Στη Πάφο κρίνεται ο πρωταθλητής για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι

- Advertisement -

Με το 44o Ράλι Αφροδίτης πέφτει η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι HONDA/GALATARIOTIS – ENI. Ο αγώνας πραγματοποιείτε το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου στο δάσος Πάφου και αποτελείται από οκτώ ειδικές διαδρομές, δυο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και δυο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή.


Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλατεία Δημαρχείου στην Πάφο το Σάββατο στις 11 και ακολούθως θα διεξαχθούν οι ειδικές Αναδιού-Σελλάδι της Αφτουλλίνας (11:58) και Σελλάδι της Αφτουλλίνας-Αργάκα (12:26). Ακολουθεί ανασυγκρότηση στο γήπεδο του χωριού Πολέμι και οι δυο προαναφερθέντες ειδικές θα επαναληφθούν στις 14:34 και 15:02 αντίστοιχα. Οι ειδικές της Κυριακής είναι η Κανναβιού-Σταυρός (10:18) και Σταυρός Αναδιού 10:51), οι οποίες επίσης θα επαναληφθούν στις 12:39 και 13:12 μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην Πλατεία Δημαρχείου στην Πάφο γύρω στις 2 το μεσημέρι.
Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 26 πληρώματα και πέραν από τη δικίνητη κατηγορία όπου κρίθηκε ο πρωταθλητής, στις υπόλοιπες και δη στην γενική κατάταξη όλα είναι ανοικτά.

Από τους εφτά αγώνες του προγράμματος προσμετρούν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα και με τη βαθμολογία στον τελευταίο αγώνα να είναι 1.5 ίσως υπάρξουν ανατροπές.
Απών από τη λίστα εκκίνησης είναι οι πρωτοπόροι Τσουλόφτας-Ηλία (VW POLO GTI R5) οι οποίοι επέλεξαν να μην αγωνιστούν. Οι δεύτεροι στην γενική κατάταξη Παντελή-Λαός, με το Psaltis / SKF Citroen DS3 R5 θέλουν μόνο νίκη για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα όμως το έργο τους δε θα είναι εύκολο. Οι περσινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης-Ιωάννου με το VW POLO GTI R5 θα επιδιώξουν να κάνουν το repeat και έχουν αρκετές πιθανότητες αφού έχουν την άνεση να τερματίσουν μέχρι και την τρίτη θέση σε περίπτωση που κερδίσουν οι Παντελή-Λαός.

Σε μειονεκτικότερη θέση από όλους είναι οι Γιάγκου-Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5 οι οποίοι για να κερδίζουν το πρωτάθλημα χρειάζονται νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Με πρωταρχικό στόχο την εξοικείωση με το Skoda Fabia R5 θα αγωνιστούν οι Δημοσθένους-Χριστοδούλου και από κει και πέρα θα προσπαθήσουν να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα.
Άνετο προβάδισμα έχουν στην RC2 οι Αντωνίου-Πιερής με το Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO10 R4 οι οποίοι χρειάζονται απλά να τερματίσουν για να κατακτήσουν τον τίτλο στην κατηγορία. Όλα τα περιθώρια θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) οι οποίοι μαθηματικά εξακολουθούν να ελπίζουν.

Ανταγωνιστικοί σε αυτή την κατηγορία θα επιδιώξουν να είναι οι Μιχαηλίδης-Λαός (Subaru Impreza) και Παφίτης-Τσιάκκας (Mitsubishi Lancer EVO XI).
Στην κατηγορία RCS2 οι Γιαννούρης-Χρυσοστόμου με το Psaltis / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO V εξασφάλισαν τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα και πάνε στην Πάφο χωρίς βαθμολογικό άγχος και στόχο ακόμα μια νίκη. Οι Παφίτες Πενταράς-Ψύλλος (Mitsubishi Lancer EVO VI) και Σωκράτους-Γ. Ευριπίδου (Subaru Impreza) θα ψάξουν τη διάκριση μπροστά στους δικούς τους οπαδούς.
Στην δικίνητη κατηγορία ο τίτλος σε 2WD και RC4 κρίθηκε στον προηγούμενο αγώνα υπέρ των Τελεβάντου-Σταύρου (Peugeot 208) οι οποίοι δεν αγωνίζονται στο φινάλε. Έτσι τη νίκη στον τελευταίο αγώνα θα διεκδικήσουν οι Ανδρέου-Νικολαΐδης (Peugeot 208 Rally4) και Χριστοδούλου-Νέστωρος (Peugeot 308). Στην κατηγορία RCS1 υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες και ο πρωταθλητής επίσης θα κριθεί στην Πάφο.
Οι Σοφοκλέους-Παντελίδης (VW GOLF GTI) έχουν τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα όμως απέναντι τους θα έχουν τους πάντα δυνατούς Θεοφάνους-Κ. Ευριπίδου (Peugeot 306) και Μάριο και Κωνσταντίνο Ζάκο (VW GOLF GTI).
Όσον αφορά την κατηγορία RC5, σε αυτή θα τρέξουν δυο πληρώματα, οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακκίδης και Σκορδής-Χρυσάνθου, αμφότεροι με Ford Fiesta. Στην κατηγορία RCT1 θα αγωνιστεί μόνο ένα πλήρωμα. Πρόκειται για τους Παναγιώτου-Νεστορίδη με Suzuki Vitara.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -