Στους δρόμους της Ευρώπης το Tesla Model S

- Advertisement -

H Tesla Motors παρουσίασε το βραβευμένο της Model S στην ευρωπαϊκή του έκδοση μαζί και τους σταθμούς ταχείας φόρτισης που ανέπτυξεμε στην IAA 2013 και ανακοίνωσε τα σχέδια επέκτασης της στην Ευρώπη.

Οι πρώτες παραδόσεις του ευρωπαϊκού Model S ξεκίνησαν από τον Αύγουστο στη Νορβηγία και ακολούθως θα διατεθεί στη Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, τις Κάτω χώρες, Ισπανία και Ελβετία. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Elon Musk είπε: «Η εστίαση του Model S στο σχεδιασμό, τη μηχανική και της απόδοση το καθιστά πολύ καλά προσαρμοσμένο για την Ευρωπαϊκή αγορά,» για να συπληρώση ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος. “Αυτό το χρόνο έχει ήδη μια τεράστια ανάπτυξη και επέκτασή της σε ολόκληρη την Ευρώπη η Tesla και το Model S.

Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μας θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο, με νέα καταστήματα και κέντρα εξυπηρέτησης σε τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων του Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Βερολίνο, Παρίσι, Κυανή Ακτή, Στάβανγκερ, Βιέννη, Άμστερνταμ, Βασιλεία, Γενεύη, Ρότερνταμ, Στοκχόλμη και Λονδίνο.”

Την ίδια στιγμή που το Model S πέρασε στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η Tesla Motors ενεργοποίησε σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ένα επί τόπου στο IAA. Οι σταθμοί φόρτισης της Tesla αντιπροσωπεύουν την πιο προηγμένη τεχνολογία φόρτισης στον κόσμο και μπορούν να φορτίζουν το Model S γρηγορότερα από ότι οι κοινή σταθμοί φόρτισης. Σε περίπου 20 λεπτά οι φορτιστές προσφέρουν έως και 120 kW DC (άμεσο ρεύμα) ισχύ άμεσα στις μπαταρίες του Model S δωρεάν.

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης της Tesla άνοιξε στη Νορβηγία, στο τέλος του Αυγούστου, και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του Model S να μετακινούνται εύκολα και δωρεάν στις πιο ζωτικής σημασίας περιοχές της Νορβηγίας χρησιμοποιόντας συνήθως δρόμους και λεωφόρους. Περισσότερα ευρωπαϊκά δρομολόγια θα ενεργοποιούνται κατά τους προσεχείς μήνες, καθώς η παροχή κάλυψης σύμφωνα με το model S καλύπτει αυτονομία 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Από τα τέλη του 2014, 100% του πληθυσμού από τη Γερμανία, την Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Αυστρία, Δανία και το Λουξεμβούργο θα ζουν σε απόσταση 320 χιλιομέτρων από έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, με περίπου 90 % του πληθυσμού στην Αγγλία, την Ουαλία και την Σουηδία που ζουν σε ίδια απόσταση από το σταθμό φόρτισης.

“Το δίκτυο υπερτροφοδότησης της Tesla είναι ένα παιχνίδι changer για τα ηλεκτρικά οχήματα και θα προσφέρεται δωρεάν στους ιδιοκτήτες Model S, για γρήγορη φόρτιση για βολικές κινήσεις μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Ευρώπη,” είπε ο Straubel JB, Chief Technical Officer στη Tesla. “Όλοι οι σταθμοί μας γρήγορης φόρτισης βρίσκονται κοντά σε θελκτικότατες περιοχές όπως τα εστιατόρια στις άκρες των αυτοκινητόδρομο, τις καφετέριες και τα εμπορικά κέντρα έτσι ώστε οι οδηγοί να σταματάνε για ένα γρήγορο γεύμα, και φόρτιση του Model S δωρεάν.” Το Model S είναι παγκόσμιων το πρώτο premium sedan χτισμένο από το μηδέν ως ένα ηλεκτρικό όχημα, σχολαστικά έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ανυψώσει τις προσδοκίες του κοινού τι είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πως μπορεί να είναι.

Στην καρδιά του Model S βρίσκεται η αποδεδειγμένη Tesla powertrain. Με μια δομή του άκαμπτου σώματος, κατανομή βάρους περίπου 50/50 και ένα εντυπωσιακά χαμηλό κέντρο βάρους, το Model S προσφέρει την ανταπόκριση και την ευελιξία που αναμένεται από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο, παρέχοντας την ποιότητα κίνησης όπως ένα premium sedan.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -