Στο Ολυμπιακό ράλι ο Πέτρος Παντελή

- Advertisement -

Το 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι ξεκινά, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, από τον Πύργο Ηλείας όπου διοργανώνεται το 37ο Ολυμπιακό Ράλι αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου.

Τη διοργάνωση του χωμάτινου αγώνα έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου» (Α.Ο.Λ.Α.Π.), η οποία θα έχει στο πλευρό της την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο αγώνας συνδιοργανώνεται με την Π.Δ.Ε. Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Ολυμπίας.

Συνολικά 40 πληρώματα έχουν δηλώση συμμετοχή στον αγώνα ανάμεσα τους και οι συμπατριώτες μας Πέτρος Παντελή / Κωσταντίνος Κωσταντίνου που θα τρέξουν με ένα Mitsubishi Lancer Evo 10.

Η 37η έκδοση του Ολυμπιακού Ράλi, αποτελείται από 2 ειδικές διαδρομές (Φολόη (13.01χκμ και Νεμούτα 15.51 χλμ) οι οποίες θα διεξαχθούν από 3 φορές και συνθέτουν ένα παζλ 85,5 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σε έναν αγώνα συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.

Όπως συνηθίζεται, η Πανηγυρική Εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου στις 21:00. Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει αύριο στις 09:00 το πρωί ενώ μετά την ολοκλήρωση των Ειδικών Διαδρομών της Κυριακής 3 Απριλίου, ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 15:13

Πέραν των γνωστών κυπέλλων, στο 37ο Ολυμπιακό Ράλι θα αθλοθετηθούν, με την άδεια της ΕΠΑ, επιπρόσθετα κύπελλα για τις κλάσεις Ε/9, Ε/10 και Ε/11.

Το κυπριακό πλήρωμα που όπως προαναφέραμε είναι ο Πέτρος Παντελή με συνοδηγό το Κωσταντίνο Κωσταντίνου τρέχουν με τα χρώματα της Anco και της Κώστας Πέτρου Μότορς και στόχο έχουν μια καλή παρουσία στον αγώνα και θέση όσο το δυνατό πιό ψηλά στο βάθρο.

Πρόθεση του πληρώματος φέτος είναι να λάβουν μέρος σε όλους τους χωμάτινους  αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Σε δηλώσης του ο Πέτρος Παντελή ανέφερε ότι λαμβάνει μέρος στον αγώνα αυτό καθώς οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ γρήγορες και ανοικτές με καλύτερη μορφολογία εδάφους κάτι που κάνει την οδήγηση πιό απολαυστική. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αλλά αισιοδοξεί για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αυτός ο αγώνας αποτελεί για το πλήρωμα και μια πρόγευση για το επερχόμενο Ράλι Ακρόπολης που προσμετρά στο Πανευρωπαϊκο πρωτάθλημα Ράλι όπως και το Ράλι Κύπρος.

Το Ράλι Ακρόπολης θα γίνει 5-7 Μαίου και θα λάβουν μέρος και σε αυτό τον αγώνα.

Ως Newsautosport.com ευχόμαστε στο πλήρωμα κάθε επιτυχία.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -