τελευταίο βροχερό καιρό της περσινής χρονιάς στο Tour de Corse – Rallye de France και είναι αδιάφορος στο ότι δεν θα έχει ένα αυτοκίνητο 2016.

«Οι δύο αγώνες είναι αμέσως ο ένας μετά τον άλλο γι’ αυτό θα πρέπει να επωφεληθούμε από την ορμή από το ένα γεγονός στο άλλο. Προφανώς, όταν δεν είσαι στο αυτοκίνητο πολύ, θα πρέπει να προετοιμάσεις τα πάντα δύο φορές, καθώς και το ότι κερδίσαμε κάποια πραγματικά θετική εμπειρία στο WRC πέρυσι, οπότε ο στόχος μου για το Rally de Portugal θα είναι να περάσω στο ρυθμό το ταχύτερο δυνατόν και στη συνέχεια να επιτευχθεί ο στόχος στην πρώτη δεκάδα της 10 κατάταξης. Εμείς θα τρέξουμε με το αυτοκίνητο του 2015, αλλά αυτό δεν θα έχει σημασία για αυτούς του αγώνες.

KevinAbbring-Corsica-2015_001_592x333“Η επιφάνεια θα είναι χωμάτινη και είναι λιγότερο γνωστή για μένα, αλλά αυτό το κάνει πιο συναρπαστικό. Έχω πολλή δουλειά τώρα που μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτούς τους δύο αγώνες, “  δήλωσε ο Abbring, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει και τους δύο γύρους δύο φορές στο παρελθόν.

Ο κύριος υπεύθυνος της ομάδας Michel Nandan είπε ότι αυτό βοήθησε να έχουμε έναν οδηγό δοκιμών που να έχει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί.

“Στις αρχές του χρόνου, ο Κέβιν ήταν πολύ απασχολημένος με τις δοκιμές του R5, η οποία ήταν η απόλυτη προτεραιότητα για την ομάδα, αλλά τώρα είμαστε λίγο πιο άνετη προς τα μέσα της σεζόν και έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να του προσφέρουμε ευκαιρία συμμετοχής για κάποιους αγώνες του WRC. Έχουμε αποφασίσει σχετικά με την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία, επειδή θα του προσφέρουν και μια χρήσιμη εμπειρία μάθησης στο χώμα. Έδειξε τις δυνατότητές του στην Κορσική πέρυσι με μια εντυπωσιακή απόδοση και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει αυτή τη σεζόν »,  είπε ο Nandan.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -